Då och nu...

Detta är det tredje året som jag och andreas har gran, mysigt! Förra året var temat guld och silver och lite glammigt men i år har jag kört på silver och vit i det lite vintriga temat. Inte så jättestor skillnad men ändå, kul att variera sig lite... Jag älskar verkligen julgranspynt och har bestämt mig för att börja samla på det, i år köpte jag några fina från åhlens och nästa år får jag köpa några till... de kostar ju mellan 49 och 69 kr styck! Dyrt om man ska ha många. Jag rotade fram några bilder från förra året och så här såg det ut julen 2010 och denna jul.Nya lampor och stjärnor i fönstrena, nya kuddar, annan duk och lite andra dekorationer men annars sig likt...tycker att det är så mycket finare i år :) Granen är en anningen mindre också men fortfarande stor som jag gillar.

Jag älskar stora pampiga granar som de har i sagor, som granen i nötknäpparen tillexempel, såg den nya filmen "the nutcracker" (2010) och jag tyckte den var jättebra, se den tillsammans med era barn eller själva :) Det är filmer som denna som man ska fylla julen med... eller "Grinchen", "Peter pan","Hook", "En julsaga" eller "Mupparnas jul", älskar dem alla!


Kram!

Jul i köket!

Hejsan, nu närmar julen sig med stormsteg och alla julbestyr ska fixas. Men för min del så är det inte så mycket kvar för alla paket är inhandlade och inslagna och ligger just nu under vår gran i inväntan på att följa med i min väska upp till Dalarna på torsdag. Andreas jobbar så det finns ingen anledning att vara hemma, jag drar till Rättvik för att fira jul hos min syster och hälsa på mamma och pappa. Det blir nog riktigt mysig och det finns nog mer snö än här i Norrköping. Här är ett litet kollage som jag plockat ihop med bilder från vårt kök, i år och förra året, håll till godo! ;)

Pepparkakshuset är från förra året men julklapparna från i år ;) Körde främst på den lite gamla stilen med fina ettiketer som jag hittat på lagerhaus.


Polkagrisar sätter verkligen julstämningen, fast jag gillar inte att äta dem något vidare hehe.

Kram!


Granen står så grön och grann i stugan...

Hejsan och trevlig fjärde advent! Vad fort december har gått och om mindre än en vecka är det julafton, jippi :) Igår var vi nere på torget och valde ut den finaste kungsgranen de hade ;) Blev väldigt nöjd faktiskt. I år är det vitt och silver som gäller i vår gran, lite isigt tema helt enkelt. Idag har vi gjort skinka, köttbullar, jansson och egen senap med hjälp av Andreas pappa, urgott! Så nu är julstämningen på topp! Det enda som drar ner stämningen en anning är bristen på ledighet, men det är bara att härda ut.

Här kommer en bild på vår gran, det kommer säkert fler hehe, svårt att ta kort när det är så mörkt hela tiden...


Kram!

Sneakpeak

Jag har fixat till hallen med lite julmys. Här kommer en liten sneakpeak, knäppte några bilder med iphonen. Mer bilder kommer snart...Lördag i huvudstaden

Hejsan! I lördags så var jag uppe i Stockholm över dagen för att träffa mina systrar. Det är inte så ofta vi träffas eftersom en bor i Köpenhamn, en i Rättvik, en i stockholm och så jag då i Norrköping. Det var jätteskojigt och vi träffade till och med vår kusin också en snabbis. Det blev bland annat ett besök på östasiatiska museet. Sen var ju tanken att vi skulle julshoppa lite men det var ju omöjligt, såå mycket folk att man fick panik. Här kommer lite bilder från dagen.Jag och min syster Lotta käkade japansk misosoppa på museet och på väg från skeppsholmen in till city igen gick vi igenom en urmysig julmarknad, munkarna såg så goa ut men det blev inget köp för då var jag ju mätt ;) Förresten har ni smakat sånna där karameliserande äpplen som syns på bilden? Är de goda? Jag har aldrig vågat prova, rädd för sockerchock!


Här är mina fina systrar! Lotta, Susanne och Katarina.


från vänster: Katarina, Lotta, Susanne, Jag (minst fast längst, hihi), Ullrika (vår kusin).


Och tillsist, en glimt av NK:s julskyltning :) Den är ju alltid speciell.


Hoppas att ni har haft en trevlig helg! Kram


RSS 2.0