Make over...

Ny har Annika precis varit här och hon har färgat mitt hår, klippt lugg och hjälpt mig att sätta in mitt löshår. Riktigt nöjd är jag! Så här blev det!






Nej då, jag bara skämta! Jag har inte riktigt vågat ta steget fullt ut och färga håret, jag älskar ju blondt hår! Kommer ni ihåg att jag sa att jag hade köpt en sak men att det var hemligt? Ja det är iallafall en peruk! jag fick hem den på posten idag och var såklart tvungen att ta några kort.

Tänkte att jag på så sätt kan känna efter om brunt hår är något för mig och jag måste säga att det känns bra, jag får se om jag vågar/vill ta steget att faktiskt färga, trivs ju i min nuvarande hårfärg också.

Imorgon är jag ledig och då ska jag åka till ullared, skojigt ska det bli och jag ska handla mycket! Bussen går redan kl. 06.00 så jag måste gå och lägga mig tidigt idag.

Nu ska jag göra lite skolarbete och sedan är det Trueblood på tv! Jippi!

Puss och Kram


The haunting in connecticut...

Igår så såg jag och Andreas på en skräckfilm som hete "The haunting in connecticut", vi hyrde den via tv:n. Det var jag som mest ville se den, Andreas ställde mest upp som ett stöd för mig eftersom jag inte vågade kolla på den själv.

Jag måste erkänna att den var läskig men dock inte den läskigaste jag sett. Den var jätte äcklig den första timmen för då satt man på helspänn men sen blev det inte mer. Senare i filmen hade man ju redan sett allt äckligt så då visste man ju vad man kunde förvänta sig. Jag saknade ett tydligt klimax där man verkligen blev som räddast. De kunde ha sparat något till slutet...

Ett minus också för att ingen dog, hallå det är ju nästan ett krav i en skräckfilm! För lite blod också, syn för att den hade potential, själva grundstoryn var väldigt bra och hade kunnat gå och bygga ut mer. Hursom helst kan jag inte sticka under stolen med att jag hoppade till vid ett fler tal tillfällen, men den var inte så läskig att jag började gråta (ja, jag har faktikt gjort det en gång! Då är det en RIKTIGT äcklig och därmed också lyckad skräckfilm!).

Den får 3,5 av fem från mig!



Puss

Ny header...

Jag har gjort en ny header, får se hur länge jag har den utan att tröttna. Det är en blandning av saker som jag tycker om eller som är väldigt mycket jag. Så här blev den!



Jag ska bara göra den lite längre sen blir det bra, men det orkar jag inte göra ikväll. Puss hej!


Mys i höstmörkret...

Jag kollade lite på filmtrailers nyss och dessa blev jag jätte sugen på att se. De kommer på bio under hösten...



Shutter Island heter filmen och jag tycker att den verkar väldigt spännande... Lite läskig också.



New Moon är uppföljaren till Twilight och den verkar jätte bra, ännu bättre än den första.. mer action och högre tempo! På biograferna den 20 november. Ett plus är ju att karaktären "Jacob" har klipp av sig håret och blivit riktigt snygg :)

Take care!



Party...

Igår så var det lite fest. Kvällen startade för mig och Annika på trädgår´n där det var halva priset på allt i baren eftersom det var sista dagen innan de stänger för säsongen. Men det var lite väl kallt så vi begav oss vidare till Manesa där vi tog varsin "mojito", lite mycket mynta dock, det är mest löv i dricken känns det som. Man fick sitta och peta ut allt innan man kunde dricka eftersom man satte löv i halsen annars. :)



Sen blev det palace. Mycket trevligt faktiskt, men lite för mycket folk, lönningshelg och allt.


                           
 65 kr för dessa två, hur billigt som helst! Kan det inte alltid vara så?
                           
Annika inne på Palace...
                           
Alltid trevligt att ha ett bord att sitta vid... Då har man ju en ursäkt att inte dansa ;)



Idag har jag städat och diskat annars har jag inte gjort något speciellt. Jo förresten vi lyxade till det lite och åt mat från spicy hot som Anders och Emma åkte och hämta, gott! Nu har jag besök av min kära mor som ska sova hos oss i natt.

Imorgon börjar vardagen igen, alltid lika trist... ursh, jag får muntra upp mig själv genom att laga något gott och se fram emot nästa helg.

Kram hej!

Last night...

Det löste sig igår med maten, Emma hade styrt upp det hela och bokat bord på tapas restaurangen "La Uva". Så först gick jag, Annika och Andreas hem till Emma för att dricka lite vin sedan bar det iväg till restaurangen. När vi kom ditt fick hade det tydligen kört ihop sig lite så vi fick sitta och vänta i baren ca. 15-20 min, dåligt tycker jag eftersom vi faktiskt hade bokat!

Sen när vi äntligen fick ett bord så var det bara för fyra och vi var sju så då hade de mage att be Cricka (Emmas pojkvän) att hjälpa till att bära bord! Lustigt tycker jag... det ska väl inte gästerna behöva göra? Nu slapp han eftersom han strunta i det men man frågar väl ändå inte en gäst om någon sådant?

Och så satte vi oss ner och beställde, det blev en tapasmeny med flera olika små rätter. Allihopa var jätte hungriga så när brödet kom så slängde alla sig över det och sen fick vi vänta kanske en halvtimma tills maten kom... Dåligt med så lång väntetid eftersom de flesta smårätterna redan var "färdiga" om man kan säga så, alltså inget att förbereda. Så när väl maten kom var vi som en flock hungriga vargar och vi hade ätit färdigt på typ 10 minuter.

Maten var suveränt god så bara plus där och det är ju egentligen det viktigaste, den var värd att vänta på. Restaurangen var mysig men en anningen hög ljudnivå, det kan ju inte restuarangen skyllas för utan vi hade nog bara otur att komme brevid ett stort gäng som höll på och skrek.

La Uva får tre av fem av mig. Om jag går ditt igen så går jag nog tidigare på kvällen när det inte är så mycket liv för det stör verkligen.



Kram hej!


Where to eat?

Ikväll var det tänkt att vi skulle gå ut och äta, jag och några tjejkompisar, men sen var det någon som hade en förfrågan att ta med sin käraste, och då hängde andra på och jag ville inte vara sämre utan bjöd självklart in min pojkvän. Jag fick det stora uppdraget att boka bord på Asti eftersom vi var lite sugna på Italienskt men när jag ringde och skulle boka förut så var det fullt! Ursh och blää...

Nu vet jag inte var vi ska käka och om jag ska ringa och boka något, jag får inte tag på någon och det känns inte rätt att jag ensam tar beslutet var vi ska äta. Men samtidigt, om jag inte bokar något kanske det är fullt på alla bra restauranger, vilket dilemma va?




Black is Back...

Åh nu är jag lycklig, har nämligen precis kommit hem från en shopping runda på stan. Dessa go'bitar får flytta in i min garderob...



Jag hittade en del guldkorn på rea som den Chanel-inspirerade t-shirten och den zebrarandiga blusen, t-shirten hittade jag på Gina tricot och den kostade bara 50 kr.



Blusen är från New Yorker och kostade bara 99 kr.


Väska från Gina Tricot, även den med lite Chanelkänsla över...


Gosig tjocktröja från H&M...


En till mysig tröja att värma sig i under vintern... även den från H&M.



Och så blev det en kavaj... Från H&M den också.. Den är riktigt snygg på.

Sen blev det även två par diadem, ett halsband, två par leggings, varav de ena svarta och blanka och de andra svarta med jeanskänsla och en svart tunika.

Jag har blivit så fäst vid svart på senaste... men så är det ju riktigt snyggt också.

Puss hej


Kallare tider...

Känner ni att det börjar dra sig mot höst nu? Det börjar bli allt kallare på morgonen och det blir mörkt tidigare på kvällen. Medans somliga sörjer detta tycker jag att det är mysigt....

                                                             
Snart ser träden ut så här... Får ni ångest nu?


Teckning gjord i Photoshop

Chloé...

Jag fick lust att måla lite igår så då gjorde jag den här. Jag har ju inte målat på jätte länge. Tyckte att hon såg fransk ut så hon fick namnet Chloé. Det är inte så bra upplösning dock eftersom bilden är tagen med mobilkamera men håll till godo.



Lite Kan Dee inspirerat, tycker ni inte? Inte lika bra dock. http://kandeedrawings.blogg.se/ 




Masquerade...

Idag fick vi reda på att BVG (beteendevetenskap) och PA (personalutvecklare) ska ha en sittning fredagen den 9 okt. Jag tror att jag ska gå ialla fall, det verkar roligt. Det är maskerad så alla ska ha masker, ni vet såna där som sitter över ögonen och det är väl en lite finare middag så man ska typ ha cocktailklänning. Damerna ska sitta i en sal och herrarna i en annan, fråga mig inte varför men jag har en känsla av att vi inte slipper dem hela kvällen. 

Typ som i filmen casanova, fast inte lika uppklätt, alltså inte balklänning. Man får väl om man vill men jag tror jag väljer något lite enklare.

                                            

                        

Nu ska jag kolla på idol och senare kommer True Blood, yes! Jag orkade inte vänta som andra dödliga så jag har redan böjat kolla på säsong 2, har dock fortfarande inte sett halva säsong 1 utan har läst mig till vad som händer... Knasigt kanske?

Kram hej!


Studier...

Idag har varit en lååång dag. Fyra timmar av föreläsning och jag kom ut med noll nya kunskaper. Det som gicks igenom var en kursintroduktion men allt hade man kunnat läsa sig till själv... så det kändes väldigt segt.

Imorgon är det inte en så lång dag men däremot tidig. Föreläsning 9-12 vilket innebär att jag måste ta bussen 8.20. ursh, vad jag ogillar att gå upp tidigt. Man har blivit så bortskämd de dagar man börjar 13.00.

Så jag ska snart gå och lägga mig, men jag är tyvärr inte trött... det är jobbigt att vara en nattmänniska när samhället är så påverkat efter solens upp och nedgång.

Förresten, den nya kursen heter "Lärande, påverkan och utveckling - en livslång process" och det är kort fattat pedagogik det handlar om.

Kram!


Shoppingsugen...

Hejsan, nu är jag nyss hemkommen efter en långrunda. Det var skönt men nu har jag skoskav och det är ju inte så trevligt.

Jag har varit ledig sedan fredag och det har varit jätte skönt, jag och min älskling har bara tagit det lugnt och slöat framför tv:n. Imorgon har jag kursintroduktion för en ny kurs, något om pedagogik och lärande var det. Jag längtar till fredag som bara den, då kommer pengarna :) ÄNTLIGEN! varför kan man inte få lön oftare?

Sen den 1 oktober, en torsdag, ska jag till Ullared (Gekås) med Andreas mamma och syster. Jag har aldrig varit där så det bli kul. Hoppas man kan göra lite fynd. Jag är främst ute efter heminredning, kuddar och lyktor och sånt som passar i vårt gröna/guldiga vardagsrum.

Nu blir det att bänka sig framför tv:n för "Sveriges fulaste hem", följt av "Svenska hollywood fruar" och tillsist "Roast på Berns" och ikväll är det Robert Gustavsson som ska roastas, det blir nog roligt, han kan ju försvara sig också.

Puss o Kram!

Ps. Jag har köpt en sak men jag vill inte avslöja vad det är än, ni får vänta och se... ;)


Gårdagen...

Orkade inte skriva igår men här är vad jag sysslade med...


Köpte nya kryddor och var självklart tvungen att använda dem så det blev fetaoströra med vitlök, marinerade soltorkadetomater, basilika, oliv- och soltokadetomatpesto på nybakt baugette. mums!



Sen hämtade jag ut mina nya böcker från utlämningsstället.



Mm.. vad man ser fram emot att sätta tänderna i dessa....eller inte.



Och sen blev det att ta itu med hemtentan, den ska vara inne på fredag.

Nu ska jag sätta mig och skriva igen. Ikväll är det äntligen True Blood, kl 22.00 på svt 1, missa inte! Ni vet var ni hittar mig då iallafall. Kram!


Movienight...

Nytt för idag... inget speciellt.

Jag fick hemtentan idag men har inte skrivit så mycket än... jag är inte oroad dock, jag jobbar bäst under stress, jag antar att jag kommer skriva allt i sista minuten, men det var ju så jag tog mig igenom gymnasiet och det gick ju fint :)

Har fått hem filmer från lovefilm och har redan sett båda.



Först: Twilight!

Hm... where to begin? Den var bättre än jag trodde, det är tur att man inte lyssnar blindt på folk utan kollar själv. Den var väldigt romantisk, mer en romantisk drama än någonting annat faktiskt. Den var absolut inte i samma klass som True Blood men sen kanske det är en dålig jämförelse eftersom de inte är i samma genre och därför inte spelar i samma liga. Hursom helst var den så pass bra att jag vill se uppföljaren "New moon" när den kommer på bio. Den får tre sjärnor av fem ;)



Den andra filmen jag såg var Död snö och ja..vad ska man säga? För det första är ju affischen väldigt rolig som säger "Den bästa norska NAZI-ZOMBIE-SPLATTER-film som någonsin gjorts", har det gjorts många sådana filmer eller? Tror minnsan att detta var den första... och enda! Hoppas för guds skull att de är ironiska med den texten, annars är de ju inte direkt den skarpaste kniven i lådan.

Sen till filmen då... Ja det var ju verkligen en komedi, man kunde inte ta något på allvar, men inte en "övertydlig-scary-movie-komedi" utan en "gud-vad-skumt! det-där-var-roligt-på-något-sjukt-vis-komedi".

Det bästa citatet under hela filmen yttrades mitt under en zombie-attack och lät " Jag sa ju att vi skulle åkt till sunny beach istället!", haha otroligt roligt! Annars var filmen ganska kass, den får två stjärnor av fem från mig. Inte något jag frivilligt skulle se igen.

Sleep tight, don't let the bed bugs bite! Hugs'n'Kisses!


Höstkläder...

Jag kollade lite på hm.se innan och gud vad mycket snyggt de har fått in. Jag tror att jag äntligen har hittat min höstjacka, hoppas att den är lika snygg på.


Kan det inte bli den 25:e nu? Man skulle kunna beställa det nu men det känns bättre att vänta och se vad som händer...eventuellt blir det en resa inom snar framtid och då kan man ju inte shoppa upp pengarna.

Jag har redan likadana skor fast blåa och dom är så bekväma, och hittar man ett par skor som både är sköna och snygga måste man ju passa på att köpa på sig lite.

Jag längtar tills det blir kallt så att jag kan använda mössa, jag gillar verkligen mössor! Jag letade fram min mössamling och larvade mig framför spegeln lite... åh va jag längtar tills löven faller!



Den ryskaste mössan ni någonsin sett va?! :)


Puss hej!


En typisk söndag...

Idag är en sån där dag som man verkligen inte vill gå ut överhuvudtaget, så grått och trist. Men jag tänkte ändå ut och springa lite senare, jag måste ju peppa mig själv nu i början tills man har fått upp tempot. Var ute och sprang igår också, 30-40 minuters rundor brukar det bli, det känns lagom såhär i början.

Jag har sån fruktansvärd tränningsvärk på framsidan av låren, ursh.. När jag var ute och sprang igår hittade jag en lång trappa och tänkte "Den kan jag ju springa uppför!", det visade sig vara en dålig idé, en riktigt dålig... :)

Imorgon kommer nog mina hyrfilmer från lovefilm.se, jag fick en gratis månad så det är ju bara att prova och se om man gillar det. De filmer som kommer att landa i min brevlåda denna vecka är "Twilight" och "Kenny begins", hoppas att de är nått att ha.

Jag har dock inte så höga förhoppningar på "Twilight", jag har hört att den är mest passande för tonårsflickor och att "True Blood", som jag gillar, är för vuxna. Men jag vill se den iallafall och avgöra själv...

Nu ska jag ta tag i disken, det kanske låter konstig men sen jag köpte diskhandskar är det inte lika jobbigt att diska. Ja, jag vet diskhandskar har funnits på marknaden i 30 år eller något men jag har inte kommit på tanken förrns förra månaden.

Kram


Löften till mig själv...

Nu har jag varit ute och sprungit, det är inte så svårt när man väl har kommit ut genom dörren, då flyter det på och är riktigt skönt. Man märker dock hur dålig kondis man har, lite oroväckande... Men det ska det snart bli ändring på, jag har ju ett år på mig att komma i form till midnattsloppet så det är ju inget orealistiskt mål.

Nu tills månadsskiftet funderar jag på att köpa gymkort, kanske ska träna tillsammans med Emma (en kompis) så att vi kan peppa varandra. Får se vart det blir isåfall, funderar på World Class för jag har hört mycket bra om det gymmet.

Nu sitter jag och väntar på Annika, hon jobbar sent den stackaren. Vet inte vad vi ska hitta på, jag har cider i kylen så det är ju ett alternativ men förmodligen blir det bara att ta det lugnt, glo på nån film och bara snacka för jag orkar inte göra iordning mig, kom nyss ut ur duschen.

Annars är det väll inget speciellt som jag har uträttat idag, förutom att tvätta då, och med tanke på våra trappor och det faktum att det inte finns någon hiss är det ju tränning i sig. :)

Nu ska jag fixa morötter och dipp, eftersom jag har förbjudit mig själv att äta chips känns det som ett bra alternativ när man vill mysa till det lite, men det är ju fortfarande inte "nyttigt" då morötter innehåller mycket fruktsocker och turkisk yoghurt (som jag gör dippen av) är ganska fet. Men det struntar jag faktiskt i, det är iallafall bättre än chips.



Puss o kram!


I love TrueBlood

True Blood är så bra! Jag längtar som bara den till nästa avsnitt (kommer på onsdag).

Jag blir så totalt uppslukad av serier men jag kan även tröttna väldigt snabbt om avsnitten sänds med för stort mellan rum. Jag är egentligen ingen seriemänniska eftersom jag föredrar att se alla avsnitt på en gång, som en väldigt lång film ungefär...

Jag funderar på att beställa hem hela första säsongen från typ cdon. Det går ju inte att ladda ner nu för tiden (går gör det väl men det är inte att rekomendera) vilket suger för oss fattiga studenter.

Igår beställde jag hem lite kurslitteratur, ursh va dyrt det blev.. en tusenlapp. Men man måste ju ha böckerna...





Det är kul att Alexander Skarsgård är med tycker jag, han har ju varit med i nån hollywoodfilm förut men det här känns som det är hans stora genombrott.

Puss

Grejer på G...

Nu har jag målat klart sängen, tjoho!


1.Omålad 2. första strykningen 3. efter andra strykningen - bäddad och klar!

Nu är nästa steg i sovrummet att tapetsera och måla om, men det får bli efter den 25:e.

jag har hittat jättesnygga lampor på clas ohlsson, precis i min stil, som jag ska köpa nästa månad.



Jag tyckte dom var väldigt moderna men efter närmare eftertanke känns de lite retro, 70-tals glamour?

Sen ska jag också inhandla två nattduksbord som jag hittat på ikea.


Dessa hade jag tänkt mig... det blir nog snyggt.

Jag har glömt att visa hur vi har gjort om i vardagsrummet så här är en uppdatering. Ljusgrönt på 3 väggar och en guldig tapet på fondväggen. Bilden är dock lite missvisande för den gröna nyansen.







Kram



Fixar' Anna

Idag har jag varit på seminarium, det gick bra kändes det som... svårt att veta vad eximinatorn tänker. Nu har jag lite ledigt fram till på måndag, skönt. 

Jag har monterat ihop sängstommen nu (Andreas uttryckte något om att han inte vågade sova i den då) men, men... time will tell. Kanske rasar den ihop när vi lägger oss i den? lite vardagsspänning sådär... ;)

Och så har jag äntligen tagit tag i målningen, har precis grundmålat hela sängen, det tog sin lilla tid det och jag tror att jag har andats in för mycket lacknafta, känner mig lite groggy och allmänt fnissig...

Nu blir det till att slå sig ner i soffan och kolla på förnedringstv nr 1, nämligen Idol. Följt av True Blood, den serien är min nya favorit, jag gillar ju vampyrer. Det bästa inköp som svt har gjort på länge.

Andreas jobbar natt så jag har bjudit hit Annika för att få lite sällskap, får se om hon dyker upp snart.


Me and my darling <3

Annars har jag inget roligt att berätta så kram hej!






Äntligen wooook!

Idag har jag varit på föreläsning i Linköping, väldigt intressant faktiskt... om sociologen Erving Goffman. Har varit på stan och hämtat ut ett paket från posten idag som innehöll en av Goffmans mest kända böcker nämligen "Jaget och maskerna" så nu ska jag sätta mig och läsa lite. Har grupparbete imorgon kl. 9 och sedan seminarium på onsdag. Nu är man verkligen igång.

Jag har köpt en wokpanna idag, har velat ha en ett tag men jag hade fått för mig att dom var jätte dyra, tydligen hade jag fel för jag hittade en på claes ohlsson för bara hundra lappen. Vilket klipp! så då slog jag till.

Jag var såklart tvungen att inviga den också...



Det var första gången jag använde citrongräs i matlagningen, intressant smak.. :)

Sedan så kom Mamma och Leif förbi på en snabbvisit. De är på väg ner till skåne för begravning... inte så kul.
Men det var trevligt att de hälsade på mig och Andreas i nya lägenheten. Det känns skönt att den blev godkänd av mamma, hon tyckte den var jättefin och att gården var trevlig och det har hon ju rätt i.

De hade även med sig en sängstomme till oss, precis en sån som jag ville ha hittade Leif på en Loppis för endast 450 kr. Den ska bara målas vit sen kommer det att bli jätte snygg. Jag tänkte eventuellt måla till helgen, måste dock köpa färg först.

Jag har många grejer som ska målas så jag får sätta fart snart...
*Hallen-vit
*Sovrummet-vitt
*Köksstolarna- svarta
*tv-bänken- vit
*köksbordet- vitt
*vitrinskåpet- vitt
*skänken- vit
*sängstommen- vit

Herregud vad mycket... men har man väl börjat så är det ju faktiskt riktigt kul sen.

Nu ska jag koka mig en kopp te och sätta mig och läsa. Kram hej!¨


De senaste dagarna...

I onsdags var det kalasmottagningen i Linköping (en stor fest för studenter som Moneybrother spelade på i år) och jag var där med några ur min kurs. Det var jätte trevligt, först var vi hemma hos en i min klass och förfestade sedan gick vi till cloettacenter där kalasmottagningen hölls, sedan bar det av in mot stan till buger king och till sist blev det ett snabbt stopp vid nationernas hus (en student pub) för att sedan ta en taxi hem till Emma i min klass för att sova.







Lite dåliga bilder från min mobilkamera....

I Torsdags var det återigen föreläsning och sedan hem för att tvätta, inte en så rolig dag alltså...

Igår tog jag och Andreas det lugnt, var bara nere på stan och åt på golden bangkok (mums va gott!) annars låg vi bara i soffan och kollade på film, han är fortfarande sjuk stackaren... hoppas inte jag blir sjuk, det har jag inte tid med.

Så skönt att vi har fått tv-kanaler nu och speciellt "canal + select", det är verkligen suveränt att man kan se filmer precis när man själv vill och att man kan pausa och så, det finns ca. 200 filmer att välja mellan så det kommer att ta ett tag innan man har sett dem och då har det förhoppningsvis hunnit komma nya.

Idag så ska vi åka med Emma och Anders och handla mat, skönt att få lite mat i kylen så man slipper att gå och småhandla på ica, det blir så dyrt då. Så ikväll ska jag nog laga något smarrigt...

Kram kram


RSS 2.0