Sommarhäng...

Idag har jag varit ledig och jag har hunnit med mycket. För utom att ha hunnit med att tvättat fyra maskiner så har jag varit och färgat bryn & fransar, gått på stan en sväng och köpt en klänning, lunchat med några kompisar, städat lägenheten, och tillsist tagit ett glas vin på urmysiga brasseriet i knäppingsborg med Tessan. Eller rättare sagt jag tog en cider och en smaskig plocktallrik.


Mmm! Så otroligt gott och roligt att det blev lite spontant, inget som var plannerat alls...det är vardagslyx det!


Så här såg jag ut, i nya klänningen, om den känns lite bekant så kan det vara för att jag har en likadann i rosa och vit som jag hade på midsommar. Jag älskar modellen för den sitter åt på de "rätta" ställena och är sådär skönt vardagsfin, så jag köpte en till... de var på rea får jag tillägga, 129 kr på lindex. Riktigt billigt hade det funnits en vit med gula eller oranga blommor så hade jag gärna köpt den också :) hehe man måste ju passa på när det är något som passar bra.

Imorgon ska jag jobba men nu är det inte långt kvar till lite semester, på söndag åker vi till Dalarna och stannar en vecka. Kram!


Sommarkök

Nytt i köket, korgstolen. De turkosa tallrikarna tyckte jag passade bra på tavellisten, varför ska de ligga i ett skåp när de är så vackra? Jag tyckte att de blev en somrig känsla utav det hela.






Tallrikarna och faten i samma serie är nog ett av mina bästa köp i porslinsväg, jag tycker det är så vackra och perfekta att servera grekisk sallad på :)





Jaha, så ser det ut hos oss just nu. Om en vecka så åker vi på semester i Dalarna, Rättvik närmare bestämt. Vi har hyrt stuga, Andreas och jag, och jag ser fram emot det jättemycket. Dalarna är vackert, men ingen nyhet i sig eftersom jag har familj där. Jag ville egentligen åka utomlands men det har vi planer på att göra i september istället, troligen bär det av till grekland :)

Vad har ni för planer för sommaren? Några roliga resor inplanerade?

Kram!


Midsommarfest

Här kommer ett bildregn från Midsommarafton hos svärmor. Nu är jag otroligt trött och ska strax gå och lägga mig. Idag har jag agerat chafför men det gör inget för jag ska ändå jobba imorgon.




Klänning Lindex, skor Moheda och kavaj secondhand.









Mmm...grillat, finns det något som slår det? Grillad fläskfilé skulle nog få bli min sista måltid, om man skulle få välja... Och hemmagjord blåbärspaj med vaniljsås... Då skulle jag dö lycklig :)

Vad har ni ätit på midsommar? Det traditionella, sill och potatis? Eller något mer ovanligt?

Kram!


Värsta fyndet!

Kolla vad jag fyndade i grovsoporna i går. Jag skulle slänga lite grejer och så får jag syn på denna snygging. Vem slänger nåt sånt? tänkte jag. Sånna här rottingfotöljer kan kosta uppåt 3000 kr och så fick jag en helt gratis. Visst den behöver ett nytt lager med färg med det fixar jag snabbt. Värsta fyndet, hehe. Andreas tyckte dock att jag var pinsam men han får helt enkelt vänja sig vid att han är tillsammans med en sakletare ;)





Den skulle säkert vara snygg i svart också men jag ska måla den vit så blir den fräsch och snygg igen, dynan slängde jag dock, den var skruttig, men det kan man ju köpa eller sy, så länge tog jag en kudde :)

När jag har hus med veranda ska den stå där, gärna ihop med en kompis. :) Men i väntan på huset så får den stå i köket, det blev väldigt somrigt och fint. Ni ska får se :) To be continued...




Trevlig midsommarafton!

Vill önska er alla en härlig midsommarafton, hoppas att ni slipper regn där ni är. Vi ska snart ut till Andreas mamma och grilla.

Jag har känt att mitt hår har varit så jäkla trist på sista tiden så här om dagen så blev storhandling på "Hårvårdsbaren".


Shampoo, färgcremé/inpackning och hårolja. Mitt hår är så torrt så oljan var verkligen perfekt, som silkesdroppar fast bättre! Vilken skillnad det blev på håret. Kérastase paris är verkligen super bra, det kan jag rekomendera, speciellt om du har naturligt lockigt och torrt hår.

Så här ser jag ut midsommarafton till ära.




Med orkidé i håret :)



Kram!



Presenter och tårta!

Idag har vi firat lite tidig födelsedag ;) Eftersom jag var och köpte presenter till Andreas igår och det bara var 3 dagars bytesrätt så bestämde vi att vi skulle fira idag. Mysigt med lite spontant firande! Egentligen fyller ju han ju inte förrens om två veckor, men här firar vi lite när vi vill :)






I paketen låg två skjortor :) Klänningen som jag har på mig köpte jag idag och den tänkte jag ha på mig på midsommar, jag bara älskar den :)

Kram!


Konsollhyllor...

Idag är jag ledig, gud så skönt! Jag ska ta och bege mig ner mot stan snart, handla mat och sola och kanske köpa en present till Andreas, han fyller år snart... :)

Här kommer senaste tillskottet till hemmet, två par konsolhyllor från indiska :) Mycket svart och vitt är det i vårt hem nu, men det är ju så snyggt. Det känns fräscht och jag blir lugn av det. För mycket färg blir stessigt tycker jag och hemma vill man ju bara slappna av :) Efter lite snabb huvudräkning har jag kommit fram till att jag har fyra stycken Buddah i olika utformningar, inte för att vi är så värst religiösa i vårt hem. Det har bara blivit så helt enkelt.. :) På den nedre hyllan står ett resealtare som jag fick av min bror när han var i Kina. Det är ett jättevackert hantverk med små utsnidade figurer och så kan man fälla ihop det, i hallen står det nu stolt :)

                   


Stockholmstripp

Nu är jag nyss hemkommen från Stockholm. Jag har varit iväg sen i måndags och jag har hunnit med mycket, både en heldag på Gröna Lund med min barndomsvän Cornelia, grill med min bror, en dag på stan och till sist lite kvalitetstid med syrran. Här kommer ett bildregn från min lilla mini-semester :)


På Grönan... härligt soligt väder!

Med fina Cornelia

Det blåste en del och luktade hav :)


Och så åkte vi karuseller :) Bland annat Blåtåget och vi blev jätteskrämda, haha, det var superläskigt! Vilken hare jag har blivit, jag som var så cool förr haha.


Vi åt en fruktansvärt god sallad på ett ställe på söder vid namn Vurma, den här med kyckling, chevré, valnötter, äpple och honungsdressing, sjukt god som sagt!

Sammanfattningsvis, en rolig mini-tripp, skönt med lite ombytte från vardagen!


I got stripes

Här kommer lite mer hall... ny matta från hemtex och ljuslykta som jag fick i julklapp som äntligen kommit upp. Det börjar arta sig i hallen. Det som fortfarande fattas är sittpall från åhlens som jag har spanat in, skohylla från IKEA och en tavellist på väggen med lite snygga grejer.










Sena sommarkvällar...

Nu har jag mycket att berätta... Först och främst i förrgår kväll så grillade vi på gården och sen var jag på trädgår'n och tog en drink med Andreas syster Emma och hennes vän. Mycket trevligt...



Tyvärr så blev det inte mycket utan "outfit" bild pga mörkret....

'
Men kolla vad coolt att nattmalen blivit helt vit på bild! Ser nästan ut som om jag klippt dit den :)

Igår kväll så passade jag och Andreas på att gå på bio. Vi såg Baksmällan 2, den var skojig, om man gillar helknäpp humor, vilket vi gör :) Men kanske inget mästerverk av film om ni förstår vad jag menar. På dagen hjälpte jag en kompis, Tessan, att starta upp en blogg, fixade designen och så (på hennes önskan såklart) för det tycker jag är kul. Den blev jättefin. Gå gärna in och kolla... Här! Söta Tessan ska skriva om klockor och smycken och allt annat som kan inspirera.

Så ni förstår, jag har haft fullt upp med att njuta av livet. Idag avslutades även den sista delkursen i pedagogik 2, så nu är det kandidatuppsats som gäller till hösten. Men först- hela sommaren med massa grillkvällar, sol & bad och jobb.

Kram hej!



Picnic säsong

Jag kom ju på att jag inte har visat min fina picnickorg som jag införskaffat. Det var egentligen inte en sådan jag var på jakt efter från början, jag ville ha en vit korg med vit och blårandigt tyg med "lock" och plats för bestik, men det var helt omöjligt, letade över allt. Sen blev jag trött på att leta och nöjde mig med denna snygging från chili för 135 kr. Nu är jag väldigt nöjd med den faktiskt, praktisk att ha när man ska bära ner saker för att grilla på gården. Förr fick jag gå upp och ner för trapporna flera gånger, och vi som bor högst upp också, men nu är det slut på det :).



Hur ska ni spendera denna dag? Jag är ledig och klar med allt i plugget som jag ska ha gjort... Vad ska man hitta på? Möjligtvis blir det bio ikväll med sambon, det beror på om jag kan locka med honom... Vi är väldigt lika på många sätt, Andreas och jag, men när det kommer till filmsmak så skiljer det sig rätt rejält. Men om man lockar med godis, notera att jag säger lockar ej mutar haha, så kanske vi kan komma överrens ändå. Ha en trevlig dag allihopa! Kram


Nationaldagsfirande!

Grattis Sverige :) Hoppas att ni alla har haft en underbar nationaldag. När det gäller nationaldagsfirande så tycker jag att vi svenskar har lite att lära av norrbaggarna, de vet hur man firar!

Men vi har i allafall firat med jordgubbstårta (finns det något svenskare?) och sedan grillning.



Så här såg jag ut dagen till ära...




I blå klänning från Dorothy Perkins i London. Nu får det gärna bli någon regnig dag, NEJ tänker väl ni andra, haha, men allt som jag ska göra halkar ju efter för att jag inte vill sitta inne när det är så fint väder.

Kram!

Söderköping

Igår var en himla härlig dag. Jag och min älskling åkte till Söderköping och strossade runt, käkade vad som kan vara världens godaste glass och grillade hos hans moster på kvällen, mysigt.






Så här såg jag ut igår... fråga mig inte varför jag står som en ostbåge, hehe.


Söderköping är verkligen en supermysig stad, här kan jag tänka mig att bo om man hittar något fint hus, men jag är ganska så kräsen :)

Nu känns det i alla fall som om sommaren verkligen är här :) Nu är det inte så långt kvar till semestern.


Växtglädje

Jag var på bolagret här om dagen och köpte ett litet drivhus att ha i köksfönstret. Bolagret är en inredningsaffär för er som inte visste det, det låter ju som något annat...

Nu har jag planterat kryddor, gräslök och basilika, i fina burkar...hoppas på att det ska växa men det är tyvärr inte så mycket sol i vårt kök....kanske får flyta på dem till vardagsrummet? Ett dilemma.. för där passar det ju inte..

Så här ser det ut i alla fall.

Väx nu min små bebisar! :)


RSS 2.0