Ett steg närmare...

Idag mina kära bloggisar har jag kört halkan, tjoho! Ett steg närmare körkortet :) Jag var inte feg inte, för jag tänkte "hur ofta får man en chans som denna?" så jag gasade på och sladdade som tusan. Det gick skitbra, inga nedkörda koner och jag lyckades fånga upp bilen bra. Jag tjöt av skratt när vi snurrade runt runt :) Nu behöver jag inte åka till liseberg, haha. 
 
En annan sak som är roligt är att det inte är så lång tid kvar tills Andreas och jag åker till London. Vad skojigt det ska bli. Vi åker lördag-onsdag. Denna månaden så får jag hålla lite i pengarna så att vi har råd att göra roliga grejer i London. Jag som är sååå shoppingsugen. Min kompis Annika tipsade om att OPI nagellack är billigare där, så det ska jag nog köpa för jag har ju alltid nagellack och OPI är ju så bra.


Jag älskar den nedre raden, snyggt med guld, brons och orange till en schysst sölbränna.

Nu är det Sveriges mästerkock och det tänkte jag se. Kram hej!

Fyra favoriter...

Åh så seg jag är i kroppen! Jag har nämligen kört 45 minuter Afro Dance idag och jag måste nog säga att det är den fysiskt jobbigaste tränningsformen, stora rörelser och högt tempo. Men det kan nog också vara så att det är den roligaste också. Imorgon står zumba på schemat, och innan dess grupparbete med vår sista inlämningsuppgift för denna delkurs. Nu ska jag hänga upp tvätt och sedan bums i säng! När jag inte pluggar eller är på körskolan så sover jag...helt sjukt mycket måste jag nog medge, är liksom alltid trött, vet ni vad jag menar? Sen kan det ju också vara så att jag bara älskar att sova, för jag drömmer jämt så roligt, som att jag är ute och reser i sömnen haha. Sen är det ju också väldigt underhållande för min sambo Andreas, för tydligen så pratar jag i sömnen varje natt. Men nog om det....

Jag tänkte dela med mig av ett litet kollage över saker i lägenheten som jag gillar extra mycket... jag har snöat in lite på kollage nu som ni kanske har märkt, haha, hoppas att ni står ut med mig. :)




Kram!


Köksinredning

Hallå, gud vad helgen har gått fort...redan söndag... Igår var vi ute hos Andreas mamma hela dagen, skönt att komma ut från lägenheten ibland, och sen var vi ju också och kollade på när Andreas lillebror spelade hockey, så duktig :)  Idag ska jag ta tag i städningen lite grann...

Jag har gjort ett litet kollage med köksdetaljer som jag gillar, jag gillar bland annat tegel istället för kakel i kök och material som stål och zink. Sen är det väldig fint med öppen förvaring också, men det får inte bli för mycket, då tycker jag att det lätt känns "rörigt".




(bilder från In my house och Simplicity)


Ha en bra söndag allihopa! Kram


Vintage

Hejsan! Trevlig fredag på er alla, gud vad veckan har gått fort! Vad har hänt då? Nja, inte mycket, har mest pluggat, pluggat och pluggat. Vi hade nämligen tenta igår... Den gick bra så det känns skönt. Nu ska jag nog sova middag en timme (gick upp så tidigt imorse för körlektion) och sen kanske ta mig ner till myrorna en sväng, såg en fin ljusstake där igår...Ångrar att jag inte köpte den. Hoppas att den är kvar :) Tänkte bjuda på några gamla bilder som har fått nytt liv via photoshop. Älskar gamla bilder...


Från i sommras...


Jag som fyrtiotalsdonna, minus en piercing kanske? Inte så tidsenligt men bortsett från det... Denna bild tog Jag och Annika till vårt projekt i trean i gymnasiet så den har några år på nacken...

Förresetn, en tråkig nyhet, min dator har blivit infekterad, attans... Andreas jobbar med den förfullt men det ser mörkt ut... Men jag måste ju ha en till skolan så jag får väl köpa en ny... Aja...hade gött!





Nothing but the usual

Åh vad jag är trött på att plugg! Usch... Imorgon har jag tenta... Men så kommer också min älskling hem så det finns lite att se fram emot ialla fall. Något annat som jag längtar till är London, mindre än en månad kvar, kul :)











Hugs and kisses!

Alla hjärtans dag...

Glad alla hjärtans dag allihopa! Idag fick vi besök av min pappa, roligt och oplannerat! Annars har dagen gått i pluggandets tecken.

Sen har vi snaskat på hemmagjorda chips med guacomole och Chilidipp (ett recept som jag provade för första gången och som jag har fått av vår granne Ia) :) Detta kommer definitivt bli en favorit här hemma!




Mitt lilla buddha altare, och en bibel. Att blanda är bäst. :)

Här är receptet, som jag fick det av Ia.

1 påse sötmandel
2 röda paprikor
5-6 vitlöks klyftor
3 röda chilifrukter
...ca 1 dl olivolja
salt och peppar efter behag
Mixa mandeln fint och sedan i med resten, klart!!! :)

Det libanesiska brödet skär du i trekanter, penslar på smält smör eller bregott och strö över flingsalt.
Sedan in i ugnen, 175 grader i 5 min.
Lycka till och låt väl smaka!!


Jag gjorde dock några små justeringar; jag använde 50 gr sötmandel,bara 1 stor vitlöksklyfta, och lite pressad vitlök över bröden...Mums! Men det gör man som man vill, det är det som är tjusningen med att laga mat.

Guacomolen gör man så här; två avocado, 1 dl turkisk yoghurt, lite tacokrydda och en vitlöksklyfta. Klart! Lycka till!


Tapas!

Ikväll har det varit tapas kväll här hemma, viket innebär förutom god mat, vin och trevligt sällskap. Vi har bland annat spelat Kinect till Xbox 360. Superkul!


Svårt att få fina bilder med blixt alltså...

Mycket god mat..

Aiolipotatis, dadlar med bacon, fetaost/honungsmelon, vitlöksmarinerade oliver, bröd, ölkorv, fläskfiléspett, Tabuleh, hummus, guacomole, marinerade kronärtskokor, fetaostfylld paprika, tapenade, vitlök & chili räkor... Puh, glömde jag något nu? Det var en gemensam ansträngning från Emma (andreas syster) och mig, våra respektive var med på ett hörn.




Så här ser man alltså ut efter en runda kinect. Jag var bäst på att vara målvakt och häckhoppning. Bowling var däremot inte min starka gren, men det är ju strunt samma för det är ju ingen "riktig" sport ;)


Kram hej!


Busväder...

Just nu är det fruktansvärt mycket att göra. Blev nyss klar med ett skolarbete och nu bär det av till Ica. Jag får ta på mig rejält för vilket busväder vi har va? Helt sjukt. Jag hade hoppats att det var slut med detta snöande nu. Vad är det för fasoner? Undrar var man kan skicka in klagomål? :)

Jag tycket att vi drömmer oss bort till värmen ett tag. Detta påminer mig om sommaren!

Jag har faktiskt redan använd mina korallfärgade converse för de är så bra att köra bil i :) Men nu får det alltså bli kängor på fötterna. Nu ska jag kila iväg. Kram hej!


Söndagsbestyr...

Det här har jag sysslat med idag...



Jag ska göra en till i samma färgskala så att de passar bredvid varandra för just nu ser det lite fjuttigt ut med bara en på tavla på vår stora vägg.

Utöver att måla har jag även städat och varit och handlat. Imorgon ska jag upp tidigt, redan 05.00, usch! Jag har förläsning kl 8 i Linköping. Det är verkligen en okristlig tid! Så det är nog bäst att jag hoppar i säng nu... Hoppas ni också har haft en skön helg, och hör ni, stå ut- för veckan går snabbt och snart är det helg igen! :)Kram kram!


Shoes...


Vi börjar dagen med lite skor tycker jag :) Dessa go'bitar köpte jag igår.


Snygga fest/vardagsskor som är sköna att gå i, Vagabond. Nilsonshoes :)



GANT skorna har jag gått och spanat på sedan i höstas men nu var det rea på dem. De har kostat 1900 men nu kostade de 560 kr. Såå billigt! Älskar dem.  Nu ska jag kolla på film sedan tänkte jag träna och plugga lite. Kram hej.


Lördag

Igår så drack jag lite vin med Annika och sedan blev det lite oväntat utgång. Så idag har jag varit riktigt seg men har ändå lyckats palla mig ner till stan och köpt två par skor. Jag har fyndat! :) Visar skorna imorgon tänkte jag. Så länge så får ni nöja er med bilder från igår. Det blev inte så många för jag glömde kameran när vi gick ut.






Inspirationsbilder

Jag tänkte väl inte säga så mkt med detta inlägg utan mer visa lite vad jag inspireras av just nu, så jag låter bilderna tala för sig själv.


(Jeanne d´arc living)

(Mylovelythings.blogspot.com)

(Nordingarden.blogspot.com)

(min egen)


Något som lyser upp i mörkret...

Halloj bloggen. Idag har jag haft körlektion och teorilektion, och sen har jag varit på stan och köpt lite olje färg, ska måla lite var plannen ;). Jag har även hunnit med att färga bryn & fransar på salong törnrosa. Jag brukar gå dit och färga, det är billigt och bra. Det är så skönt för då kan man ju gå utan smink och det är ju en fördel nu till sommaren när man vill njuta av solens strålar i ansiktet.


Nya lampan i sovrummet, kommer från Servera och kostar komplett 600 kr.

Känner mig himla nöjd faktiskt :) Är ju inte så nöjd med tapeterna däremot, men det vet ni säkert, det har jag nämnt förut. Nu har jag iallafall beställt hem färgprover, så vi kan bestämma vilken nyans vi ska ha. Kram Kram!


Gungstol

Kom precis hem från gymmet och tänkte ha en mysig hemma kväll med min älskling. Receptet är chips & dipp och fyra filmer. Men va händer? Jag kommer hem och hittar honom snarkande i soffan... Annars är han ju alltid en sån nattuggla men nu får jag väl kolla själv då. Jaja, det blir inte alltid som man tänkt sig :) Lite bilder som jag tog idag tänkte jag att jag skulle bjuda på...

 







Gungstolen som har fått plats i sovrummet, den är antik behandlad i trä men den ska få bli lite härligt vit och sliten :)

Kram hej!


RSS 2.0