Last night...

Gårkvällen var riktigt trevlig! Först klubbkväll på Make-up store där det bjöds på rosé och jordgubbar :) Sedan gick vi vidare mot trädgår´n, ett snabbt stop på Black Lion inn för att sedan avsluta kvällen på Hugo (en nattklubb). Dock mår jag riktigt skapligt idag för jag festade inte så hårt med tanke på morgondagen. Först lite bilder på vad jag fick med mig hem från Make-up store.






Ett läckert rouge, läppstift, rougeborste och en mascara. Perfekt påfyllning i badrumsskåpet.

Nu följer lite festbilder...


Jag och Mary. Ny klänning har jag också! :)


Jag och min darling Annika.


Fina Vänner! Sen blev det dans hela natten :)

Kram!


Grillning på gården...

Idag är det mest plugg som gäller, sitter just nu och skriver på ett arbete om feedback. Jag lär sitta framför dator största delen av denna dag men det gör inget för det är ju ändå halvmulet. Ikväll blir det dock desto roligare. Först ska jag på Make up stores klubbkväll med vän, det lär bli en del som får följa med hem för det mesta är slut i sminkväg. Sedan tänkte vi gå och ta en drink på trädgår'n (en uteservering här i Norrköping). Men vi får väl se, just nu ser det väldigt kallt ut... Vi får hoppas på lite kvällssol.

Här om dagen invigdes grillen här på vår gård, mer av sånt säger jag! Jättemysigt. Det var jag, Annika och Andreas och våra härliga grannar.


God avocado och fetaostsallad är ett perfekt tillbehör till grillat enligt mig.



Och underbart gott grillat bröd med flingsalt och olivolja, onyttigt med såå gott!

Nu ska jag fortsätta plugga. Kram hej!




Work in progress...

Halloj! Här får ni en liten sneekpeek på vår hall som just nu får en make-over. Härligt ljust blir det!


Nu ska jag ta en liten paus och sen är det tillbaka till målningen som gäller, det är minst en strykning kvar... Usch så tråkigt, längtar tills det är klart! Kram


Vitsippor



Vackra vitsippor som står i vårt vardagsrum just nu...



Nu ska jag ta tag i målningen av hallen igen! Kram!



Nytt till hemmet

Jag har ju inte visat vad jag köpte här om dagen nere på stan :) Det blev bara lite inredning denna gång, var inte alls sugen på kläder. 

Det blev ett "A" till sovrummet, står både för Andreas och Anna :) Och så har jag dekorerat min favoritlykta (som egentligen är en glasburk) med dekorationsägg...




Hemtex fick som vanligt ett besök och där ifrån fick jag med mig tre vita kuddar i fint linnetyg.



Och vad mer då? Hm..Jo! Jag fick ju en jättefin påskpresent av min sambo Andreas. Ett olivträd som jag så gärna har velat ha.


Vi får väl se hur lång tid det tar innan jag tar död på det som jag brukar med blommor, haha :) Man kan ju inte vara bra på allt ;)




Poesiträd

Jag blev inspirerad här om dagen att göra ett poesiträd. Jag har ju en stor vas som jag brukar ha påskris och liknande i, det blir så tomt där utan någonting så jag var tvungen att tänka ut något att fylla den med för påskriset åker snart ut. Detta är alltså resultatet av några ark papper, nål och tråd.




Skriv era favorit ord eller citat vet ja! :)

Just nu håller jag på och målar hallen, äntligen har jag kommit igång. Den ska bli vit... Visar när det är klart :) Jag tog en paus från målandet och smaskade lite på kola-pecannöts och björnbärspaj som blev över från igår. Inte dumt alls, dock är jag inte mycket av en "nötmänniska", om det inte är salta nötter vi talar om, så nästa gång har jag nog inte lika mycket nötter i utan mer bär.



Sen sprang jag runt strömmen med Annika, superskönt! Och nu ligger jag och glor på tv i soffan. Det var min dag det. Imorgon ska jag fortsätta och måla... Kram!




Himmelsblått

Just nu bara älskar jag ljusblått! På kläder och inredningsmässigt. Lite svår matchat tycker jag dock att det är, det går bäst ihop med vitt... Hade jag en sommarstuga vid havet, ja då skulle det blåa få dominera inredningen. Men här hemma får det nöja sig med en liten blåhörna i köket.







Åhlens har just nu helt galet snygga kuddar i vit och ljusblått. De skulle jag köpa om jag hade en kökssoffa... Vilket jag i och för sig har fast på annan ort, haha. Det står en vacker ljusgrå sekelskifts kökssoffa i Dalarna och väntar på att få komma hit, men det är ju så krångligt... Måste nästan åka med släp och eftersom jag inte haft körkort så länge ännu vet jag ej om jag vågar. Har ni haft en bra påskafton för övrigt? Det har vi... Suttit ute i solen och ätit god mat.. Inga ägg dock, för ovanlighetens skull. Kram!




Happy Easter!









Nu ska vi snart iväg på påskmiddag med Andreas släkt :) Ville bara titta in och önska er en Glad påsk!

En härlig långfredag

Hejsan! Här kommer min långfredag i bilder....

Först gick jag ner till stan och köpte lite blommor som jag gjorde till ett blomsterarrangemang, för vi skulle grilla hos Andreas farmor och farfar senare. Roligare att ge bort något som man har gjort själv tänkte jag. Så här blev den:


Jag köpte även lite annat smått och gott! Här ska det firas påsk!

Sedan åkte vi och grillade, mums!


Jag placerade mig väldigt taktiskt vid den smarriga salladen ;)


Efter maten gick jag en runda i skogen, så härligt! Jag vill också bo på landet...

Västra Husby...

och så hittade jag sånna här :) Vackra vitsippor. Tänkte på min mamma när jag plockade dem för hon gillar dem mycket och råkar också fylla år idag :) Grattis underbara Mamma!



Hoppas att ni också har haft en härlig dag i solen! Kram!


Skärtorsdag och godislös?

Hallå! Har ni fått besök av några påskkärringar idag? Det har jag, flera stycken och de var jättefina! Jag hade ju inget godis hemma, åh vilken miss! Men jag trodde inte att det skulle komma några och om vi har godis hemma slutar det bara med att jag äter upp det, haha :) Jag har så dåligt samvete att jag inte köpt godis, inte ens frukt hade vi hemma när de kom. Jag kanske skulle erbjuda de något ur frysen, "Vad sägs om ett stycke kött? Nehe..inte det." Jaja, hoppas att de fick godis av någon annan snäll granne.

Idag har jag varit på stan med Emma (Andreas syster), jag köpte mest lite grejer till lägenheten och lite pyssel grejer, ni ska få se sen.. Sedan åt vi mat nere vid supermysiga Knäppingsborg.

Så här såg jag ut idag, shorts på! Hör och häpna, men det var jättevarmt idag, sedan invigde jag min orangea kuvertväska från Dorothy Perkins i London. Använder den till mina solglasögon just nu, perfekt.





Norrköping City

Riktig hälsomat blev det idag, inte värt priset dock men det var mysigt i solen.


Nu ska jag åka till plantagen och köpa precis det som syns på bilden ovanför...Blommor! Kram!


Charmig kista

Hallå! Idag vaknade jag upp till fågelkvitter...kan det bli bättre? Tyvärr är jag inte ledig idag, ibland måste man ju jobba också ;) Men sedan går jag på lite påsklov... Fyra härliga dagar att njuta av.

Igår kväll fick jag ett litet ryck och bestämde mig för att renovera en gammal kista som vi har fått av Andreas mamma. Så jag skrubbade, borstade, tvättade kistan. Skrapade bort det gamla pappret som satt inuti för det var inte så fräscht och satte tillfälligt dit nytt. Jag tänkte klä insidan med något snyggt tyg i framtiden och ha den till att förvara kuddar, för jag har så många :) Eller så skulle man kanske börja spara på tior så kanske man har en riktig skattkista när man är 70? :)




Tog en bit tapet så länge, vill hitta något fint tyg som jag kan klä insidan med. Något randigt :)






Nu ska jag strax iväg och jobba! Ni som är lediga, njut lite av det härliga vädret för mig också :) Kram!


Mmm...pizza

Hejsan, allihopa. Verkar som jag har fått lite nya läsare. Jättekul, hoppas att ni kommer att tycka att min blogg är värd att läsa i fortsättningen också. :) Blev lite chockad när jag såg att jag helt plötsligt hade över 600 unika? Hur gick det till tänkte jag... Jag brukar ju mest ha vänner och bekanta som läser min blogg så jag blev minst sagt chockad. Smikrad även såklart, tack för alla era fina kommentarer, ska ta och svara så gott jag kan.

Jag har ju bloggat ett tag och alltid haft tanken att jag bloggar för att det är kul och kanske inte tänkt på att uppdatera mer än två inlägg i veckan. Jag kanske får bättra mig då? Haha...

Till en helt annan sak som man nästan inte kan undgå att nämna, jag talar förstås om det underbara vädret. Nästan sommar tempraturer! Vi får bara hoppas att det håller i sig :) Jag passade på att inviga min nya byxdress som kommer från H&M i London :)


Det syns ju inte på denna bild men det är långa utsvängda ben. Vad tycker ni om det? Jag tycker att det kan vara snyggt, men på jeans är det inte min smak, där föredrar jag fortfarande "stuprör".

Eftersom det var så fint väder så gick jag och min älskling en runda och så gick vi och tog en pizza på papa grapa, de har helt underbara stenugnsbakade pizzor!



Kram kram!


Easter wishes...

Första grillningen för året gick av stapeln igår. Mmm så gott det är och som min sambo sa: "väldigt underskattat". Man kan ju grilla precis vad som helst :) Men igår blev det hederlig fläskfilé som fick ta plats på grillen hemma hos svärmor. Idag så ska jag jobba så det blir inte mycket av "lördag" för mig inte, men vi hade ju mysigt igår istället. En liten parantes är att jag körde bil alldeles själv igår, haha, svinkul...Jag satt nog och smålog lite för mig själv över hur fantastiskt det var. Vi funderar på om vi skulle köpa en bil, hmm... Det är dyrt men skönt att ha... Vi får nog suga på den karamellen ;)

Snart är det påsk hör ni! Jag förknippar mest påsk med magont efter allt godis, usch så ska det inte bli i år. Nä, jag önskar mig nog något annat i påskägget, biobiljetter tillexempel, det är alltid kul. Man får helt enkelt vänta och se vad påskharen för med sig. Jag tycker även att vi gemensamt här kan bestämma att vi struntar i sånt där äckligt påskgodis, ni vet sånt som alltid kommer till påsken och är superduper billigt men som även avspeglas i smaken. Det faller åtminstonde inte mig i smaken, chockladen smakar till exempel bara smör. Man kan ju lägga ner något roligt i ägget istället, något hemmagjort godis kanske? Sådant uppskattas alltid.



Avslutar med en bild som jag tyckte fångade ljuset så fint i vårt vardagsrum just nu, sen var den ju lite "påskig" också :) Kram!




Sunshine inside

Halloj! Idag vaknade jag av att solen sken in genom sovrumms fönstret och jag tänkte hoppfullt "är det dags för shorts idag kanske?". Det var det inte för när jag hade ätit frukost och gjort mig iordning så hade det hunnit bli mulet, attans! Better luck next time! Men det betyder ju inte att man inte kan strosa runt i shorts inomhus :)

                     
                      


Så här ser jag ut idag i alla fall, shortsen är nya och kommer från bikbok, nu ser man ju dem inte så bra men de är höga i midjan, ljusa och med slitningar, precis som jag vill ha :) Nu tror jag att jag ska ta mig ner till stan för att ta kort till körkortet, det måste ju göras. Ha en trevlig dag!





Good morning!

Idag känns som en bra dag. Jag har haft lite sovmorgon och snart ska jag iväg till universitetet för en kommunikationsövning, spännande! Det är som ett rollspel ungefär, sedan ska vi analysera kommunikationen.

Den här fina lilla blomma fick jag av min svärmor som grattis till körkortet, tack!




Imorgon är jag ledig och då skulle det bli bra väder om jag inte minns fel, hoppas, hoppas.

Ikväll så ska jag och Annika ut och springa, vi har tagit tag i tränningen nu för att komma iform till sommaren. Vi var på gymmet både i tisdags och igår, så är det game on! haha :)

Ha en riktigt trevlig dag nu allihopa. Kram!




On top of the world

Nu kära bloggläsare, ska jag berätta något som många kanske redan hört men...Jag har körkort! Jippi! :) Jag hade förarprovet i fredagsmorgon och jag blev godkänd. Eftersom jag hade intalat mig själv att jag inte skulle klara det, för jag ville ju inte bli besviken, så blev jag så överraskad och lättad att jag började gråta. All stess bara släppte, haha. De är kanske vana vid att folk gråter som blivit underkända men kanske inte tvärtom? :)

Jag har haft besök av min mor i helgen och i fredagskväll så firade vi körkortet med lite italiensk afton, vitlöks och honungsmarinerad fläskfilé med en härlig sallad och italienskt lantbröd. Till efterrätt en citronmouse på mascarpone (italiensk färskost) med färska jordgubbar. Igår tog vi en sväng till IKEA och jag körde! Det var en fantastisk känsla men mamma satt på helspänn haha :) Lite ovant att åka med mig kanske.

Jag handlade inte så jättemycket för jag har liksom redan shoppat mitt för denna månad men lite smågrejer blev det såklart. En fotoram, en väckarklocka, vita galjar, servetter och sånt :)

Något som är mindre roligt är att jag blivit sjuk igen, feber och snorig. Andreas har lovat att ta hand om mig idag, fixa mat och så. Vilken tur jag har som har honom!


NY lampa förresten, älskar den! Ska köpa till prismor tror jag, vet någon vart man får tag på det?





Fina tulpaner som mamma hade med sig.

Kram på er!


Lampfeber

Snart är det helg, underbart :) Imorgon så får jag trevligt besök av min mamma från Dalarna. På kvällen ska vi käka lite mat med min kompis Annika här hemma. Jag får hitta på något gött att laga. Mamma har med sig en takkrona ner som jag ska ha i vardagsrummet var det tänkt... Det är en kristallkrona men kristallerna fattas tyvärr, får kanske köpa glasprismor att hänga på, jag får se, vi har haft den utan prismor sedan jag var liten och mamma lovade mig för länge sen att jag skulle få den... På tal om takkronor så har vi (Andreas och jag)även beställt en till sovrummet... Men tyvärr kommer den inte förrens 10 maj (!), så här ser den ut iallafall.


Fin va? Jag har kollat runt länge och jag tror att denna kommer att bli perfekt, från Ellos.se. Hoppas att den är lika fin i verkligheten...

Så nu behövs bara en lampa till hallen, vi hade en men den slängde jag, haha det var ju inte så smart att göra innan vi ens hade köpt en ny men den var så ful (enligt mig)...Ni vet en sån där billig rislampa från ikea? Den blev alldeles dammig på ovansidan. Stilen förändras ju som allt annat, jag tyckte väl att den var snygg när jag köpte den. Nu undrar jag helt enkelt om ni har några tips på vad jag ska ha för lampa i hallen? Hmm..svårt, och just nu har jag inga idéer. Färgerna i hallen kommer att vara vitt, svart och grått, så något som passar till det? Vilket i och för sig kanske är det mesta? :) Haha


Nu ska jag strax hoppa i säng, det har varit en lång dag idag. Kram!


Gult är... Snyggt!

Vet ni vad kära vänner? Jag klarade mitt kunskapsprov idag, alltså teoriprovet inför körkort. Jag blev så himla glad för det är ganska svårt att bli godkänd. Jag hade 63 rätt av 65 möjliga, helt otroligt, "hur gick det till" tänkte jag efteråt. Nu kvarstår själva uppkörningen, om jag klarar den inom två månaders tid så behöver jag inte göra om teoriprovet, så det får vi hoppas på.

Just nu slappar jag i soffan, kollar på nya Simpson avsnitt (alltid roligt) och kikar i nya "Sköna hem", mycket fint finns det... Jag känner att jag får ta en second hand runda snart och se om jag kan hitta något roligt till hemmet. Tills dess nöjer jag mig med att pyssla med det jag har :) Här är det som sagt smygstartat inför påsken, det är mysigt att pynta inför högtider.






För visst är gult en härlig vår och sommarfärg? Jag blir iallafall uppiggad av det :) Sen lite hemmabakt äppel-kanelpaj på det? Det kan inte bli bättre enligt mig :)


Jag upptäckte halvvägs igenom pajbaket att jag inte hade något mjöl men det funkade jättebra att göra smuldeg på bara havregryn, socker, smör och ljussirap (så att den blir sådär härligt knäckig) :) Farligt gott! Nu ska jag låta datorn vila lite, den har ju varit på nästan dygnet runt den sista tiden då jag använt den till att plugga körkortsteori. Kram på er!







Silverägg och nya vårskor

Jag har smygstartat med påskpyntet, som vanligt kan jag inte vänta, för det är ju roligast innan högtiden sedan ska pyntet bort snabbt :) Köpte påskris och gula tulpaner, gula ljus (ja ni hör mycket gult), en jättefin skål från indiska, och två silverägg (lite Tine K inspirerat) från indiska igår :) Jag bestämde att jag ska ha gult, svart och vitt i köket under påsken. Silveräggen fick ta plats i vardagsrummet på min lilla bricka.







Här syns min snygga Vouge-tidning också som jag köpte i London, den var så fin så den fick ligga framme som en inspirationsbok.

Jag fick ett par skor av min snälla pojkvän igår, hade gått och klämmt på dessa ursnygga moheda ett tag och nu fick de äntligen följa med hem. Finns på Nilson shoes i massa olika färger för 599 kr.




Kram!




I can resist everything but temptation...

Förutom att plugga körkortsteori så har jag även varit en sväng på stan idag och shoppat. Två nya kuddar från hemtex blev det :)







Åh det kommer att bli så fint när vi har tapetserat om...vill nu!

Sen har jag gjort i ordning badrummet lite mer också, köpt en ny "byrå" från rusta bland annat och ett kakfat från indiska där jag har fina tvålar och badbomber... De kommer ftån casanova och Lush.






Doftljus från indiska "soft cotton", luktar jättegott, och handuk från hemtex med texten "Please dry on me" :)


Köpte även lite annat som jag visar i ett annat inlägg :) Idag var helt enkelt en lyckad dag... Kram


Kvällsblogg...

Jag ska alldeles strax hoppa i säng, är dödstrött, tänkte bara kika in och skriva ett kort inlägg. Idag har jag haft körlektion och varit och storhandlat, sånt tar på krafterna. Sen har jag lagat mat och diskat. Jag wokade lövbiff tillsammans med scharlottenlök, chili och vitlök. Sedan hade jag i gullök, morötter och paprika. Woka det snabbt så att grönsakerna inte blir mjuka och lövbiffen inte seg. På med lite hoisin- sås (som jag köpt i orientaffären) , soya och socker (konstigt? Det blir svingott!) sedan åt vi det i pitabröd tillsammans med bladsallad. Smaskens! Fick fram de asiatiska smakerna bra denna gång. Det krävs lite tränning. :) Bjuder på en lite vårig bild från vårt hem också. :)




Ethno-inspired

Denna moodboard gjorde jag här om dagen.


Allt är från Åhlens... De har just nu en tävling där man kan vinna allt på sin moodboard. Det kan jag tipsa om!
Älskar bänken, funderar på att köpa den nästa månad...

Nu ska jag iväg och storhandla, kram!


RSS 2.0