Borta bra men hemma bäst...

Nu är jag hemma igen! Jag kom egentligen igår kväll men då orkade jag inte skriva. Jag och Andreas var nere hos Emma och Anders och åt god mat och spelade bingolotto. Men självklart vann man inget.

Jag har haft det superbra hos min far i dalarna men det har varit ruskigt kallt. - 24 som kallast. Det var så kallt en kväll då jag gick hem från min syster till min pappa att mitt hår frös till is på mindre än en minut (jag hade blött hår), då är det kallt ni.

Sen har jag sett vargspår och en älg på 5 meters avstånd. Hon (ja, det var en älgko!) låg och gömde sig i buskarna och sedan reste hon sig upp när jag och pappa kom. Hon höll på att käka äppel från grannens träd. Jättesöt men respektgivande.

Jag har även passat på att kolla lite på mellandagsrean. Vi åkte till Mora. Men Mora är inte direkt en shoppingmetropol så det kanske inte räknas? Jag hittade dock ett par snygga skor till en billig peng. Så dem köpte jag. Jag kan lägga upp någon bild senare.

I tisdags var jag och träna med min syster, vi gick på step. Det var jättekul faktiskt, även om jag inte kunde stegen och var urusel på att hålla takten. Jag har fortfarande tränningsvärk. Nu känner jag att jag verkligen vill träna, det är ju kul. Men har jag råd med gymkort denna månad? Det återstår att se... Annars får jag väl försöka så gott det går på egen hand.

Juste, jag glömde nästan bort- Jag har sett "Luftslottet som sprängdes" på bio med min syster. Den kan jag varmt rekomendera. Ettan, "män som hatar kvinnor" är dock fortfarande bäst. Kanske för att det är den enda i följetången som gjorts för bio? Det berättade min syster, de andra skulle tydligen ha visats på tv istället uppstyckade som en serie. Det är därför de inte håller samma konstnärliga kvalitet.

Idag är det nyårsafton och jag och Andreas har mycket att göra. Nu ska vi snart ner till stan. Jag vill passa på att önska er alla Gott Nytt År! Jippi!!!!!


Iväg på äventyr...

Nu sitcker jag iväg till Dalarna och min familj några dagar. Det känns som om det är perfekt taijming eftersom det är lite slaskigt här i norrköping nu. Men jag kommer hem den 30:de så jag hoppas att ni inte kommer sakna mig allt för mycket ^^

Jag kanske inte kommer skriva på ett tag så nu vet ni varför. Puss på er! Ska gå till spårvagnen nu. :)


Merry Christmas!

Hej alla glada, God Jul på er! Här får ni en god jul-hälsning från mig och Emmas kisse!






Snabbuppdatering!

Nu ska jag göra mig i ordning sen ska jag ner på stan. Tredje dagen i rad! Haha. Jag ska köpa ost till julbordet, ladda på mobilen, köpa julklapp till min brorsdotter Molly och köpa tågbiljett till dalarna. Sen ska jag äta lunch med Corre nere på stan. Hon ska sova hos mig idag. Skojigt att fira lite jul med en kompis. :)

puss hej!




Christmastree!

Nu är granen på plats, jajamensan! Älsklingen och jag var och köpte en nere på stan innan. Vilket teamwork. Sedan bar vi den hem också. Det gick alldeles utmärkt. Tur att vi bor nära stan. Nu har vi pyntat också. Så här fin blev den. Det är en stjärna i toppen men den syns inte på bilden haha.




Nu ska jag ta tag i disken, den är enorm. Ursh.

Puss hej!


Upp!

Igår jobbade jag hela dagen. Men det var en trevlig dag för vi gick på bio med jobbet. Tänk vad trevligt att få betalt för att gå på bio. Vi såg "Upp!". Den va bra, lite sorglig i början men det slutade väll precis som disneyfilmer ska.

Ta med er något barn (någons barn, men kom ihåg att be föräldrarna om lov först, annars kan det gå illa) och se den!


Den gamla gubben var störtskön!


Nu ska jag och Andreas ner på stan och köpa Julgran, jippi!

Kram!


Skor någon?

Hej hej. Denna dag började bra med en underbart god frukost på grand hotel med Andreas syster, mamma och mostrar. Man saknar verkligen inget, de har allt. Ialla fall allt som jag tycker om :) Sedan gick vi på stan, julshopping ni vet, men jag köpte inget. Har redan handlat alla julklappar.

Jag satt och surfade lite nyss och så kom jag över dessa skor. De är minst sagt speciella... Jag skulle nog vilja påstå att det måste vara säsongens fulaste skor! Eller har någon av er hittat några ännu värre? Än så länge skulle jag vilja hävda att dessa skor håller första platsen.


Är det någon som är sugen på dessa finns de att finna på dinSko... :)

Nu är jag hungrig och jag tror inte jag orkar laga något så jag sitter och funderar på pizza. Men gud va länge man höll sig på den frukosten!

Puss hej!

Mailorder

Jag har ju glömt att säga att jag beställde lite saker från H&M igår. Mitt nyårslöfte får bli att börja ta tag i tränningen och då vill man ju ha lite snygga tränningskläder.

Det här blev det.


En svart långhoodie och ett par svarta tajta tränningsbyxor, se bild.

Sedan blev det en väbehövlig bh, alla andra har blivit för små. *suck*. Det var väl nyttiga grejer va? Men jag kunde inte låta bli att köpa ett par skor också, hihi ^^ Man måste ju una sig lite fina onödiga saker också. Jag har ett par i blått redan så jag vet att de är sköna att gå i och så var de på rea så jag passade på.


Puss hej!

18 december

Idag så börja dagen med att fika nere hos Emma och Anders och sedan tog jag en lång promenad i det fina vintervädret. 



                                                




Sen gick jag på stan och köpte julgranskulor. Jag har väl egentligen så det räcker redan men de var så fina :) Snart ska vi åka och köpa julgran, knöligt när man inte har bil bara. Man kanske kan ta den i en pulka hihi. Föresten jag hörde på radion idag att var 5 gran i de svenska hemmen är stulen. Det är ca. 500 000 granar de. Vilka grantjuvar vi svenskar är!

Snart kommer Annika. Måste plocka undan lite nu. Snöiga Kramar!




JulLov!

Nu har jag julledigt fram tills den 11 januari. Gud så skönt! Igår var sista gången på länge som jag var på universitetet och tur är nog det för när jag skulle cykla till bussen igår så hittade jag knappt cykeln för all snö. Den var helt insnöad.

Det snöar som tusan utanför fönstret nu, helt vitt.


Vy från vardagsrummet just nu.


Utsikt över gården från köksfönstret igår. Visst är det en supermysig gård?


Jag har tagit in lite is och lagt i fönstret. Nej det har jag inte men visst ser det ut som is? Det är glasspill! När jag bodde i Rejmyre med Mamma så gick vi hämtade några sånna här. Det finns ju som ni säkert vet ett glasbruk där och på baksidan finns en stor hög med glasspill så vi fyndade lite misslyckat glas där haha. Det fanns massor av vackra glasklumpar i regnbågens alla färger men jag gillade dessa. Tänk vad roligt man kan ha, mor och dotter :)

Nu ska jag äta frukost eller brunch blir det vä. Sen blir det kanske en sväng ner på stan. Jag har inga pengar men det kan va roligt att bara kolla ibland också. Kram hej!


Snö!

tjoho! Nu har jag nyss kommit hem från Thapperska, jag har fått delegering så att jag får lov att ge medicin på jobbet. Det var en liten utbildning som man skulle gå. För er som inte vet så ligger Thapperska uppe vid vrinnevisjukhuset så det är en bit att cykla.

Fast om jag tänker efterså är det nog inte mycket längre än när jag cyklar till bussen på morgonen. Hursom helst så snöar det jätte mycket! Supermysigt tycker jag nu när jag sitter framför datorn i myskläder men det var inte så mysigt för 10 minuter sen när jag cyklade. Tur att jag hade klätt på mig rejält, mössa,vantar, halsduk, polotröja, foddrade stövlar, tjock jacka med luva på det och sen en av Andreas strumpor på sadeln, haha! Hoppas att han inte blir sur för att jag knyckte en, den var ändå omaka. Jag hade ju ingen sadelvärmare så jag fick improvisera. Funkade utmärkt, bra att Andreas har stora fötter :)

Nu ska jag laga mat, makaroner och korvgryta från igår blir det. Det kanske blir något smaskigare ikväll då Andreas kommer hem. Han har jobbat jour.

P.s. Jag längtar efter julgranen!

Kram hej!


Indonesisk kyckling

hej hej, jag har inte hunnit skriva på några dagar. Jag har jobbat ganska mycket och så har jag ju skolan också. Förresten jag fick Vg på den senaste tentan, fick reda på det igår, så det var ju roligt :) 21,5 av 22 totalt. Det gick mycket bättre än jag trodde.

Idag har jag varit hemma från skolan för jag hade så ont i magen i morse, nu är det lite bättre och jag håller just nu på att tvätta. Sen ska jag slå in lite julklappar och laga mat :)

Imorgon ska jag jobba igen. Börjar 13.00 och slutar 13.00 på lördag. Sen på lördag ska vi fira Andreas lillebror Hugo som fyller sex år och på kvällen så pratade vi om att kanske gå på bio. Hoppas det :) Det var planerna för helgen.

Här är receptet på indonesisk kyckling förresten, det tycker jag att ni ska prova att göra det var enkelt och gott. Fick det av min syster.

Du behöver:
1 grillad kyckling
3 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
2 paprikor, gärna blandade färger
2 msk mango chutney
1-2 tsk sambal olek (beroende på hur starkt du vill ha det)
1 tsk curry
2 dl riven ost

Finfördela kycklingköttet och lägg i en pajform. Vispa grädden lätt och hacka i paprikan. Blanda i curry,sambal olek och mango chutney. pressa i vitlöken. Rör om!

Bred ut blandningen över kycklingen och toppa med osten. ställ i ugnen i 15 min på 225 gr. Klart!

Lätt va? Det går säkert bra med kycklingfileér också... och man kanske kan ha i lite ananas också? Det känns som om det skulle passa :)

Kram hej!


Middag med grannarna...

Nu ska jag och Andreas snart ner till Emma och Anders för att bjuda dem på middag. Indonesisk kyckling tänkte jag laga och Andreas får assistera. Det är första gången jag gör det så hoppas att det blir bra. Isåfall kan jag lägga upp receptet :) Jag fick det av syrran och det lätt smarrigt. Anledningen att vi lagar mat hos dem istället för hos oss är ju för lilla Nils skull, så att han kan sova, gulleplutten!

Det är ju ganska smidigt också för det är ju bara rakt över gården! Nu ska jag packa ner lite råvaror som jag ska ta med. Ha en trevlig torsdags kväll!

P.s. det är som helg för mig nu eftersom jag är ledig imorgon! :)


Som en skänk från ovan...hihi

hello! Nu har jag äntligen målat klart skänken! Jag gjorde det igår kväll och så har den fått stå och torka över natten. Så här blev den:



Tyvärr så glömde jag att ta en före-bild men tro mig, den var ful. Furu-ful. Jag tror att jag är allergisk mot furu. Känns lite fjällstuga... Men man ska aldrig säga aldrig, det kanske gör sig bra någonstans. Jag har iallafall målat den vit (som ni ser) och byt knoppar. Nu ska jag laga mat. Kram hej!


1 december

Idag har jag varit ledig, vilken lyx! Emma och Anders har nyss varit här och fikat :) Men nu ska jag tvätta. Inte lika kul.

Jag håller äntligen på att måla min skänk nu, jag målade en gång igår men så tog färgen slut och den måste ju målas två gånger så idag har jag cyklat upp till ÖB och köpt färg. Gud va långt det är, på andra sidan stan liksom.

 Annars så har jag inte hunnit med så mycket idag. Men dagen är inte slut än, jag ska ju som sagt tvätta och diska lite, laga mat och jag har ambitionen att tvätta badrumet också men det vet jag inte om det finns tid för. Kl 20.00 ska jag iallafall bänka mig framför tv och kolla på "ugly betty" följt av "Desperate Housewives". Det var planerna för aftonen :) Bäst att sätta igång nu om jag ska hinna allt!

Kram



RSS 2.0