Tulpaner

Jag kör vidare på vårtemat här hemma. För visst är det underbart med tulpaner? Och bra pris tycker jag det är också just nu. De senaste veckorna har jag haft färska blommor hemma hela tiden, det är lite vardagslyx som man får unna sig. Tycker ni inte det? :)

TIPS! Jag har piffat upp buketten lite björkris, då får man lite höjd på buketten. Sen har jag även lagt svarta stenar i botten av vasen, då får man ytterligare lite höjd och sen blir det en lite rolig detalj tycker jag. Jag fick även ett tips av min kompis Annika att man kan använda bubbelvatten istället för vanligt vatten i vasen, så att det blir fina bubblor (blommorna tar ingen skada). Det kan jag tänka mig blir snyggast om man har en genomskinlig vas (annars är det liksom ingen idé) och relativt få blommor så att man ser vattnet. Tyvärr hade jag inget hemma denna gång.

Hit har byrån som förr stod i sovrummet fått flytta. Den trivs väldigt bra och har redan blivit kompis med soffbordet ;)



Idag har vi varit nere på stan och köpt en ny lampa till sovrummet, den tänkte jag visa imorgon! Mamma har varit här på besök också och hon hade med sig en gammal gungstol. Den står nu också i sovrummet. Men mer om det imorgon när det är ljust nog för att fota :)

Kram!


London Calling...

Så där ja. Nu har vi (Andreas och moi) bokat och betalt en resa till London i Mars. Så skönt :) Det blir fyra dagars shopping och avslappning och jag ser fram emot det så mycket. Så kul att äntligen få använda mina checkar på ticket också som jag fick i studentpresent :) Resan blev väldigt billig och då kan man ju lägga mer pengar på aktiviteter när vi väl är där. Här är några bilder från hotelet som vi ska bo på, det verkar jättefint och hade många bra omdömen.






Lite stelt kanske men sen är ju britterna ett ganska stelt folkslag va? Fräscht verkar det iallafall. Frukost ingår också. Och det bästa av allt, det ligger centralt mellan Notting hill och hyde park med gång avstånd till oxford street.

Det var allt för nu, kram!


Bedroom-moodboard

Idag har jag varit på uppropet i pedagogik 2, sen tog jag en sallad på stan med Annika. Nu ska jag iväg och träna och imorgon har jag körlektion. Tyvärr krockar den med min föreläsning så jag missar lite plugg, skit också... att de ska hålla på att ändra scheman hit och dit precis som vi inte har något annat för oss. Irriterande! Minst sagt...

Där fick ni en liten kort och koncist uppdatering. Är det något jag har glömmt? Hmm.. ja, förresten, jag och Annika var ju ute och tog några drinkar i lördags, helt spontant sådär :) Det var trevligt, först satt vi på manesa och käka lite sen gick vi till deli för att sen dra sig hem åt. Inget vidare drag på det stället men det var trevligt ändå.

Från en sak till en annan, jag är så sugen på att göra om i sovrummet nu, har ju tänkt på det ett tag men det har ju varit jul och så. Jag har gjort en moodboard iallafall så att jag vet vad jag är ute efter... Här är några utvalda bilder som jag tycker summerar allt ganska bra :)


Älskar fåtöljen, och sängen skulle jag nog kunna döda för! Den kostar säkert multum, jag har för dyrsmak för en studentsplånbok *suck*. Men allt annat är ju uppnåbart, bilden i mitten är där för att det är så jag vill ha väggarna. Kuddarna tänkte jag beställa ganska snart, de är ju billiga men fåtöljen får vänta, för den kostar 6000. Antingen så får jag spara eller så kanske jag kan hitta något liknande för en billigare peng. För det är ju sjukt mycket pengar för en fåtölj.

Kan inte nån komma hem och tapetsera hos mig, jag är villig att betala och sen kan jag slänga in en middag på köpet också? och en massage? Och livslång tacksamhet? ;)

Nä nu ska jag väl slänga ihop något ätbart till mig och min bättre hälf. Kram hej!



Holidaymemories...

Åh vad jag längtar efter sommaren...även om jag vet att det är lååångt kvar. Vi ska, precis som förra sommaren, till Dalarna. Men i år har jag förhoppningsvis körkort och kanske bil också? Då ska jag släpa runt Andreas på otaliga loppisar, älskar att fyndleta! Och så antar jag att det blir lite sol & bad också... är dock lite för rastlös för att ligga på stranden hela dagen. Men först och främst så vill jag ju umgås med min familj :) Jag har både mor, far och syster i Rättvik.

Här är lite bilder från förra året. Jag blir så glad när jag ser dem.




I år ska jag vara ännu brunare, mer fräknar och mörkare hår. Jag tycker att det är snyggt till grå/blå ögon. Men jag går emot naturen eftersom jag egentligen är bleeek och blond.


Den fina långgrunda standen, för långgrund! Man bara går och går...

Det var en liten trip down memory lane, Puss hej!



Mad men inspirerad!

Jag har fastnat för Mad men, ca. 2 år efter alla andra men ändå :) Det är inte en sån serie som jag skulle ha valt självmant eftersom jag inte är ett stort fan av office-serier men nu har jag sett ett par ansnitt och den är faktiskt sevärd :) Att den utspelar sig under tidigt 60-tal gör allt. Fantastiska kläder och fördomar som vi idag kan skratta åt. Kan vi inte bestämma att alla män ska ha kostym och alla kvinnor klänning? Fast man får ha mjukis också, när man är hemma och slappar ;) Man blir ju helt förförd av alla väl manikyrerade händer och tjusiga klänningar i denna serie. Sedan blir man ju också väldigt sugen på att bli rödtott á la Joan.... Men det skulle nog inte uppskattas här hemma, så skit i den tanken. Sen trivs jag väldigt bra i mörkt också och det är Andreas favorit färg på mig :)



Så snygg hon är!

Hittade några gobitar på h&m som jag verkligen vill ha till sommaren men det är ju ingen idé att beställa nu, det är alldeles för långt kvar...

Här är lite grejer som jag hittade, ursötta skor :) Dessutom diggar jag bikinin skarpt! I år ser jag faktiskt fram emot att prova och köpa bikini med tanke på att jag har gått ner 10 kg, det känns roligt för en gångs skull och jag är stolt över min kropp :) Den här veckan har jag legat i och tränat fyra dagar i rad, fast sen har ju i och för sig ätit godis två av de dagarna, hihi.

Imorgon har jag min första körlektion, spännande... Nu ska jag hopa i kojs, kram hej!


Rosa roser

Jag har möblerat om lite, till grannarna våningen under och min killes stora missnöje... för jag måste ju ha hans hjälp att flytta de tunga grejerna. Eller åtminstånde så trodde jag det, tills jag kom på att det går bra att dra dem på handukar. Snyggt blev det iallafall. Jag bytte efter många om och men bara plats på två saker, den stora byrån fick ta plats i vardagsrummet och den lilla fick flytta in i sovrummet, mycket mer harmoniskt.



Min fina turkosa klocka som jag hittade på loppis för en 50-lapp i sommras, den fungerade då men den tickade något så förban**(!) så att jag var tvungen att tysta den för gott :) Det är ju rent av omöjligt att sova med tick...tick...tick... i bakgrunden.




Det blev väl bra va? Jag visar vardagsrummet när jag har städat hihi :)

Hör ni, tänk vad snyggt det skulle vara med randigt här inne! Vitt och beige randigt. Får ta och leta upp någon snygg tapet, för måla randigt, det gör jag bara inte...

Kram hej!

 


Ut med det gamla, in med det nya!

Nu är allt julpynt och julstakar definitivt borta, skönt. Granen, den rykte för längesen... Nu vill man ju har vår!

English 1 är avslutad nu, det känns underbart. Pedagogik 2 börjar den 24 januari, tills dess ska jag jobba med min uppsats i Konflikthantering och med mitt körkort. Nu har jag massor av motivation och jag ska till körskolan idag och boka upp lektioner :) Hoppas, hoppas, hoppas att jag har körkort till sommaren! Jag SKA ha det :)

I sommar, v. 27 tror jag bestämt, ska jag och Andreas till Rättvik, vi har bokat stuga nu, mysigt. Då vill jag ju ha körkort så att jag kan dra med Andreas på diverse loppisar. :)

I mitt kök så är det just nu lite vårigt :)






Åh vad jag älskar tulpaner till våren :)

Nu ska jag snart iväg och träna, kram hej!


Födelsedagskalas

I förrgår fyllde jag 21 och det firade jag stillsamt med god mat och gott sällskap :) Först gick jag och Andreas på stan och fikade, på kvällen lagades det Indonesisk kyckling och sedan hyrde Annika och jag film. Det var en mysig födelsedag allt som allt.

Här är min födelsedagsdukning med tallrikarna jag köpte när jag var i Sthlm härromdagen med Mamma och storasyster. Nu har jag tagit bort allt pynt och det är sååå skönt, nu är det fräscha vårkulörer som gäller.







Inspirerades av omslaget av senaste sköna hem :)

Visst är det vackert? Jag är sugen på att köpa ett gammalt skåp och måla det turkost, så där härligt slitet. Det skulle bli så fint mot den guldiga väggen :) Hittar massa grejer på blocket men det är ju lite svårt utan körkort och bil... Men det ska det blir ändring på, ska börja köra lite nu i Januari tänkte jag :)


Annika tänder ljusen innan vi ska äta.

Denna fina kudde har min mamma gjort till mig, vi bytte julklappar när vi träffades i Stockholm. Den gjorde sig bra i sängen och nu känns det som om jag har en bit av Dalarna hemma hos mig :)



I födelsedagspresent av Andreas fick jag bland annat oljefärger och sånt så att jag kan måla som jag har velat :) Sen fick jag även en päls och den är så fin, Vintage såklart, annars skulle jag inte vilja ha päls. Jag fick den i förväg så att jag kunde ha den på nyår ;)


Så här blev den första tavlen, sparsmakat och för mina tankar till kaligrafi, tycker ni inte det? Den tillägna jag såklart Andreas <3

Imorgon ska jag nog måla något mer färgglatt, såsom jag känner mig inombords just nu :) Hej på er!



Nyår!

Hoppas att ni alla hade en underbar nyårsafton, det hade vi! Det enda som var tråkigt var att det regnade på tolvslaget, då ska ju snön sakta falla mot market, istället dugg regnade det. Bjuder på ett bild regn från aftonen, innan och under festen.
















Tolvslaget!

Sen bytte jag klänning, programledar-stil. :)

Alla fina tjejer.


Imorgon drar jag till Stockholm över dagen för att gå på stan med mamma och syster. Bussen går tidigt imorgon bitti så nu måste jag nog dra mig till sängs. Kram hej!

RSS 2.0