Borta bra men hemma bäst...

Nu är jag hemma från Berlin igen, kom egentligen i onsdags natt men jag har inte haft tid att skriva. Det har varit skönt med en mini semester, det var dock inte så mycket sol som man kunde ha hoppats på men varmt var det inne på Tropical Islands ialla fall, 26 grader i luften och 30 grader i vattnet.

Allt har varit bra men om jag skulle ge stället lite kritik så skulle det bli maten. Den var inte speciellt god och den var dyr som bara den. Men äta måste man ju...

Det var bäst på kvällen, då var det som mysigast. På kvällen lystes regnskogen upp med små lyktor och vattnet av olik färgade ljus. Tälten som vi sov i var jätte mysiga, och rymliga också, och sängarna var sköna, det var IKEA sängar, haha :)

Ett plus för vatten rutschkannorna. Jag skulle självklart prova alla och åkte den värsta som kom upp i en fart av 70 km/h! Det gör jag aldrig om och det är inget jag rekomenderar dig att göra heller.

Så i det stora hela har det varit en lyckad resa. En 8 av 10 skulle jag nog ge stället :)

Nu är man tillbaka till verkligheten och jag ska snart sätta mig och plugga lite, sen blir det storhandling på Willy's. Mamma är i stan och var snäll och erbjöd sig att skjutsa. Ikväll får jag se vad som händer, min stackars pojkvän är magsjuk så jag tror att det blir lugnt ikväll. Kram /Anna


Fredagnatt

Tekniskt sett är det ju lördag nu men enlig min tidräkning byter jag inte dag förrens jag har gått och lagt mig. Så nu har vi fastslagit att det är fredag... det känns bättre så.

Jag insåg precis att jag inte kommer hinna klart med mitt turismarbete. Jag blev lite lurad av läraren tyckte jag...hon sa att det bara var några frågor jag skulle svara på och dum som jag var trodde jag hennes ord och öppnade inte ens häftet förrens i onsdags. Det visade sig att "bara några frågor" var ca. 40 stycken! Hmm...har suttit och jobbat med det ett bra tag nu, inte så kul när man måste ursäkta sig och lämna en fest för att plugga en fredagsnatt. Men, men , ingen idé att stressa upp sig. En sak i taget helt enkelt. Jag har morgondagen på mig också men sen har jag ju psykologin som inte riktigt är klar...och så ska jag packa till Berlin.

Annars har det varit en bra dag. Vi var ute hos Andreas mamma och åt middag och det var som alltid väldigt gott. Nu sitter jag och trivs som mest. Jag älskar när det är mörkt och det är stjärnklart, finns det något bättre än att ligga i snön en stjärnklar vinternatt och kolla upp på himmelen?(Inte för att jag ligger i snön nu, det skulle nog inte vara det smartaste). Jag är nog gjord för att leva på natten. Synd att samhället inte vill rätta sig efter mig...

Jag längtar så efter studenten nu, ska bli så himla skoj! Ibland får jag de konstigaste idéer om saker man skulle kunna hitta på, de går inte att beskriva med ord men om ni har tur kanske ni råkar komma över bildbevis... får se hur det blir med mina planer men det ska nog ordna sig :)

Det skulle vara trevligt att bara dra iväg med en ryggsäck packad och se var man hamnar...inget sånt där chartertrams. Det är för penisonärer och barnfamiljer, och kycklingar! Det är ju spännande att inte veta vad som händer...varför skulle man vilja ha allt färdig planerat som en invalid? Jag och Andreas har väl flörtat med tanken lite (är sugen på Kambodja) och jag tror att det skulle bli suveränt!

Aja, nu ska jag hoppa i kojs och stänga av min musik....grannarna kanske inte uppskattar hårdrock klockan 03.00? Eller vad tror ni? :) Åh, jag är på sånt bus humör!!! hihi...

Natti natt! kraaam Anna




 


Lipstick jungle is the shit!

Jag har precis kollat klart på Lipstick jungle säsong 2. Den serien är så himla bra! Jag blev helt fast. Den är baserad på en bok av samma författare som till Sex and the City men jag måste säga att den här serien är betydligt bättre än Sex and the city!

Den har samma sköna element som man gillar från Sex and the City, såsom vänskapen, kärleksproblem, den pulserande staden och de grymma kläderna men utan allt trams. Jag tycker att Sex and the City är såååå tråkig, karaktärerena är löjliga, det konstanta tjatet om skor och män är uttråkande. Jag menar tror de verkligen att kvinnor beteer sig sådär? Man har väl viktigare saker att prata om än skor?!

I Lipstick Jungle blir karaktärerna verkliga, man kan relatera till dem och känna igen sig själv. Sen slipper man höra på den oändligt långa konversationerna om sex och skor...och det tycker i alla fall jag är ett stort plus! Nu dröjer det nog länge tills säsong 3 kommer, om det ens kommer en säsong 3? det vet jag inte men jag hoppas det. Har ni inte sett serien, se den!

Puss så länge!
                             

Love is in the air!

Gud va skönt det var att vakna imorse! Jag var ute igår på palace och hade kul med Annika, dansade och så, men drack bara vatten så man mådde ju som en kung när man vaknade:) I Norrköping är det en jätte fin dag, solig som bara den. Jag ska gå runt strömmen nu tänkte jag. Det är så skönt att våren äntligen börjar visa sig. Jag får vårkänslor!

Det är ju alla hjärtans dag idag också, men stackars Andreas jobbar tills 20.00. Jag tänkte att jag skulle städa lite tills han kommer hem. Då blir han nog glad! :D Tänk att lite sol kan göra så mycket för humöret?! Jag är på topp! Det är så skönt att kunna göra precis vad man vill, ingen stress! Nu har ju sportlovet dragit igång oxå, vilken lyx med en veckas ledighet!

Nu ska jag ut och ta vara på solen medans det varar. Hej på er och glad alla hjärtans dag! (eller vad säger man egentligen? Man kan ju inte direkt säga grattis?) KRAM!
                                                        

Stress!

Ja ursh det gillar jag inte! Men ändå är jag nästan konstant stressad. Det är minst, och då menar jag minst, ett prov och två inlämningsuppgifter i veckan, och så har det varit i princip sedan skolan började. Det är ju en lite annorlunda situation för mig jämfört med mina klasskamrater för jag läser många fler kursen då jag har valt bort frisörkurserna. Om de tillexempel läser en 200 poängs klippkurs så måste jag tillexempel läsa fyra á 50 poängskurser, och då blir det ju automatiskt mer läxor och fler prov även om vi läser lika mycket poäng.

När ska man ha tid för roliga saker som att umgås, träna och sova? Jag får med våld trycka in det i mitt schema för att jag ska ha lite skoj. Jag får sluta och övergöra allt och kanske nöja mig med ett godkänt betyg i en kurs. Men det är så svårt för mig när jag vet att jag kan göra det mycket, mycket bättre. Jag är inte en person som normalt "nöjer" sig. Men samtigt man måste ju roa sig också och inte bara sitta hemma och plugga, hur rolig är man då? Eftersom jag inte ska söka in till en utbildning med skyhöga intagningspoäng räcker det kankse att jag själv vet att jag kan, varför ska man bevisa det för andra?

Jag ska iallafall åka på en minisemester med min stora syster Lotta och hennes familj. Det ska bli jätteskojigt, fast under tiden jag är borta missar jag två prov och ett seminarie, men jag har bestämt mig för att inte oroa mig för det och ta tag i det när jag kommer hem igen. Det löser sig helt enkelt!

På Tisdag den 24 februari åker vi till Berlin, trevlig stad "by the way" men vi ska till ett ställe som ligger en bit utanför Berlin vid namn Tropical Islands. Det är ett inomhusland uppbyggt med stand, badplatser, resturanger, barer o.s.v . Jag läste någonstans att det var lika stort som 18 fotbollsplaner och att det var europas största. Det finns en regnskog också med 30.000 olika plantor och växter. Det är ca. 26 grader varmt och 30 grader i vattnet. Låter mysigt tycker jag :) Vi ska sova där också, i ett tält, det bli en perfekt minibreak, man kan ju låtsas att man är i typ thailand. Jag är mest intresserad av att bada och åka vattenrutchkannor, men självklart måste man spana in den berömda regnskogen.

            
                                                Bali lagoon :)

              
                                                Bali lagoon på natten.
              
Tälten som man sover i :) personerna på bilden är säkert hyrda skådespelare eller anställda. haha va löjligt!
             
Här är då byggnaden, skitskumt att allt rymms där inuti! Det är nästan som "The Truman Show" med Jim Carrey, en hel liten värld uppbyggd inuti en "glaskupa". Om vi fortsätter att misshandla vår natur som vi göra kanske alla måste bo i sådana här "kupor". Vilken klaustrofobi man skulle få då! hemska tanke....

Nu får det vara nog filosoferat, jag ska laga mat och hoppa in i duschen innan jag ska gå och lägga mig. God natt, kram Anna

Bilder lånade ifrån http://www.tropical-islands.de/en/visitors.html


Dags för något nytt?

Jag har haft som mål sedan slutet av nian att få samma hårfärg som Gwen Stefani, alltså nästan vitt. Jag tycker att det är jätte snyggt och jag hade den hårfärgen som liten så jag vet att jag har hudtonen som passar. Nu känns det som om jag har fått den hårfärgen jag jobbat för, det har tagit nästan 3 år att gå ifrån brunt till platinablont. Jag vill ju inte slita på håret och därför har det krävts en hel del pengar och många timmar i frisörstolen.

Nu är jag redo för något nytt men jag vet inte vad, jag vill ju inte bli brunhårig igen när det har tagit så lång tid att bli blond. Men jag känner ändå ett sug efter förändring. Så vad ska jag då göra? Jag tänkte attt man kunde köpa en peruk (kostar ca. 150 kr på tradera) och känna efter om man trivs i hårfärgen innan man gör något?

 
Bye bye platinablont? Hello guldblont?


platina, guldblont eller brunt? Det är frågan....

Poängjakt! och HVFr3 vann såklart!

Veckan har varit väldigt jobbig med bland annat två prov och en inlämningsuppgift med igår fick vi göra något lite annorlunda i skolan. Vi hade aktivitetsdag och då hade våra finurliga lärare gjort en poängjakt åt oss. Det var askul och väldigt flummigt. Inte en vanlig skoldag på långa vägar.

Starten gick 10.15 och vi hade tills kl. 14.00 på oss att klara alla uppdrag. Med oss hade vi en kamera som vi skulle dokumentera allt med. Jag, Linn, Tina och Amanda var i en grupp och vi drog iväg direkt och började med vårt första uppdrag "fota gruppen med en brandbil". Problemet var bara att alla brandbilar stod inne, då får man va lite finurlig och åka runt på baksidan - och se där! En brandbil!

Hur som helst var det en rolig dag och sen skadade det ju inte att vår klass fick full pott och att vi utklassade alla andra! :)


Här ser ni uppdraget " Fota gruppen på motionscyklar på något av stadens gym"


"Fota gruppen framför det sjungande trädet på konstmuseet"


"Fota gruppen tillsammans med en golden retriver eller en schäfer" Här ser ni oss med den tjusiga hunden Pumba.


" Fota gruppen utklädda till ett luciatåg"    Det bästa luciatåg  jag har medverkat i :).

RSS 2.0