Bathroom

Hejsan kära bloggvänner! Lite dålig uppdatering, jag vet.. men jag har jobbat så mycket. Jag har ett jobb där man sover jour på jobbet så jag har inte varit hemma så mycket och när man väl kommer hem så däckar man i soffan. Hur som helst, nu har jag haft en ledig dag och det gör så otroligt mycket för humöret :) Så jag blev sugen på att göra ett litet inlägg. Jag har tagit upp ett litet projekt med att storstäda hemmet, dels för att min sambo muta mig och dels för att det faktiskt är roligt när man väl kommit igång. Köket tog jag här om dagen och igår var det badrummets tur. Nu är det skinande (stavas det så?) rent så jag tänkte dela med mig av lite bilder...


Svart, vitt och grått blandat med jordnära färger är ju lite av den röda tråden som jag försöker hålla i mitt hem och så även här i badrummet. Jag gillar korgar också så det var ett självklart val när vi behövde lite förvaring i badrummet. Det ger lite "jord" till inredningen. Betongljustakarna hittade jag i några gamla lådor och nu tycker jag att de är snygga. Smaken ändras ju lite med åren och tur är väl det för då kan man återupptäcka gamla undangömda pärlor.

Jag återkommer kanske med lite bilder på sovrummet när jag har städat där, haha :)

Hade gott! Kram!





Lycka i keramikform

Kommer ni ihåg att den första Tine K vasen som jag beställde var trasig? Nu har jag iallafall fått en ny hemskickad till mig och denna gången klarade vasen den långa resan.






Just nu så tycker jag att den är det vackraste som finns, haha. Vaserna handmålas i Marocco om jag inte minns fel, så alla är unika på sitt sätt. Om du också blev sugen på en egen skönhet så finns de att beställa här !


Kram!


Bröllop i Sandviken

I helgen så har vi varit i väg på min brors bröllop i Sandviken, där av har jag inte skrivit på några dagar. Vi kom hem sent i söndagskväll och jag jobbade hela måndagen. Bröllopet var helt underbart, det var så mycket kärlek och så kul att träffa alla mina syskon. Efter kyrkan så åkte vi båt till festlokalen och på båten serverades det snittar. Maten var grymt god, det serverades grillbuffé och festen efteråt var det rejält drag på! Här kommer ett bildregn från bröllopet, som ni kanske ser så var det lite marint-tema. På bilderna skymtar bland annat kortet som jag hade gjort till brudparet, deras ursöta dotter, de smaskiga snittarna, min älskade Andreas och sen jag då, i en ljusblå klänning.



Så nu är vi bara två kvar av syskonskaran som fortfarande är ogifta... Hoppas att jag har lyckan att gå på bröllop snart igen! Kram!


Världen i min hall

Här kommer ett snabbt inredningsinlägg och mer bilder från hallen.. en ny hallampa har tillkommit, den har vi fått av Andreas mamma och jag gillar den mycket. Jordgloben är också ny och jag fullkomligt älskar den! Den är från indiska liksom konsollhyllan som den står på.


Jag hade svårt att bestämma var jordgloben skulle stå då jag vill ha den i alla rum samtidigt, haha. Tillslut fick den en hedersplats i hallen, där syns den mycket mot de vita väggarna och jag ser den varje gång jag ska till köket eller toaletten, strategiskt placerad alltså :)

Kram!


Smaskig frukost

Dagen startades med en god frukost, sallad med chevre, päron och hasselnötter! Vem säger att man måste äta macka och yoghurt till frukost? Jag är inget stort frukostfan men mat gillar jag, så då kan man ju slänga ihop en sallad eller äta lite rester från dagen före som frukost istället.

Jag kör lite på LCHF just nu, alltså lite kolhydrater och mycket fet. Det är ingen diet eller så utan mer en livstil, haha det lät högtravande... men i brist på bättre formulering så säger vi så. Det jag utesluter är pasta, potatis, ris och mjöl. Lite kolhydrater blir det dock i form av havregryn och så. Gott är det i alla fall!


Vill ni prova salladen så är det följande ingredienser i; färdig sköljd blandsallad, chevré, 1 anjou päron, naturella hasselnötter ( det var det jag hade hemma men valnötter går också bra), rödlök. Ringla tillsist över 1 tsk honung och 1 tsk stark/söt senap (inte dijonsenap).

Igår kväll fick jag ett litet infall, dammade av mina gamla frisörsaxar (gick frisör på gymnasiet) och klippte lugg (!) Jag är nog lite smått galet men nöjd är jag iallafall. Ni får ursäkta de suddiga bilderna.







Igår handlade jag ett par vita shorts, en gul t-shirt och ett par militärgröna byxor (till hösten) på h&m:s rea. Allt för 150 kr.


I dag ska jag och Andreas gå på stan och köpa en ny kavaj till honom för vi ska på min brors bröllop på lördag och jag måste köpa hårfärg :)

Kram!

Kökssoffa

Först en tråkig nyhet; Tine K vasen som jag gick för att hämta ut här om dagen var trasig :( trist men så kan det ju gå när man skickar med post. Jag ska i alla fall få en ny skickad till mig :) Hoppas att det går bättre denna gång.

Nu till en rolig nyhet; köksoffan är äntligen på plats! Jag är så nöjd! Nu kan man ha fler fikagäter hihi.



Jag tröstshoppade lite när jag var nere för vasen, inredning är som terapi ibland! Vad jag köpte ska jag visa imorgon när jag kan dra nytta av dagsljuset för att fota. Kram kram!


Sunflower

Jag är bara så sugen att pyssla och inreda i hemmet, speciellt efter att jag har laddat upp med inspiration från otaliga inredningstidningar och bloggar. Jag skulle vilja måla om lite här och var och köpa designergrejer men ibland så är det de små detaljerna som gör susen, som en vacker bukett solroser från ica för 34 kr.













Home sweet home

Nu är vi hemma från Dalarna, det är kul att vara borta men det finns inget som slår känslan av att komma hem. Förresten, min solefterlysning fungerade, vi fick några riktigt fina dagar med sol. De spenderades på standen...






En kväll var vi hemma hos min pappa och grillade, spelade crocket, kastade dart och tillsist ett nattdopp.

Det bjöds på go-fika :)

Sen var vi även på en gårdsauktion, det var en upplevelse och jag ropade in en fin kafféservis, 12 koppar och fat. Gillade mönstret så mycket men jag trodde att den skulle bli dyr... lyckligtvis blev den inte det och den fick följa med mig hem för ynka 120 kr.

Idag ska jag och Andreas bära upp vår köksoffa som fick följa med hem från dalarna. Jag fick den av mamma för något år sen men det har varit klurrigt att få ner den till norrköping. Nu är den iallafall med och ska få flytta in i vårt kök. Sen ska jag även ner på stan och hämta ut ett packet som väntar på mig... Kan ni gissa vad det innehåller?

Kram på er och tack för alla fina kommentarer, jag blir så glad. :)


Efterlysning: Mer sol!

Hej bloggvänner! Lite dåliga uppdateringar så här under semstern men jag hoppas att ni har överseende med det eftersom det inte finns så mycket inredningsrelaterat att blogga om här :)

Vi har mest tagit det lugnt och tagit dagen som den kommer. Jag har legat lite på stranden och läst inredningstidningar, dock inte lika mycket som jag har velat eftersom det mest har varit mulet. Ett litet dopp i siljan har det också blivit även om det var iskallt.






Här ligger jag och försöker bli brun, det går inte så bra...  jag blir inte ens röd som de andra blev. Jag har ju solat ganska mycket i våras så jag kanske har byggt upp något slags förvar hehe, min hud stöter bort uv-strålar!


Ett glas av mitt favoritvin på kvällen.

Hoppas att ni har riktig sommarvärme där ni är, här ligger tempen runt 22 grader. Kram!


Semester

Nu är det dag två i dalarna och jag ligger i sängen och bloggar. Jag är uppe med tuppen idag men det kan ju hända att jag somnar om, det är ju trots allt semester. Jag har kameran i högsta hugg vart jag än går så att jag kan dokumentera vår mysiga resa. Här kommer lite bilder från i söndagskväll och igår...


Trött men glad tjej på söndagskvällen som har kört hela vägen upp till Rättvik. Sov som en stock kan jag lova!



Här sitter vi och äter på kvällarna, fast då dukar vi upp till långbord för vi är ju några stycken :)

Här är utsikten från köket i Andreas och min stuga, inte dåligt att stå och skrubba färskpotatis framför denna utsikt, eller vad tycker ni?

Mycket grillning blir det så klart...

Måndagen börjades med att Andreas och jag åkte till styggforsen, ett vattenfall vid en högklippa.


Svindlande höjder, speciellt för någon som är höjdrädd...


Eller jag kanske inte är höjdrädd egentligen, för det är inte så att jag undviker att utsätta mig för höjder det är bara det att jag så lätt får svindel och tycker att det är skitläskigt att gå nära kanten, vet inte hur man skulle klassificera det? Någon som känner igen sig?


Här är fallet...om ni vill få en riktig upplevelse så ska ni åka hit på våren, då är det sjukt mycket vatten och ljudet är öronbedövande. Fast det rann på granska bra nu också...





Den här bilden gör inte riktigt klippan rättvisa då stupet fortsätter ner bakom stenen, detta är alltså inte botten utan kortet är taget stående på en bro precis där vattenfallet börjar, vattenet rinner alltså under oss.


Sedan åkte vi till Nittsjö och kollade på keramik... fint men dyrt var det... inte konstigt eftersom det är hantverk. Jag köpte inget till mig själv men en present blev det.


Sen åkte vi upp till min pappa och fika för att sedan äta sen lunch/middag på ett steakhouse nere i Rättvik. Gött!

På kvällen firade vi Andreas eftersom det var hans födelsedag, av mig hade han dock redan fått sina presenter.


Kvällen avslutades med ett glas...eller tre.. med vitt vin och fruktsoda, min favo. :)

Det var allt so far, idag blir det nya äventyr och förhoppningsvis stranden om vädret tillåter. Kram!


Tine K vas

Kolla vad som är på väg hem till mig! En underbart vacker Tine K vas. Har länge velat ha en och nu tyckte jag att jag var värd det, så mycket som jag har jobbat på sista tiden :)




Den kommer bli så fin i vardagsrummet, speciellt med snittblommor i.  Den är beställd här ifrån. Jag längtar som bara den tills den kommer hem :) Vilken lycka, hihi. Den finns i svart och hallonröd också, den svarta är också ruggigt snygg tycker jag men det finns en risk att man tröttnar på den eftersom den gör ett ganska starkt "statement", så den gråa blev det...




Tine K i Elle Decor UK

Tine K Home har väldigt fina grejer, knepet är bara att kombinera det rätt, för det känns lite tråkigt att kopiera stilen rakt av. Jag gillar verkligen "lyxbohem-stilen" för den känns ombonad men ändå elegant och stilren. Nä ni nu ska jag hoppa i säng och drömma sköna inredningsdrömmar... typ att jag äger en 5:a med 4 meter i takhöjd, putsatbetonggolv, stoora fönster och obegränsat med finanser för att inreda ;)

Kram på er!



RSS 2.0