Home again...

Nu är jag tillbaka från stockholm... kom nyss genom dörren och efter att dragit på mig mjukisbyxor satte jag mig direkt vid datorn. Det har varit ett par hektiska dagar nu och jag har inte haft tid att skriva någoting. Jag är trött ända in i själen.

Min stora syrra sprang tjejmilen i stockholm idag och vi var där och heja på. Gissa vem som ska springa nästa år? Mmm juste, har man lovat så har man. Jag får ligga i lite och träna för i det här läget skulle jag inte orka mer än tre kilometer (det antagandet grundar jag på att jag blir trött av att springa runt strömmen och den rundan är 3 km).

Men det blir nog bra. Allra mest ser jag fram emot midnattsloppet, det verkar jätte kul, också det i Stockholm, på natten som ni kanske kan utläsa av namnet, en mil runt södermalm och de flesta klär ut sig. Lotta, min stora syster, föreslog att vi skulle klä ut oss till barbapappa men det blir nog lite svårt att springa i det, då kommer man få en ganska pinsam tid. :) Jag kanske kan klä ut mig till tomat eller kräfta för jag blir så röd i ansiktet när jag tränar, det var väll smart tänkt?


bild lånad från www4.idrottonline.se/.../ImageVaultHandler.aspx



Nya inköp

Hej, hej, hemskt mycket hej.

Nu har jag shoppat klart för den här månaden, ialla fall när det gäller kläder. Det blir ju säkerligen en del grejer till hemmet på Ikea (som vi ska till snart).

Jag tycker att jag har gjort bra inköp, lite baslinnen och så. Jag upptäckte att jag nästan inte har några snygga vardagskläder i min garderob, jag köper bara massa festklänningar hela tiden och det kan man ju inte gå runt i till vardags. Så nu tycker jag att jag faktiskt har varit duktig som varken köpt en klänning eller ett par högklackade skor denna månad.



Lila T-shirt ( H&M), Fred Perry väska från stadium (som jag ska ha till skolan och ha laptopen i), vit T-shirt (H&M), Svart linne med nitar (Lindex), Jeansleggings (Gina Tricot), Svart långkofta (Gina Tricot), Svart hoodie (H&M), Svart linne (H&M), Addidas tröja (stadium). Halsband från cubus och guldfynd.

Som ni ser blev det mycket svart men svart är ju så snyggt och praktiskt...


Cleansing powder, ansiktsrengöring, puder och rouge från Make up store.


Stärkande nagellack (bra för mina naglar son skivar sig) från lindex

Sedan inhandlade jag andra tråkiga nödvändigheter som t.ex mascara och rakhyvlar.

Så det var de. Nästa månads stora inköp blir höstjacka, jag letade på stan idag men de har inte fått in så mycket än så jag väntar med det.

Imorgon ska jag till campus igen för en föreläsning. Nu ska jag läsa lite i min kurslitteratur. Kram


En liten uppdatering i all hast...


Igår kväll var jag och Annika och kolla på fyrverkerierna, alltid lika fascinerande, man står liksom bara och stirrar på de vackra ljusen. Sedan blev det helt oväntat lite fest, vi gick till trädgår'n och sedan vidare till wasa (kanske inte det roligaste stället men det ligger ju centralt och bra) och det var faktiskt väldigt trevligt.

Idag har jag tvättat, försov mig lite till tvättiden (den började 07.00) men som tur var hade ingen tagit tiden så det löste sig. Jag har fått tag på kurslitteratur också, vi ska ha läst färdigt boken helst tills på tisdag (fick jag reda på igår!) och jag hade inte ens boken (som så många andra i min klass!), den var slut över allt också och den var utlånad på bibiloteket så jag fick lite smått panik men som tur var hittade jag en kille på internet som sålde den så jag var nere på stan idag och möte honom. Så det var verkligen tur, för om jag hade beställt den från internet hade den inte kommit förrens på tisdag.

Nu sitter jag här och väntar på Andreas som snart kommer hem från jobbet. Vi ska eventuellt gå till något öltält men det är så himla dåligt väder så jag vet inte om det är någon idé.

Imorgon blir det kräftskiva hos Andreas mormor och morfar. Jag som aldrig har ätit kräftor (på vanligt vis) tänkte ta med mig kräftskjärtar på burk eller något. Eller är det fusk?

Kram


Onsdag...

Idag har jag varit på universitetet och haft en föreläsning och sedan åkte vi ner till linköpings centrum för att ta en lunch i solskenet och påbörja vårt grupparbete, som ska vara klart imorgon!

Det är kul att  augustifestivalen har börjat nu, alltid kul när det händer något utöver det vanliga. Jag och Andreas tog en sväng på stan för att spana in läget men maknaden och liknande drar inte igång förrens till helgen.

Idag fick jag ny mobil (tack Anders för hälpen)! Skojigt, jag har ju haft en lånemobil ett tag nu och det är ju inte samma sak, man är ju medveten om att den egentligen inte är ens egen. Men nu har jag en alldeles egen telefon igen så nu kan man ju göra den personlig, lägga in ringsignaler och så (gratis dock! jag skulle aldrig betala för något sådant).

Nu ska jag laga något smarrigt och sen ska det diskas och sen i säng. Jag har glömt hur trött man blir av att plugga, det är ganska sköna tider men man måste hela tiden vara koncentrerad och fokuserad och det är väldigt tröttsamt.

Kram


Första skoldagen...

Ja, idag var första dagen på universitetet. Det var bara upprop men imorgon börjar allvaret... Jag är förväntansfull, undrar vad det är jag har gett mig in på.

Ikväll har vi haft det mysigt, käkat potatisgratäng och lövbiff och haft våra nya grannar (Andreas syster, hennes kille och deras lille Nils) över på middag för första gången.
 
Det är säkert bara första gången, "many more to come"! Det är ju så nära nu, bara rakt över gården... och sen våra djävulska trappor såklart, inte att glömma....

Nu orkar jag inte skriva mer, är jätte trött. Skönt att jag inte börjar förrens kl. 13.00 imorgon.

Kram


Dagen efter flytten...

Nu sitter jag i nya lägenheten, ni kan inte ana hur skönt det var att vakna upp här imorse. Det råder lite allmän kaos, kartonger och möbler över allt, men det gör inget jag är bara så lycklig att vara här. Inte ens ryggen som smärtar efter flytten spelar någon roll, det var det värt!

Solen ligger på som tusan här och det är jätte skönt. Nu ska jag göra mig iordning och sedan ska jag gå till biblioteket för att lämna tillbaka några filmer och sedan en tur till affären.

Kl. 16.00 börjar jag jobba och jag har jouren tills 16.00 imorgon. Det är kul att jobba men samtidigt kliar det i fingrarna efter att börja packa upp här. Men jag antar att kartongerna inte går någonstans så det finns tid någon annan dag.

Puss


Ä N T L I G E N

Imorgon gäller det, äntligen flytt.... Det ska bli så skönt! Hoppas inget händer nu som gör att vi inte kan flytta! Då får jag panik!
 
Förresten, gissa vad som kommer ikväll på tv som jag självklart ska se? Jooo....Lyxfällan! Tjoho! 
                                                                                


Gråa dagar...

Tråkiga och gråa dagar som den här är det perfekt att sitta framför datan och leka lite. Dessa gjorde jag idag, med lite kärlekstema... :)







Moi

Jag har många bilder på datan från mitt och Annikas projekt arbete och det här är en av de som vi tog på mig med lite 40-tals känsla. Jag laddade hem nya "brushes" till photoshop igår och jag tycker de är så snygga så jag var tvungen att prova, se den svart-vita bilden. :)





              Puss


Måndag

Ingen flytt idag heller och det är så frustrerande att bo här nu, allt är nedpackad och det ekar när man pratar, hemtrevligt?
Nä snart tar jag en madrass på ryggen och traskar bort till den nya lägenheten. Undrar vilka reaktioner man skulle får om man åkte spårvagn med en madrass? Skulle vara lite spännande. Det är i såna här lägen man förstår vitsen med körkort och bil. *Suck* 

Nåja, idag har jag inte gjort något speciellt, tvättat (som vanligt) hur tusan kan det bli så mycket tvätt? Det känns som om det är allt jag gör, hur ska det gå sen när man flyttar till en lägenhet utan tvättmaskin? Fast nu tvättar jag i oför sig verkligen allt, gardiner, mattor, dukar, ja... you name it! Jag vill inte släppa med en massa smutstvätt, bättre att allt är rent och snyggt.

Innan åt jag "Spicy hot" för det tyckte jag att jag var värd! (passa på att köpa innan 16.00 så räknas det som lunch och då kostar det bara 58 kr)Måste vara ekonomisk ;)  Mums, godaste maten någonsin!


Undrar om det är så himla onyttigt? Visst de wokar ju i typ sesamolja och det är ju inte så hälsosamt men resten då? Grönsaker, kyckling (smaltkött), fläskkött och jordnötter (osaltade, proteinrikt), det måste väl vara nyttigare än pizza ialla fall väl?

Kram
 


Myskväll

Idag har jag och min älskling haft myskväll med godis och liknande onyttigheter i soffan. Vi såg på UFC Fighting först (Andreas val) och sedan Ice Age 3 (gemensamt val). Den var skojig men inte lika rolig som de föregående filmerna. Tror ni att det räcker med uppföljare nu eller kan vi vänta oss en Ice Age 4?

Jag älskar animerat men ibland saknar man riktigt fint gjorda tecknade filmer. Tänk Disney. Min favorit film när jag var liten var faktiskt inte en disney film utan..ja, vilket filmbolag vet jag faktiskt inte men den heter Anastasia i alla fall.

Just nu tycker jag att det är lite torrt på filmfronten, utbudet på bio just nu är inte särsklit lockande för mig. Den sista filmen jag såg på bio var Harry potter och innan dess "Änglar och demoner" (Som enligt mig var urbra! Bättre än Da vinci koden).

Men till hösten kommer lite filmer som kan vara värda att se... Just nu längtar jag efter att se dessa godingar, hoppas de är lika bra som de verkar, men tyvärr är ju det ofta inte så ( men nu ska vi vara opptimistiska och hålla tummarna!).


Åh denna längtar jag verkligen  till men tyvärr kommer den inte förrens i vinter. Jag Älskar ju verkligen vampyr-filmer! It's the shit!


Tim Burton är min absoluta favorit regissör alla tider! Så underbart fantasifulla och smått galna. Att han ofta väljer att arbeta med Johnny Depp är ju inte ett minus heller. Den här blir nog en succé!

Man kan se en trend bland de filmer som kommer, många är så kallade domedagsfilmer som förutspår världens under gång, då talar jag om filmer som "2012" och  "The Road", vad ska de sända för budskap? inte ett speciellt uppmuntrande ialla fall.

Sedan har det blivit väldigt populärt med filmer om pandemier(stavas det så?), alltså världsomspännande smittor. Vampyrfilmen ovan kan man säga är en sådan, nästan hela jordens befolkning är ju smittade av "vampyr" viruset. Alla dessa zombie filmer som har kommit de senaste åren är ju också sånna.

Det kommer en ny film snart som heter "Carriers" och det är ju tydligt att den spinner vidare på folks farhågor om t.ex. "Svininfluensan" eller för några år sen "fågelinfluensan", vilket jag inte beklagar, skräckfilmer måste ju anpassa sig efter vad som händer i världen, annars skulle det ju inte fungera. Vem skulle t.ex. bli rädda för ett träskmonster nu för tiden? Det fungerade kanske på 30-talet men inte längre. Kolla in trailern till "Carriers" nedan. Vad tror ni flipp eller flopp?


Nu ska jag sova, puss god natt!

Den vite mannen...

Hahahha jag dör av skratt! Det här klippet från "kvarteret skatan" är så roligt. David Batra och Johan Glans i samma serie kan ju inte bli annat än succé. Lägg märke vad Johan Glans säger på slutet. Sjukt roligt.


"JAG HAR VARIT PÅ FLYKT HELA MITT LIV!" och "Tack min gode herre för kakan" hihihi


Irriterande så in i.....

Så jävla irriterande! Jag sitter och kollar på "the pianist" på 3:an, de pratar tyska och helt plötsligt (ca 30 min in i filmen) försvinner texten! Skojigt! Har de tänkt att man ska sitta och översätta hela filmen med ett tyska lexikon? Eller tar de kanske förgivet att varje svensk kan tyska flytande? Ja, jag kan det då inte och förstår inte ett dugg! Och ett "Vi beklagar att programmet sänds utan text" hjälper väl inte mig nått? Fixa problemet istället inkompetenta idioter.

Nu gör jag ett nytt försök med "The glass house" på 4:an, hoppas det går bättre. Och skulle texten mot all förmodan försvinna är filmen åtminstonde på engelska.

Godnatt/


Movie night!

Igår blev det hem till Annika och sedan utgång (palace som vanligt). Skojigt, men idag var man allt bra seg. Jag har bara legat i soffan och slöat och käkat den bästa bakfylle-maten någonsin -kebabpizza! Mums...

Jag såg på "Sophie Scholl" en film om motståndsrörelsen under andra världskriget och hennes sista dagar i livet, senast jag såg den var jag på väg till Saxenhausen (ett koncentrationsläger utanför Berlin), den är bra och värd att se igen.

Jag lånade ju "Undergången" också men den hade jag tydligen också redan sett, jag har nog sett de flesta filmer om andra världskriget vid det här laget.

Nu börjar "the pianist" på 3:an, riktigt bra film, även den om WW2. Den tycker jag att ni ska se om ni inte gjort det.




Mmm...det skulle inte sitta fel!


Här är lite snygga kläder som jag skulle vilja ha, japp det skulle jag! Speciellt den grå-rosablommiga klänningen och jackan!!! :)

                                   
                                                                        Allt ovan från Asos.com
                                                           
                                             
                                                                               Jacka från Asos.com

                                 
             
Klänningar från Asos.com
Skor - Nelly.se
Weekendbag - Halens.se (det finns ett smart fack längst ner för skor, perfekt när man ska iväg över helgen)


Fredag...

Dagen har varit lugn... satt i vasaparken och solade ett tag med Annika sedan gick jag på stan med Andreas och så gick vi på biblioteket och hyrde filmer. Gudfadern 1 och 2 blev det och "Sofie Scholl" och "Hitler och det tredje riket", så nu har vi många filmer att kolla på i veckan.

Snart kommer Annika hit och ska klippa Andreas sen blir det kanske lite fest, vem vet? Om hon lyckas övertala mig blir det de, annars blir det film kväll.

Kram /


Lektion 1 i privat ekonomi...

Asos.com är den bästa nätshoppen enligt mig, jag har viserligen aldrig handlat där men de har så snygga grejer! Det är dyr frakt dock, ligger på 200-300 kr för att det skickas från england. Därför har jag velat vänta till man handlar mycket, det är ju ingen idé att bara köpa en klänning tillexempel, då blir ju klänningen dyr. Det är smartare att passa på när man ska handla mycket. Jag får ta det i slutet av månaden då jag har pengar. Jag skulle viserligen inte betala förens i slutet på månaden ändå så man skulle kunna beställa redan nu men jag gillar inte att beställa saker förens jag har pengarna. Jag vet inte men det känns bättre att ha pengarna i handen när man beställer, då vet man att man verkligen har råd.

Jag har sett att man på vissa sidor t.ex Nelly.se kan handla på avbetalning, typ 26 kr i månaden för en klänning, det är ju rent idiotiskt att göra så! Man tröttnar ju på kläder ganska snabbt och modet förändras ju ofta och då har man ju aldrig råd att köpa nya kläder, om man har massa saker på avbetalning. Nej ursh, det är verkligen dumt!

Jag kollade på Lyxfällan igår (ett av mina favoritprogram) och då sa en av programledarna att man aldrig ska ta en bil på avbetalning eftersom en bil sjunker så mycket i värde, man förlorar i princip alltid pengar på bilaffärer. Han sa att om man inte kan betala kontant för en bil då ska man inte köpa någon, "Cash is King"! Det tror jag att många inte vet om, jag tror nog att de flesta betalar av på sina bilar, en bil är ju en dyr sak och kanske inget man har råd att betala kontant för.

Jag har inte tagit något på avbetalning än i mitt liv och ska försöka att aldrig göra det, jag hatar det. I de flesta fallen så anser jag att det är bättre att vänta och spara ihop pengar istället. Då känner man sig mer nöjd med sig själv. Och har man inte råd att betala kontant så ska man inte köpa det, det finns ju såklart undantagsfall men så är det ju med allt. Det här är ju bara min personliga åsikt, alla är ju fria att göra som de behagar.

Det enda som jag skulle kunna tänka mig att ta ett lån för det är för studier, starta ett företag eller köpa bostad. Att köpa bostad ser jag ändå som en investering och om man sköter det rätt så ökar det förhoppningsvis i värde. Tänk på det ungdomar! Goda råd är dyra ;)


Flyttdag

Idag ska vi börja flytta, YES! Så fort Andreas kommer hem från jobbet. Andreas pappa ska köra. Vi tar nog kartonger och små saker idag för stora möbler får inte plats i bilen, det måste vi ha släpp till. Skönt att börja så smått så att det känns som om något händer, jag vill ha flyttat allt tills den 17 för då börjar jag skolan och det är jobbigt att ha en flytt hängande över sig då.

Idag var jag uppe tidigt 06.30, måste vara ett personligt rekord i tidigast tid som jag har gått upp utan att behöva det. Nu ska jag packa lite till, diska och förhoppningsvis hinna ut en runda också och njuta av solen.

Förresten kläderna från Hm var bra så jag ska inte skicka tillbaka något. :)

Kram/
         

Sängar och tatuering...

Jag är riktigt sugen på att tatuera mig, jag ska göra det så fort jag får lite pengar över. Jag har velat göra det sedan jag var typ 15 men jag har av någon anledning aldrig fått arslet ur vagnen, det är kanske bra för då är det ialla fall genomtänkt. Och det är ju en förutsättning, det ska ju sitta där hela livet. Men först ska det köpas säng och tv, lite mer praktiska grejer.

Jag har hittat tre stycken sängar som jag gillar.




De två översta från mio och den nedersta från ikea.

Jag gillar egentligen de två översta bättre men jag kan inte bestämma mig vilken av dem jag gillar bäst  och de är ganska dyra (6500 kr, 5000 kr) så man vill ju inte köpa en och sen komma på efter ett år att man vill göra om. Så det blir nog den från ikea ( kostar bara 1700), den är helt okej och då skulle inte det vara så farligt om man upptäckte att man vill ha en annan senare.

Här är en bild som jag gjorde i photoshop på det skulle kunna se ut när jag har tatuerat mig, jag vill antingen ha två svalor eller två änglar, har inte riktigt bestämt mig.



Nu ska jag kolla på "Top design" och sedan ska jag hämta ut mina varor från HM. Jippi! Håller tummarna för att allt passar!

Kram /


Ny vecka och förhoppningsvis flytt!

Det var den helgen...och en väldigt trevlig sådan också! I fredags var det fest hos Emma följt av en sväng till palace och i lördags var det fest hemma hos Andreas arbetskamrat, lite lugnare sådan.

Lite fler "all girls partys" tror jag faktiskt att vi får ta och planera in, mycket skönare stämning!


 
Här är ju mina snyggningar!



Och jag.... ser ut som ett troll :)

Idag har jag packat så nu är det äntligen flytt på G. Vi ska försöka ta det så fort som möjligt men Andreas jobbar mycket och vi måste ha någon som kör...kneppigt. 

Kram / 
                    

RSS 2.0