Städdag

Ja, idag har jag varit duktig och städat.

Jag har :
*Tvättat två maskiner tvätt
*Hängt upp två maskiner tvätt
*Diskat
*Städat toaletten
*Dammtorkat alla fönsterbläck och alla möbler
*Dammsugit hela lägenheten
*Plockat bort skräp
*Organiserat garderoben

Så varför har jag gjort allt detta? För att det är skojigt? Nja...inte direkt. Min syster Lotta, Ella (min systerdotter) och mamma kommer och hälsar på mig och Andreas imorgon och då är det ju roligt att ha det lite fint. Lotta och Ella ska bo hos oss till på Måndag. Får se vad vi hittar på, det var tal om ett besök på busfabriken, men vi får se. Har tyvärr ganska mycket plugg över helgen. Får se hur mycket jag hinner med i morgon. De kommer inte förrens vid 4-tiden (det tar ju ett tag att åka ifrån Dalarna) så jag kankse hinner.

Nu ligger jag i soffan och kollar på Singing Bee, senare ikväll ska jag se på skräckfilmen The hills have eyes på 4:an. Jag har sett den förr, eller rättare sagt försökt se den...förra gången blev jag så illa berörd att jag stängde av filmen. Den är ganska vidrig. Jag vet inte vad som skulle vara annorlunda den här gången men jag måste prova. Jag har nämligen en teori om att jag är mindre känslig nu för tiden. Jag är inte lika dramatisk som jag brukade vara. Vi får se hur det går med den teorin.... Kram hej!                                                     
                                                                                                                                                                         


Bloggfixarn Anna

Nu har jag precis fixat Emmas blogg. Det tog någon timme. Jag är nöjd, hoppas hon också blir det. Jag fick helt fria händer, det enda önskemålet var att det skulle vara lite rosa och det tycker jag att jag har lyckats med. Hoppas du trivs med din nya blogg Emma! :) www.emmaemmi.blogg.se om du vill kika.

                                                                                                                                         


Look-a-like

Jag stannade hemma ifrån skolan idag, var så täppt i näsan när jag vaknade. Men det blev bättre framåt eftermiddagen så jag gick på den sista lektionen. Vid 5-tiden, efter att jag slutat, gick jag från komvux (läser kursen Ung Idag där) via ICA och handla och sen hem. Andreas och jag lagade tacos och det var planerat att vi skulle gå på bio, hade bokat biljetter och allt (till Män som hatar kvinnor) men Andreas var så trött och somnade i soffan. Så nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra för att underhålla mig själv...kanske glo på någon film?

Så någon på Fråga Olle igår på kanal 5? Ann Söderlund var med. Andreas tycker att jag är så lik henne men jag vet inte...är det någon annan som ser likheten? Ibland kanske man blir "hemmablind". Men jag diggar henne stenhårt, så skön stil.

 
Anna?                                                Ann?

När jag var liten fick jag ofta höra att jag var lik Amanda Bynes(stavas det så?)...


Puss hej                                                                                                                            

Nu blir man straffad för att man tog ut våren för tidigt!

När jag vaknade i morse var det som att gå in i en vägg. Jag var helt täppt i näsan och kände mig allmänt matt i kroppen. Jag hade haft lite föraningar om detta i onsdags men ville inte tro på det så jag ignorerade det bara. Nu kan jag tyvärr inte bort se från det längre. Jag antar att jag har  blivit förskyld för att jag tog ut våren för tidigt och envisades med att gå för tunt klädd, men jag ville så gärna att det skulle vara vår! Det såg ju varmt ut när man kollar ut genom fönstret på morgonen och möts av solsken. Men mot eftermiddagen, när man går hem ifrån skolan har det hunnit blivit riktigt kallt.

Så nu är jag alltså sjuk. Jag får se om jag går till skolan imorgon. Det är en ganska lång dag.... Jag tror att jag går på den sista lektionen iallafall, nästäppan brukar ju alltid bli bättre mot kvällskvisten och så har vi redovisning och det vill ja inte missa.

Förutom att jag känner mig sjuk har det varit en bra dag. På Bilden har jag fortsatt med mitt modellsalong bygge och det flyter på. Jag får nog gå ditt en måndag och jobba dock för att hinna klart. Nästa gång ska det vara klart och jag är inte färdig.

Jag och Andreas har käkat spicy hot idag, mmm... det är så gott! Jag skulle nog kunna äta det varje dag utan att tröttna. Tänk om man kunde laga sådan mat själv, det skulle vara praktiskt. Får försöka klura ut receptet och gå någon thailändsk matlagningskurs :)

Det är skönt att det lider mot påsk nu. Jag ska eventuellt upp till Dalarna under påsklovet, men det beror på om jag har råd med biljetten. Det kostar ju faktiskt en slant att ta sig upp. Runt 350 kr för en enkel biljett. Jag har inte lagt undan pengar till det så vi får se. Jag har bjudit med Andreas också, jag vill verkligen att han ska följa med. Det känns som han inte känner mig fullkomligt förrens han har sett var jag har spenderat mycket av mina lediga dagar. Även om jag inte är född i Rättvik (Jag är ju stolt Skåning!) så har det en viss plats i mitt hjärta. Vi får se, han kanske måste jobba :(.


Mammas hus- Knappgården, på sommaren. Två minuter ifrån badplats och 15 min med bil till Rättvik.

Nu tror jag att jag ska vara lite produktiv och göra något nyttigt. Antingen diska eller plugga, hm...svårt val. Kram Hej!

Tidresa mellan 1910- och 1950-talet :)

Idag har det varit full fart hela dagen. Först hade jag filmkunskap och sedan möte jag upp Annika och så gick vi upp till VP(frisörskolan) och möte upp vår modell Linn.

Vi håller på att arbeta med vårt projektarbete och vårt projekt är att skapa en fotobok där vi visar frisyrer och make up inspirerad av tio-talen. Linn var vår modell för 1910-talet. Det blev riktigt bra faktiskt, men frisyren tog en timma att sätta upp, jobbigt!


Här sitter jag och äter lunch, det var äpple som stod på menyn.

Här sitter jag och sminkar Linn...

...och här också, medans Annika agerar paparazzi och smygfotar.

Frisyren, inspirerad av 1910-talet, (tänk titanic!) sed från sidan.

Frisyren bakifrån.

Vid 12-tiden kom vår 1950-tals modell Ida och här ser ni Annika lägga en make up.
En närbild av Idas sminkning.

Och så här blev resultaten....

Här är fotona helt oreducerade, men visst är modellerna jätte söta ändå!

Jag kommer säkert lägga upp alla foton vi har tagit på tio-talen när vi är färdiga med fotoboken, så ni får se hur det blev när bilderna är färdiga. Men tills dess får ni nöja er med denna lilla smygtitt.

Nu ska jag ta kvällsmacka och titta över lite papper till filmkunskapsprovet imorgon. Sen är det nationellt prov i svenska också. Håll tummarna för mig? Kram Anna

Hallon...Mmm...

Äntligen har man pengar på kontot igen. Det känns skönt och tryggt. Jag startade upp dagen med att sätta mig vid min laptop och skriva klart en skoluppgift sedan åkte jag ner till stan och åt lunch med Linn. Det blev en macka på Fräcka Frökens. Lite shopping blev det också, så nu har jag shoppat klart för denna månad. Men det känns förvånadsvärt bra för jag gjorde inte av med så mycket pengar och jag köpte inga onödiga saker.

Det blev en lång orange/aprikos cardigan och ett par svarta chinos från Vero moda. En väska från Åhlens blev det också, jag behövde verkligen en väska, alla jag har är antingen slitna av att jag burit så mycket skolsaker i dem eller så är dragkedjan sönder. Så det var verkligen ett uppskattat tillskott i garderoben. Jag skulle köpa ett par skor också på H&M men jag hade glömt klubbkortet hemma så det blev att lägga undan, så får jag hämta dem imorgon. Lite besvärligt bara eftersom jag hade hoppats på att slippa åka ner till stan imorgon. Jag är lite trött på det nu efter att ha gått på stan igår och idag. Sen måste jag ner på lördag för att hämta ut min mobil ifrån lagning.

Jag köpte en kjol också, likadan som jag redan har men denna är rosa. Jag vet inte hur mycket jag kommer att använda den, troligen inte till vardags men till fest kanske, det var en väldigt läcker färg, så där hallonrosa. Det kostade bara 50 kr så det är ju inte ett köp man kommer att ångra i alla fall även om det inte var planerat. Villa i Linden(stället där jag köpte den) ska tydligen stänga, spännande att se vad som kommer att öppna där. Jag hoppas att det blir någon rolig affär, Weekday kanske? Det skulle vara trevligt att ha i Norrköping.

Eftersom kjolen påminde mig om hallon köpte jag ett paket på ICA, and then some... Jag känner mig nöjd nu efter att ha ätit en skål hallon och färsk ananas, det fick bli mitt godis... jag kände mig lite småsugen men motstod eftersom jag gärna skulle vilja gå ner fem kilo till studenten. Men de sitter hårt, de där kilona! Rackars trivselkilon!

Jag gjort en ny header till bloggen, jag tycker att det är kul att sitta och pilla lite sådär. Förresten min kompis Annika har skaffat en blogg nu, www.rightway.blogg.se är adressen om du känner dig nyfiken. Bra drag Annika!

Nu ska jag lägga mig i soffan med min laptop i knät och plugga lite samt lite paralellt tv-tittande. Min älskling Andreas är tyvärr inte hemma och kommer inte förrens imorgon, trist tycker jag. Men, men, så är det ibland. Nu ringer det, måste svara, hej!


Vågar man hoppas på att vädret är här för att stanna?

Åh vilket härligt vår väder! Man blev riktigt glad när man vaknade och solen sken in genom gardinerna! Det faktum att jag hade ledigt ifrån skolan idag bidrog ju också till det goda humöret. Jag tog en promenad ner till stan och kikade lite i affärerna. Vid tre-tiden tog jag spårvagnen hem till Annika. Vi gick en runda och passade på att ta lite kort till vår fotoutsällning ( vi ska förmedla hur det är att vara "ung idag") i skolan. Det blev lite knasiga kort och jag blev utstrirrad av förbi passerande bilister, de trodde nog att jag inte hade alla hästar hemma.
Här demostrerar jag mina surf-kunskaper!

Mmm....Jag kan gunga oxå! : )

Ja...här kan man så och ta det lugnt.

Och vad beskriver "Ung idag" bättre än Hultsfredsfestivalen?

Nu är jag fasligt hungrig och sugen på sallad! Ska snart laga mat och slå mig ner framför tv. Jag beställde ett par skor idag från H&M. Jag hade först velat ha vita men de skulle inte levereras förrens v.27!! Det känns lite sent eftersom studenten är vecka 24. Så det blev dem här istället. Men de är ju oxå snygga så det blir nog bra! Kram hej!

Mystisk sjal från Afrika?

Igår kväll kom Mamma ner till Norrköping och med sig hade hon presenter ifrån min stora syster Kattie som har varit i Zambia i två månader. Den ena var en afrikansk mask, jättefin, precis som jag hade önskat mig. Den andra var en stor svart sjal med döskallemönster, jättefin den också. Jag packade upp och sen tänkte vi inte mer på det.

När Andreas sen kom hem vid tio-tiden visade jag honom vad jag hade fått. Då sa han att han visste en som hade tagit med en sjal ifrån Afrika och att det hade varit fullt av löss i! Jag fick panik och slängde ner sjalen på golvet, sen satt vi och tittade på den och ingen ville ta upp den. Sen tog jag mod till mig och slängde in den i frysen, jag tänkte att om jag sätter den i karantärn ett tag så blir det nog bra och sedan tvätta den enskilt...då borde ju problemet vara löst. Mamma sa att hon inte hade velat bära den ändå och att hon skulle ha slängt den, men man kan ju inte slänga bort fina saker! Det är oacceptabelt!

Så idag ringde jag min syster för att tacka för presenterna och för att höra med henne vad jag skulle göra. Em...den var tydligen inte ifrån Afrika utan köpt i en affär i rom (hon mellanlandade där)....så jag antar att problemet är löst, jag borde kanske ta ut den ur frysen nu?pinsamt....men det är ju bättre att ta det säkra före det osäkra, eller hur?

 Kram / Anna

Ännu en måndag...

Gud va tiden går fort! Jag har sagt det förr, jag vet, men det är nästan lite läskigt...Det är ju roligt också såklart, skönt att vi går mot varmare väder. Idag var det ganska skönt väder och jag passade på att ha en vårjacka. Jag vill att det ska bli varmt nu så att jag får tillfälle att ha mina nya chinos. Jag köpte dem i januari men det har ju varit alldeles för kyligt för dem ännu.

Idag har jag varit duktig, jag har sökt tre jobb. Vi får se hur det går, jag har väl kanske inte så starka kvalifikationer för alla men jag hoppas att mitt intresse och mina egenskaper kommer att väga upp det. Hittills så har jag fått alla jobb jag har sökt och jag känner på mig att detta kommer att spricka nu. Men man måste ju utmanna sig själv och inte bara söka "lätta" jobb som tillexempel telefonförsäljare. De brukar vara ganska lätta att få.

Nu ska jag kila och borsta tänderna och hoppa i säng, har en lång dag imorgon. Kram Anna

Äntligen sovmorgon!

Skönt att få sova ut ordentligt efter 4 dagar av tidiga morgonar! Jag kom nyss ut ur duschen och satte mig vid datorn. Jag hittade ett roligt test och här är resultatet.



Idag ska jag plugga lite, städa, diska och sen ikväll möjligen festa. Men ingen utgång dock, bara ta det lugnt. En kompis från Stockholm kommer ner idag så eventuellt blir det att träffas. Vi får se, blir det inte idag så blir det att träffas på stan imorgon.

Fast jag drar mig lite för att gå ner på stan, Andreas har förbjudit mig att köpa nåt :) och det är bara en onödig frestelse. Jag köper ju självklart inget jag inte har råd med men man blir så nedstämd när man hittar något man inte kan köpa så det kanske är bäst att hålla sig därifrån tills man får pengar.

Jag har hittat ett par jätte fina skor på H&M (349 kr) som jag gillar skarpt. Hoppas de finns kvar nästa månad, men eftersom de är så snygga kanske de går åt som smör i solsken?

Min shoppingfilosofi är att om saken som jag vill ha är slut eller inte finns i min storlek var det inte menat att jag skulle ha det, så jag jagar inte upp mig över småsaker. Finns de kvar så är det jättebra, finns de inte kvar så är det ingen fara, man hittar ju alltid något annat att spendera pengar på.


Nu ska jag äta frukost eller brunch kanske är mer passande? Kram Anna


Bussåkande, provskrivande och hårfärgande.

Ja, det är vad min dag bestått av. Jag fick gå upp tidigt för att hinna gå ner till resecentrum och ladda på mitt busskort imorse. Det är två saker som stör mig:

1. Att min finfina cykel blev stulen av en klåfingrig tattare så att jag nu är tvungen att köpa busskort! Hoppas du blir överkörd din jävla tomte!

2. Att man inte kan köpa busskort på bussen längre, och detta är ju även det pågrund av att det finns folk som inte kan skilja på mitt och ditt och rånar de stackars busschafförerna.

Efter att jag köpt busskort åkte jag upp till skolan i hopp om att få göra det prov jag hade pluggat på, men icke! Denna smärre besvikelse följdes av fortsatt salongbygge i Bild och Form kursen. Sedan förflyttade jag mig ner till de geer för att göra det sista psykologiprovet (avslutande för kursen). Det kändes som om det gick bra.

Jag skyndade mig sedan upp till vrinnevi park igen (där frisörutbildningen är) och tog plats i frisörstolen. Min klasskamrat och gamle vapendragare Annika ;) färgade mitt hår, assisterad av Anna (icke att förglöma!) och jag blev jätte nöjd med reslutatet. Jag får ta och lägga upp en bild snarast. Måste bara vänta på att Andreas ska komma hem så att jag kan låna hans kamera ( minnet är fullt på min) och trist nog kommer han hem imorgon :(. 

Hur som helst blev färgen (färgerna!) bra så tack Annika & Anna, ni gjorde ett utmärkt jobb! :) Jag ska laga mat nu, funderar på hamburgare... får se..time will tell. Puss hej! /Anna


Åh nej, jag ser det snöar!

Imorse när man gick upp var det ju ett så härligt väder och så kommer snön och förstör allt igen. Vid fyra tiden när jag kom ut från skolan haglade det och sedan bytes haglet ut mot blöt snö. Ursh va otäckt med äcklig snö... Känslan av upprymdhet som man fick när man såg den första snön i november har nu bytts ut mot avsky. Nu får det vara nog med slask!

På vägen hem kunde jag inte låta bli frestelsen att ta en sväng i köpcentrumen. Jag vet att jag inte ens borde titta på kläder för jag har ingen disiplin när det kommer till att spara. Jag erkänner jag har syndat...jag köpte två kjolar på Villa, jag måste till mitt försvar tillägga att de (åtminstonde!) var på rea, så det var ju inga stora pengar. Den ena kjolen är svart, sitter i midjan och är klockad. Den andra är en beige/guldig pennkjol i siden matrial. Jag inhandlade även ett ormskinnsmönstrat diadem. Nöjd är jag ialla fall. Jag får väl se hur nöjd jag är sista veckan den här månaden när min meny lär bestå av nudlar.

Måste kila och titta till potatissoppan på spisen nu! :) Kram /Anna

I Love Coral!

Jag brukade ogilla färgen korall men nu tycker jag att den är riktigt snygg! Jag är på shoppinghumör (fast det är jag 95 % av min tid) men har inte riktigt pengarna för det just nu. Så jag får nöja mig med att "fönstershoppa". Jag har en korallfärgad tröja och nästa månad ska den får sällskap av någon av de här snyggingarna.



1. Klänning från Nelly.se 349 kr
2. Tunika från Gina tricot 199 kr
3. Klänning från Gina tricot 149 kr
4. Shorts från H&M 98 kr
5. Väska från H&M 149 kr
6. Skor från H&M 298 kr

Puss hej!

RSS 2.0