Movietime

Nu ska jag strax iväg till bion. Jag ska se "inception" med min vän Annika. Jag tror att den är riktigt spännande! Så det ser jag fram emot.

Jag tänkte passa på och visa min super schyssta klocka som jag nyss köpt.


snygg va? Jag är jättenöjd, plus att det går att bada med den. Perfekt. Köpte den på Ur&Penns rea, den har kostat 1300 men jag köpte den för 500, vilket klipp va?

Nu måste jag sticka, puss och kram!

Let me sign

Idag var min första lediga dag på länge. Det har varit såå skönt. Jag har verkligen tagit vara på dagen och både tvättat, varit på stan, solat och tränat. Jag har hämtat ut grejerna som jag hade beställt från hm idag, skit snygga grejer, so im keeping all! Visar någon annan dag.

Nu ska jag kolla på någon film. Jag skulle vilja dela med mig av en låt som jag tycker är så otroligt vacker. "Let me sign" med Robert Pattison. Han är inte bara väldigt snygg och en talangfull skådespelare utan han är en mycket begåvad musiker också, vad är oddsen liksom? Undrar vad felet är...  ingen är ju perfekt, eller?





Man blir nästan lite ledsen av denna låt, det känns ju som att han sjunger med sån smärta. Fin va? Gillar hans röst skarpt.

Kram

Vackra Norrköping

Jag tycker att industrilandskapet i Norrköping är så fint. Här satt jag härom kvällen och fikade.










Tänk vad konstigt att något som inte alls var avsett att vara fint när det byggdes (industrilandskapet) är så vackert.

Snart är det jobb igen. Kram hej!

Brådtoms sluss

Idag har vi varit på Brådtoms sluss (eller bråttom sluss, stavningen verkar variera) på jobbet. Trevligt! Det var allsång och underhållning. Jag skulle uppskatta medelåldern på stället till 65 för det var ett hav av vit- och gråhåriga damer och herrar :)

Bjuder på några bilder knäppta med mobilkameran.









Ha en trevlig kväll allihopa! Kram


Confessions of a fashionaddict...

Hejsan. Jag har en mörk hemlighet som jag vill dela med mig. Jag har shoppat! Oh no! :) Haha nä det är lugnt för jag har beställt och betalar nästa månad. ^^

Jag fick ju hem H&Ms höstkatalog idag och jag hittade som vanligt massor av fint. Massor av fina skor! Men det beställde jag inte så jag anser att jag var ganska duktig ändå!

Det här är de första inköpen till höstgarderoben. Känns lite vemodigt att köpa höstkläder mitt i sommaren men med min vanliga otur så skulle allt vara slut om jag väntade, så är det jämt. Då är alla go'bitar borta. När hösten kommer sen så ska jag inverstera i ett par bra boots och en schysst klocka.

Det här fick jag iallafall för under tusenlappen. Tur att det är billigt på hm!









Gillar verkligen ringarna så det blev en i varje färg! Och sånna transparanta skjortor har jag letat efter länge och dessa kostade bara 99 kr st så det blev både en svart och vit! Snygga grejer va? Jag är såååå nöjd!

Längtar efter att hämta ut packetet! Som julafton, fast man betalar för sina egna presenter ^^

Nu ska jag lägga mig, nöjd och belåten som man alltid känner sig när man har shoppat! Wihiii! Kram hej!


Pizzatime

Nu ska jag snart iväg och träna sen iväg till jobbet, idag har jag jouren(dvs. att man sover på jobbet) så jag måste packa också. Igår kväll bakade jag pizza som jag kan ha med mig. Jag slängde ihop lite rester från kylen men den blev väldigt smarrig ändå med lufttorkad skinka, färska champinijoner(hur tusan stavas det? lär mig aldrig) och soltorkade tomater. Detta är även en försiktighetsåtgärd som garanterar att pizzan finns kvar när man ska ha den, eftersom Andreas varken gillar svamp eller soltorkade tomater :) Haha nä då, riktigt så var det inte.







Det är svårt att ta kort på mat alltså, det ser liksom inte lika smarrigt ut som det gör i verkligheten, why is that?
Creed till de som tar kort till kokböcker, det är ingen lätt konst :)

Något  som jag verkligen skulle vilja ha och som skulle göra bakningen mycket smidigare är en kitchenaid. Synd att de ska vara så dyra dock. Jag tycker inte det känns som om det är värt 5000. Men snygga är de och de ha en garanti på 30 år, inte illa!



Skulle helst vilja ha en turkos tror jag, men de creme och rosa är också värdiga kandidater. Hm... får väl önska mig en i typ 4 jular.

Nu ska jag packa min grejer. Kram på er!


Fredagsmys!

Hejsan! Igår kväll så hade vi lite myskväll med god mat och vin :) Det blev lite plockmat, lite tapas-aktigt kanske man skulle kunna säga? Jag bakade iallafall grissini med luftorkad skinka till maten. Jag såg det iförrgår på "Sommar med Ernst" haha, det såg så gott ut så jag var tvungen att prova ^^. Sen gjorde jag bröd med oliver och soltorkade tomater i också, mums!




Grissini med luftorkad skinka.

Avocadosallad med citrondressing, coctailtomater och fetaost, örtmarinerade vitlöksklyftor, oliver med gurkmeja och citron, och ölkorv(!) haha. Om man blandar massor av goda saker så kan det ju inte bli något annat än gott!

Här är receptet om ni blev sugna på grissini.


Nu ska jag städa, man får ju passa på när det är dåligt väder, eller hur? Puss hej!




Cheesecake!

Igår så gjorde jag cheesecake. Jag har aldrig gjort det förut eftersom jag har tyckt att det är så krångligt men så fick jag ett enkelt recept av min syster som jag bestämde mig för att prova.

Min cheesecake är smaksatt med lime och hallon men jag antar att man kan smaksätta med precis vad man vill, kanske citron, passionsfrukt eller blåbär? Min syster hade iallafall gjort en supersmarrig cheesecake med färska jordgubbar.




Mums!

För att göra denna cheesecake behöver du:


3 dl vispgrädde
200 g philadelphiaost
3 st äggulor
2 dl socker (fast jag hade bara 1 dl, vill inte ha det så sött)
1 tsk vaniljsocker
1/2 krm salt
5-6 digestivekex (krossade)
och sedan något att smaksätta t.ex 1 dl jordgubbssylt.

Gör så här:
Vispa grädden i en bunke, i en annan bunke rör du ihop ägggulorna, socker, philadelphia,vaniljsocker, och salt.
Sedan vänder du ner den vispade grädden, har i de krossade digestivekexen och vad du nu ska smaksätta med. Jag hade skalet från en lime, halva saften av limen och 1/2 dl hallonsylt. Låt den stå i frysen i 4-5 timmar sen är det klart att äta!

Prova, det är såå gott!


Jag ska snart iväg och jobba så nu ska jag göra mig iordning och packa. Kram!



Loppisfynd!

Jag tänkte visa vad jag har köpt på loppis när jag var i Dalarna. Är riktigt nöjd faktiskt. Jag var på jakt efter plåtburkar och det fick jag tag på, sen köpte jag även lite annat smått och gott som var oplanerat, t.ex en fin turkos väckarklocka, som fungerar! :) Temat i köket ska vara turkost, lite inslag av rosa och med en bas av vitt.








Den lilla mjölkkannan ovan gillar jag skarpt.

Kram hej!

Hem, ljuva hem...

Nu är vi tillbaka efter en härlig vecka i Dalarna. Närmare bestämt Rättvik! Idag är vi helt slut efter att ha suttit i en varm bil i 4-5 timmar. Det är så skönt att vara hemma. Just ni kollar vi på VM-finalen, spännande! Vi håller på Holland, de talar ju nästan svenska,haha.

Jag tänkte slänga upp lite bilder från resan, utan inbördes ordning.

Pappas stuga som jag och Andreas lånade.

Vi firade Andreas 26-års dag! Han rökte cigarr som en riktig karl ^^

Pappas tomt. En natt såg Andreas en BJÖRN! jo det är sant, tydligen så går björnen där. Efter det så blev man ju inte sådär jätte-sugen på att röra sig ute när det började skymma. Man vill ju inte bli björn-kalopps!

Rättvik har en vääääldigt lång brygga som passande nog heter "Långbryggan", lite fantasilöst om du frågar mig. Den är iallafall ca. 600 meter lång och det är långgrundt så längst ut räcker det fortfarande bara dig till midjan, om du är 1,77 iallafall.

Det var supervarmt vissa dagar och då kände man bara för att ligga och ta det lugnt!

Sol, sol & sol!

Men lite bad blev det också! Riktigt skönt! Note to myself: Köp nya solglasögon, du ser ut som en fluga!

Vi var och turista lite också. Bland annat i Nusnäs där de gör Dalahästar.

Efter en dag på standen, solbränd, rufsigt hår och lite slö, men väldigt nöjd!

Jag skulle vilja sammanfatta resan med dessa ord; Sol, bad, grillning, myggbet, familj, utflykter och loppis. Allt det här är helt underbart var för sig (utom myggbet, det kan jag vara utan!) men i sällskap av min älskling så är det oslagbart!

Nästa resa blir kanske en snabb sväng till vår kära huvudstad i slutet av sommaren och sedan i höst så har vi pratat om att åka någonstans en vecka. I den närmaste framtiden så är det jobb som är på tapeten.

Jag nämnde ju att det blivit mycket spring på loppis och jag har gjort några riktiga fynd som jag ska visa senare i veckan. Kram på er så länge!




Dalarna, here we come!

Hallå alla glada. Igår var jag och såg på Eclipse och jag måste säga att jag blev inte besviken. Den var precis så underbar som jag hade föreställt mig! Helt fantastisk... Jag önskar att jag skulle kunna hoppa in genom skärmen och leva i den världen. Då skulle det inte bli ett sånt triangeldrama heller, ni vet det här hela Edward-Bella-Jacob köret, för då skulle ju jag kunna ta mig an någon av dem, Edward eller Jacob, spelar ingen roll för mig :) Haha. Men det är klart, jag har ju redan min drömprins. Vilken tur det är för Andreas att jag bara trånar efter påhittade karaktärer ur en bok, ingen konkurrans där inte. ^^

Imorgon drar vi på semester till härliga dalarna! Och med vi menar jag hela Andreas familj, mamma, syster, mostrar, kusiner och mormor och morfar. De har hyrt stugor vid en camping i Rättvik medans Andreas och jag ska låna min pappas hus. Jag har ju släkt i Rättvik också så det är ju kul- pappa, syster och mamma.

Jag hoppas på bra väder men fick precis reda på att det inte skulle bli så bra väder, trist! Jaja, det löser sig :)
Ni får ha en trevlig vecka så hörs vi när jag kommer hem. Hejsvejs!


Jag- förra sommaren, vet dock ej om det blir någe mc-åkning denna sommar men härligt var det. Jag skulle absolut kunna tänka mig att köpa mig en mc när jag blir "stor" haha. Men först så är det ju hus,bil och hund som gäller :) Och båt! Haha, måste nog bli rik om jag ska ha råd med mina dyra "intressen". Tur att jag inte har någon önskan att äga någon häst.


Kram!



Längtar till imorgon...

Imorgon är väntan över, äntligen ska jag få se Eclipse. Tjoho, den kommer att vara så bra, det känner jag på mig^^ Jag ska gå med mina kära vänner från beteendevetenskap- Clara och Tina.



Spännande!

Igår så köpte vi äntligen en skohylla. Den är en enkel vit trä sak, inga konstigheter :)



200 kr på Jysk. Tänk er vad fint det skulle vara med ljusgråa väggar, vi ska väl måla såsmåningom men det är så svårt att komma till skott. Ny hatthylla ska inhandlas också, nästa gång vi kommer till Ikea. Den vi har nu är ju fruktandsvärd! Ful grej som ser ut att komma från 70-talet.

Idag var jag föresten och lämnade in min cykel på lagning. Jag var där igår och hörde med honom hur mycket det skulle kosta om man var tvungen att byta hela däcket, 120 kr sa han då men idag hade priset tydligen stigit till 240, alltså det dubbla. Konstigt när sånt där händer va? Mycket misstänkt... Jag tänker inte lämna min cykel där igen ialla fall, det är ett som är säkert.

Nu ska jag kolla på Tv, kram!

RSS 2.0