En liten uppdatering

Ja, jag vet jag har inte skrivit på ett tag men jag har haft fullt upp. En rolig nyhet är ju att jag har fått jobb som medlemsvärvare till ideella organisationer som t.ex Individuell människohjälp och rädda barnen. Just nu är det IM som gäller. Jag hade utbildning idag och då fick vi prova på att jobba lite också. Det gick bra, två värvningar på två timmar. Det känns roligt för min egen del men sen känns det även roligt att värva till en så bra organisation. Vem vet, mina värvningar kankse hjälper två barn med terminsavgiften så att de kan gå i skolan. Synd att så många är så otrevliga bara, jag är ju ingen försäljare som försöker pracka på dem skit saker! Det handlar ju om att hjälpa utsatta barn! Det är otroligt vad människor kan vara egoistiska ibland, jag höll på att tappa tron på mänskligheten till jag träffade en snäll själ som gick med. Hur mycket är egentligen 50 kr (det minsta beloppet) i månaden? Jag har ialla fall bestämt mig för att gå med.

Nu ska jag lägga mig och vila en stund, är helt slut! Sedan ska jag plugga till ett prov imorgon och göra klart projektarbetet. Kram                                                                              
                                                                                                                                                                              


Underbara ledighet!

Det finns inget som slår att vara ledig. Jag är ledig på fredagar också så min helg blir härligt lång. Igår var mamma här på en liten snabbvisit. Hon hade med sig en cykel till mig, jippi! Skönt att kunna cykla till skolan igen (min gamla blev ju stulen).

Vi var på stan lite och shoppade. Jag hade inga pengar men mamma köpte en  jeansjacka till mig, snällt! Sen gick vi och åt på Världensbar, jag tog min favorit på menyn - Honolulu burger, mums!

Efter att vi ätit cyklade jag hem igen men jag han bara vara hemma i någon timma innan det bar ner till stan igen för att möta Andreas. Pappa hade då sattit in pengar till mig så jag hämtade ut mina skor från h&m som låg och väntade på mig. De var dock för små, irriterande... Så jag är tvungen att skicka tillbaka dem och byta till en större storlek, hoppas bara att jag hinner få tillbaka dem innan studenten, annars suger det.

Senare på kvällen cyklade jag hem till Emma där jag möte upp Annika. Vi fixade Emmas hår, sminkade henne och fotograferade resultatet. Den här gången var det 1930 som gällde och det blev riktigt bra tillslut. Så nu har vi bara kvar att fota 1920-talsmodellen, skönt att det snart är klart.


Idag ska jag och Andreas på bröllop. Skojigt! Det är Andreas moster som ska gifta sig. Skönt att det är så fint väder idag, det hade inte varit roligt för dem om det regnade. Hoppas att det inte regnar på min student, då blir jag förkrossad!

Nu ska jag laga mat tänkte jag, sedan ska jag göra i ordning mig till bröllopet. Kram 
                                                                                                                                                                            


Tillbaka till verkligheten

Ja, nu är man igång igen efter lovet. Jag tycker att jag har fått mycket gjort idag. Jag har byggt klart min salong i skolan och så har jag sökt jobb och sökt in till universitetet, sista anmälningsdag var idag. Jag har sökt beteendevetenskaplig grundkurs på ett år och socionomutbildningen på 3 år. Helst vill jag läsa beteendevetenskap och sedan jobba något år innan man tar tag i det igen och läser (kanske) till socionom?
 
Jag känner inte att jag har bråttom på något sätt, jag kommer ju bara att vara 21 när jag är klar med beteendevetenskapen. Sen vill jag ju verkligen läsa till make up-artist men den utbildningen kostar 50.000 och jag har inte lust att ta lån när man inte har något jobb. Det får bli om några år när man har sparat ihop lite. Ja....det blir nog bra, jag har en känsla av att det kommer gå utmärkt.

Imorgon kommer min nya cykel och då ska jag börja cykla till skolan igen, jag har saknat det så det ska bli skönt. 

Nu ska jag kolla på tv, närmare bestämt Efterlyst. Hej!
                                                                                                                                                     

Dalarna,påskgubbar och tigrar!

I Torsdags åkte jag till rättvik för att fira påsk med familjen och har varit här sedan dess. I fredags var vi ute och gick lite och Ella och hennes kompis Adela var påskkärringar. De fick jätte mycket godis och så här fina var de.



Sedan påskpysslade vi lite och jag gjorde två påskgubbar. Jag är mycket stolt över mig själv ;)



Snygga va? Ett riktigt mästerverk!

Igår var vi uppe vid orsa grönklitt, alla åkte slalom utom Lotta som åkte snowboard och jag passade på att sola lite. Det var väldigt varmt och solen låg på hela tiden. Precis bredvid backen ligger orsa björnpark. De har också tigrar där och vi fick första parkett. Vi satt kanske tio meter ifrån tigrarna.

När vi kom hem på kvällen hade jag hunnit bli riktigt solbränd, jag ser ut som en kräfta i ansiktet nu. Det gör ju inte det hela bättre att jag hade ett par stora solglasögon på mig, för nu har jag dessutom två vita ringar runt ögonen, ungefär som en tvättbjörn. Jag får hoppas att det går bort snart.

Det var jätte mysigt igår kväll. Eftersom det var så varmt satt vi ute och åt. Lax bjöds det på och så lite vitt vin till det, man fick verkligen "sommarkänsla".  Det är fint väder även idag så jag ska passa på att vara ute men jag får nog akta mig för solen lite.

Här kommer lite bilder från gårdagen.

  



 
Ja nog är jag röd alltid!        Nu ska jag gå, hej!             
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

10,000 steg och rejäl skoskav!

Idag har jag gått runt stömmen och varit på stan med Annika. Mitt buskort har tagit slut nu och då är det bara till att gå hem och till stan... Nu har jag blåsor på hälen, ursh! Men man får se det positivt, jag har ju åtminstode fått motion.

Som jag redan nämnt var jag på stan med Annika idag. Vi letade student klänning till henne och vi hittade några riktigt fina. Själv har jag ju redan inhandlat min studentklänning. Så här ser den ut! (och jag, osminkad och dan...)


Och så här...


Tänk när man har blivit lite brun också (eventuellt får jag fejka brännan om solen inte är på min sida) då tror jag att det blir riktigt bra.
 
Jag har precis förstått hur man lägger in bilder ifrån mobilen till datorn så här kommer en bild på en klänning som jag köpte för ett tag sen...den ska jag definitivt festa i under studentveckan, men än så länge hänger den oanvänd i garderoben med prislappen kvar. Jag har inte festat på ett tag, min budget har inte direkt tillåtit det, och den passar ju inte till vardags, den är ju inte så "casual" direkt.


Visst är den snygg? Jag är nöjd och ser fram emot att få använda den.

Nej nu ska jag vara lite produktiv och plugga lite. Hej svejs!                 


Östgötska

En kompis skicka denna till mig på msn och jag kände att jag var tvungen att lägga upp den för att den var så rolig. Riktigt så överdrivet pratar man kanske inte men annars är det klockrent... Kom ihåg att sätta på ljudet och luta dig tillbaka och lyssna... åh den är så rolig! haha!


Jag tror att jag ska börja prata skånska igen alltså, det här är ju för hemskt! Jag bodde ju ändå i skåne i 7 år så det gäller bara att släppa fram skåningen inom mig för så här kan man ju inte prata :)           
                                                                                                                                                             

Nu har våren kommit till Norrköping!

Ja, jag instämmer med mig själv i rubriken! Det har varit skönt väder de senaste tre dagarna och jag har passat på att gå runt strömmen. Visste ni att det är ca. 5000 steg runt strömmen? Nu vet ni! Min trogna steg räknare har räknat ut det.

Här är några bilder som jag tog med min mobil i lördags.







Nu ska jag nog ut och njuta av vädret....man måste ju passa på medan det varar. 

                                                                                                                                                  

Något att skratta åt....

Ibland blir man ju chockad över hur dumma folk kan vara! Den brittiska tidningen Telegraph har listat de roligaste och mest bisarra klagomål som har mottagits av The Association for british travel agents och några av dessa fanns att läsa i ett helg numer från Dalarnas tidningar lördag den 28 mars.

Här är dom jag skrattade mest åt :)

*  "I katalogen var ju sanden gul. I verkligheten är den ju vit!"

*  En gäst på hotellet klagade på att soppan var för stark, allt medan han smaskade i sig av såsen.
Hahahah....

*  "Ingen hade berättat att det fanns fiskar i havet. Barnen var livrädda!"   Att det finns fiskar i havet trodde jag att alla visste om....man kanske ska berätta för den här personen att jorden även är runt...det kommer säkert som en chock.

*  "Det tog oss nio timmar att ta oss hem ifrån Jamaica. För amerikanerna tog det bara tre!"  Hm....kanske för att usa ligger närmre? Bara en tanke.... :)


*  "Det är för många spanjorer här. Receptionisten pratar spanska och maten är spansk. Det är för många utlänningar!" Hahhaa...åh jag skrattar så jag gråter! Får man vara så här dum?!


  


Studentklänning- Check.

Ja, nu har jag äntligen hittat min studentklänning! Efter mycket letande och många turer in och ut ur provrum hänger den alltså i min garderob. Det är en tubtopsvariant, med ett band under bysten, lite babydoll. Väldigt söt. Den är av bomullstyg så jag tror att den blir sval och behaglig att ha på sig i sommar.

Det känns skönt att ha det klart. Fast den måste dessvärre sys in en centimerer på båda sidorna vid bysten, annars sitter den liksom inte fast. Antigen får jag be någon snäll person med symaskin att hjälpa mig eller så får jag sy in den för hand själv.

Helgen har varit väldigt späckad och jag har inte haft tid att skriva. Min syster, hennes dotter och min mamma har varit på besök. Lotta, Ella och jag har bland annat varit på busfabriken och lekt. Det är ju världens work out! man blir ju helt svettig efter att ha klättrat runt i klätterställningarna. Köpa gymkort? Nej, ta bara med dig ett barn en gång i veckan till busfabriken, det räcker gott och väl.

Idag har jag varit i skolan och gjort nationellt prov i svenska B. Puh! skönt att det är över... När jag kom hem låg det post och väntade på mig, bland annat ett ifrån H&M. Eftersom jag är medlem får jag hem erbjudanden och sånt ibland. Det här var iallafall ett erbjudande att förbeställa höstkatalogen och få 10 % rabatt när man handlar höstmode. Är inte det extremt tidigt? Våren har ju nyss kommit och nu ska man köpa höstkläder?! De är ju inte riktigt kloka borta på H&M's huvudkontor. Det sista man längtar till är ju hösten! Nej tack H&M.

                                                                                                                                                                            

RSS 2.0