Lördag

Idag sov jag länge, festade ju lite igår. Sedan var jag och Andreas hos hans syster och hennes kille och åt mat. Fläskfilé bjöds det på. Gott! Spelade yatzi gjorde vi också, jag vann men det var tack vare Andreas som blåste "tur" på mina tärningar. Om jag någon gång ska delta i en pokertunering ska jag ha Andreas med som maskot!

Sedan bar det av till en kompis till Andreas men jag stannade inte så länge. Nu är jag hemma och har bytt om till mjukis. Håller på att poppa popcorn (det är ju trots allt lördag!) och sedan ska jag bänka mig framför tv. Ska se på "28 dagar senare", skräckfilmsfantast som jag är!

Sen ska jag sova för jag måste gå upp relativt tidigt imorgon. Vi är bjudna hem till Andreas moster som fyller år. Jag har lite plugg att ta i tu med också och sen tvätt, disk och såna otrevliga saker. Jag ska försöka att få ut det mesta av dagen. Men, i kväll ska jag bara slappa och ta det lugnt. Nu är popcornen färdiga, måste kila. Godnatt! /Anna

Fredag

Ikväll blir det lite fest. Min kompis kille fyller 21 och Andreas kompisar ska ha avskedsfest( de åker till asien i några månader). Jag tänkte gå på båda festerna, haha. Jag får väl ringa in min body-doubble :)

Just nu lyssnar jag på musik och fixar till mig lite. Ska bara fixa håret och ta något att äta sen bär det av. Det kommer nog bli en rolig kväll. Kram/ Anna

Flörbluffande Fakta! Mögelost ÄR Möglig!

Ja, man lär sig något nytt varje dag. Jag har alltid trot att mögelost hette "mögelost" för dess utseende, alltså det såg ut som mögel. Jag fick nyss veta att det faktiskt är mögel! Gud vilken skum tanke.. här sitter man och äter möglig ost! Varför har ingen berättat detta för mig? kanske inte är ett så vanligt samtalsämne men det känns ju som man har bott under en sten hela livet när man gör en så livsförändrande upptäckt!  Tänker fortfarande fortsätta att göra min pastasås med blåmögelost, det är ju gott liksom :)

För alla er som var lika ovetande om detta som jag själv, låt er inte skämmas av denna nya kunskap! För jag, Anna, har som den barmhärtige sammariten jag är, gjort lite research på detta ämne.

De mögelsvampar som växer i osten är inte av skadlig natur. De är noga utvalda sorter, nämligen Penicillium candidum eller (Penicillium roqueforti) och deras tillväxt övervakas nogrannt av osttillverkarna. Ostarna som tillverkas innehåller alltså inte de typer av mögelsvampar som man blir sjuk av. Försök dig därför inte på någon hemtillverkning av mögelost, som annars kan tyckas väldigt enkelt ;)

En rolig grej att veta: Penicillin, ett av de mest kända bakteriedödande ämnena, kommer från en mögelsvamp!

Källor: http://www.menyse.com/action/subProductGroup?productGroupId3=10263
            http://www.illvet.se/Crosslink.jsp?d=184&a=1218&id=7347_7
                                                                


Torsdag = Lång dag

Ja ursh vad lång dagen har kännts som. Kom nyss hem och klockan är snart fem. Att det är så mörkt ute gör ju sitt också, känns som det är kväll vid fyra tiden. Skönt att vi går mot ljusare tider, och varmare framför allt! Det känns som tiden går fasligt fort nu för tiden, jag kommer ihåg när man var liten vad långsamt man tyckte att allt gick och att man kunde inte bli stor snabbt nog, nu bara rusar tiden förbi. Inte så långt kvar tills pensionen...man blir ju nästan deprimerad av bara tanken ;)

Ser fram emot studenten i alla fall, ska bli ruggigt kul! men man blir ju också lite små stressad när man tänker på att det inte är så långt kvar. Man får försöka tänka på en sak i taget och inte stressa upp sig, jag har ju redan sömnsvårigheter som det är och jag kan inte tänka mig att det förbättrar situation av att gå och tänka så.

Jag ska fokusera på det positiva. För att nämna något så är jag till exempel ledig imorgon och det är ju alltid trevligt. Jag har bestämt mig för att ta sovmorgon i alla fall, sen får man väl se. En kompis pojkvän fyller 21, så eventuellt ska jag fira honom med utgång kanske? Annars blir det väldigt mycket plugg i helgen och inte så mycket lek. Nästa vecka är helt fullspäckad med inlämningar och prov så jag tänkte få lite överstökat nu i helgen.

Jag fick ett jätte roligt mail av storasyrran för ett tag sen, haha vad jag skratta :) Kolla själv nedan om du tycker det är roligt eller inte. Hejsvejs!


Husmor eller riktig kvinna?????


Så gör riktiga kvinnor....inget tjafs med nånting...

Husmorstips 1:

Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips
:
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips
:
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips
:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.

Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips
:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ?????


Onsdag

Idag har jag bara varit i skolan. Först hade jag Kultur och stilhistoria sedan Bild och Form. Skönt att bara ha två lektioner, jag slutar normalt 11.00 på onsdagar men idag jobbade jag över ett tag.
 
Vi håller på att bygga upp skalenliga modeller av frisersalonger( skala 1:25) och det är faktiskt ganska kul. Man får tänka lite med mått och så och inreda de olika utrymmena.

Jag satt kvar tills 15.00 ungefär, hade ingen koll på klockan alls. Det blir ofta så när jag håller på med något, jag kan sitta i timtals utan att ens reflektera över vad klockan är. Jag blir helt uppslukad när jag jobbar med ett projekt.  

Sen åkte jag hem och sov, annars så har jag inte gjort så mycket. Nu ska jag hoppa in i en dusch och sedan har jag lite plugg tills imorgon. Det blir alltid väldigt sena kvällar för mig... Jag kanske var uggla i mitt förra liv? Eller kanske fladdermus? Nu när jag tänker på det så har jag ju alltid gillat vampyrfilmer...hmm, något att ta upp med pyskologen eller? :)


Här är några vår skor som jag vill ha:

1. Love Lable (ett av minna favoritmärken) från Halens 249 kr
2. H&M 298 kr
3. 399 kr från Nelly.se
4. H&M 129 kr ( Mina absolut älsklingskor! Funkar till det mesta, snygga och grymt billiga! ska köpa på mig flera par i olika färger, finns i svart, marinblå och mörkrosa)

Det var allt för nu. Kram/ Anna

Blogg Makeover :)

Så! nu är det klart :) Har gett min blogg ett ansiktslyft nu och jag måste säga att jag känner mig nöjd. Lite sådär lagom rosa blev den. Svårt för dig att veta som läser nu men för upplysningens skull så var den mer svart och vit innan. Jag passade på att lägga in en mp3-spelare också, jag tyckte det var en rolig grej. Det är bara att klicka på "play" så får du höra lite vad jag gillar för sorts musik, om man nu får någon uppfattning om det, jag har nog en väldigt bred musikstil, en allätare så att säga. Sitter och väntar på att Andreas ska komma hem nu, han är iväg och är barnvakt till sin mosters barn. Nu ska jag slå mig ner framför tv:n med en kopp te och en macka. God natt/ Anna


Gud vad länge sen det var!

Ja, det var ett tag sen jag skrev, jag vet ;) men jag har faktiskt en bra anledning också! Okej, jag erkänner de första månaderna var jag bara lat, men sen när jag försökte logga in så gick det inte! Jag tänkte att jag kankse hade glömt mitt lösenord (fast jag var ganska säker på att jag inte gjort det) så jag skicka efter att jag glömt det. Men fick jag nått mail? Nepp! Gjorde det flera gånger men det fungerade inte, så jag gav upp.

Tills för en vecka sen då jag tänkte att jag måste ta tag i saken. Bloggen kan ju inte bara lämnas att förfalla i all evighet. Antingen får de ta bort den eller så får de hjälpa mig tänkte jag och kontaktade kundtjänst. Och se där, svårare än så var det ju inte, en vecka senare så borstade jag bort dammet från bloggen som man gör med bortglömda saker som legat i en skokatong under sängen, och vips! så var man på gång igen. Men det är skrämande tydligt att bloggen behöver en makeover. Ska fixa det snarast :)

Jag vill också nämna att jag dedikerar denna uppdatering av bloggen till dig Emma, du är nog den ända som har tålamodet kvar att gå in och kolla ibland om jag har uppdaterat :) Och nu har det äntligen hänt ;)

Det var allt för nu, ska ge bloggen en makeover nu :) Kram/ Anna

RSS 2.0