Nyårsdukning

Halloj! Imorgon är det nyår vad har alla för storslagna planer? Här blir det trerätters och trevligt sällskap. Om jag inte hinner säga det imorgon så säger jag det nu, Gott nytt år! Hoppas 2011 för med sig mycket värme, skratt och kärlek till er alla!

Här får ni en liten smygtitt på min nyårsdukning... Bäst att göra det nu tänkte jag, imorgon har jag massor att göra! Mer bilder någon annan dag.





Puss hej!



Nyårsförbredelser...

Hejsan allihopa! Jag har tagit mig lite jullov, det var skönt, men nu är jag tillbaka igen. Hoppas att ni alla har haft en lika mysig Jul som jag. På Julafton var vi först hos Andreas farmor och farfar och sedan hos hans mamma. På Juldagen var vi bjudna till hans mamma igen och på annandagen var vi hos hos hans moster (som förövrigt också är vår granne!). Igår var jag och tränade bort julmaten i ett 60 minuters långt Afro-pass. Puh! Har ont i hela kroppen, och det är inte tränningsvärk i ryggen utan jag har verkligen ont, måste ha sträckt något. Fick ni några fina klappar förresten? Det fick jag.. presentkort på Hemtex bland annat av Andreas, var och handlade på mellandags rean och det ska ni få se någon dag.

På Nyår så ska vi vara hemma hos oss med några kompisar. Jag ska göra en vitchockladmouse till efterrätt och den övade jag på ikväll, den måste ju vara perfekt ju :)



Den blev god men för söt för min smak, nästa gång ska jag ha i lime och mindre vitchocklad, det nästan lite för mäktigt. Men konsistensen blev underbar. Mums!

Idag har jag köpt en klänning som jag funderar på att ha på nyår, den blev så snygg mot mina blågråa ögon och för tillfället vita hy, kan man säga så om sig själv? :)







Den gör sig inte så bra på bild men den är fin på :) Jag har ju en kornblå som jag fick av Andreas också, den älskar jag så jag kanske har båda då? Den gråa under middagen och den blåa när det är party? :)

Puss hej!



Saffransgult

Nu ni, nu är det inte länge kvar till jul! Mysigt! Idag har jag styrt med diverse julbestyr. Jag har varit och handlat nygräddat julbröd på bagarstugan (orkade inte baka själv) och chevré från ostaffären (som är vår favo ost här hemma), gjort julskinka och köttbullar i stora lass! Även hemmagjord Senap, inte dumt inte, Andreas pappa var snäll och hjälpte oss. Så nu har vi alltså massa god mat här hemma, imorgon ska vi göra jansson och jag tänkte göra en smaskig julsallad. Imorse åt jag en Gul frukost, lussekatt och färskpressad apelsinjucie. På bordet står också min hemmagjorda glögg som jag tycker har en sån vacker färg.

Imorgon blir det att köpa de sista julklapparna och kanske läsa någon bra bok och mysa framför granen?
När alla andra talar om "julstess" så har jag det lugnt och skönt, det är alla andra veckor året runt som jag är stessad! Jag tror inte att det är bra att stressa upp sig genom att ge sig själv en massa "måsten". Gör bara det du tycker är kul och ta saker i din egen takt, det är mitt tips! Sen om du inte hinner rimma på paketen, baka julbröd och göra köttbullar, då är det ingen fara för det går att köpa.

Jag bakar inte lussebullar och gör egen glögg för att jag måste utan för att jag tycker att det är kul och för att jag faktiskt är ledig för en gångs skull och kan stöka runt i hemmet som jag tycker om. Jag finner det faktiskt avslappnande. Imorgon ska jag ta en tur på stan, som jag också tycker om och leta lite julklappar, men jag känner ingen stress för jag har redan en plan för vad jag ska köpa :)

Ta det bara lugnt allihopa, för vad gör lite skit i hörnen när allt kommer omkring? Det är ju JUL! :)


Monstergranen...

Hej på er alla och glad fjärde advent! Igår var jag och älsklingen och köpte julgran! Vi hade bestämt att vi skulle köpa en vanlig gran men sedan fick vi lite storhetsvansinne och köpte den största kungsgranen de hade! Puh, vad jobbig den var att få på plats. Sen var vi ju tvungna att köpa en julgransfot som passar till kungsgranar också så det blev en dyr historia, men åh så nöjda vi är. Det är nog den största granen jag någonsin har sett inomhus, den är så hög att vi inte får på stjärnan, vi får knippsa av lite antar jag.







Ikväll så ska jag på Julfest på Nya Parken, det är med jobbet. Det blir nog trevligt, och så får jag användning av mina nya klänning, älskar den blåa färgen :) Det kan nog vara en nyårsklänning om inget bättre dyker upp :)





Kram hej!


Pepparkakshus!

Hej på er! Glad tredje advent, kan man säga så? Jag säger det i alla fall. Jag vet att jag har visat mitt pepparkakshus en gång förrut men nu har det fått snö också :) Hahha... Åh så jag har letat efter bomull, ja..vanlig bomull. Att det ska vara så svårt att få tag på det visste jag inte. Letade på åhlens och kicks och slutligen Ica, men nej. Tillslut hittade jag det på en tio-kronorsaffär.




Jag är så nöjd med mina nya tallrikar, de blir så fina att duka med :)

Lussebullar, pepparkakor och hemmagjord glögg var vad som stod på schemat idag så nu doftar det riktigt mycket jul här hemma.

Jag har flyttat om lite i mitt köksskåp, och ett paket har fått ta plats. Paket är ju inte bara fina under granen utan även att pynta med, det är alltså inget i detta paket :) Personligen gillar jag vanligt, gammeldags brunt papper och ett enkelt band. I det enkla bor det vackra som Ernst säger ;) Jag är på jakt efter rött lack också, ni vet sånt som man smälter över ett stearinljus och stämplar på paketen, vet någon vart man kan köpa det?




Kram hej!


Winter Wonderland

Idag har jag varit och storhandlat, skönt att ha mat hemma igen :) Annars har det bara varit plugg som stått på schemat idag. Jag lovade ju att jag skulle visa mina nya kvistar så här har ni några kort från vardagsrummet som det ser ut just nu.







Kram hej!


Julgott!

Enligt mig så handlar Julen mycket om maten. Det är den man längtar efter... I alla fall jag. Massa godsaker, men bäst är nog ändå en enkel skinkmacka med senap på. Mums!

När jag var på IKEA så köpte jag med mig lite mat. Haha, det låter konstigt men de har faktiskt lite mumsiga grejer, så som Lingonsaft, äppleglögg, mums mums, och pepparkakskolor :) Nu när jag tänker efter så är det väl inte så mycket mat utan mer snask, men det ska man väl ha också.











Imorgon blir det att tvätta, storhandla och plugga. Just nu sitter jag och sneglar på idol-finalen, hoppas att Jay vinner. :) Ha en trevlig kväll! Kram


Christmas spirit

Nu har verkligen den sanna julstämningen in funnit sig i vårt kök. Det känns härligt. Här är lite som jag fick med mig hem från IKEA...



Fina tallrikar i serien ARV.





En mysig fårfäll som jag tänkte ha i kökssoffan sen...När den nu kommer :)

Som ni ser så är det inte så mycket rött, jag tycker vitt och grått är väldigt bra julfärger istället. Rött är dock snyggt om det är gammeldags rött inte den skrika "tomteröda" fägen, men det är bara min åsikt. Jag gillar att ta in lite från naturen så som mosa och kvistar. När det kommer till kvistar så klappar mitt hjärta extra hårt ;) Köpte ett par nya idag som ni ska få se imorgon tänkte jag, de blev så fina inne i vardagsrummet :)


Nytt

Halloj, nu har jag bytt header. Mycket snyggare anser jag, vad tycker ni? Idag så kom beskedet som jag har väntat på... jag blev antagen till pedagogik 2! Så kul :) Nu vet man alltså vad man gör i vår då. Annars då? Jo igår så var jag på IKEA med en kurskamrat och jag fick med mig lite snyggt hem så som tallrikar,fårfäll x 2, blomma och lite annat smått och gott. Jag tänkte att jag kunde visa imorgon då man har solen på sin sida, nu blir det inte alls bra kort. Men eftersom jag anser att blogginlägg är väldigt tråkiga utan någon visuell stimulans så bjuder jag här på några foton från en av mina favorit bloggar, Vita verandan . När Andreas och jag väl köper hus så är det något liknande som jag har tänkt mig.






Mysigt va? Det tycker iallafall jag :)

Nu ska jag gå och lägga mig, det är ju en dag imorgon också som man brukar säga ;)

Kram på er allihopa!


Andra Advent...

Idag tände jag andra ljuset, mysigt! Snart är det jul :)



Plannerna för dagen är följande: Plugga, boka ny tvättid, handla lite julklappar kanske? och träna på kvällen.


Här har ni mig idag, nyklippt och nyfärgad.


Kram hej!


Kökspynt

Nu ska jag strax iväg och jobba på Dansbandskampen. Om jag inte misstar mig så är det semi-final ikväll. Vad ska ni andra göra en lördag som denna? Det är väl egentligen alldeles för kallt för att gå ut eller vad säger ni? Lika bra att stanna inomhus.

Och kanske baka? Här är lite grejer som fick följa med hem från Ullared förra torsdagen. Har inte bakat några av kakorna i boken än men de låter väldigt smarriga.




Igår var jag ute och knyckte lite enbusksris till min strut, men det är allemansrätten va? :)



Kram hej!

Fredagsmys

Idag har jag haft tenta, igen. Två tentor på två dagar, det är lite kaxigt det. Ursh, längtar tills det är över... Denna kurs (Engelska) har verkligen inte varit rolig, har inte haft någon motivation men nu är eländet snart över! Och förhoppningsvis kommer jag in på Pedagogik 2 till våren, men det är måånga som sökt så vi får se.

Ikväll blir det lugnt, har ju inte varit ledig på evigheter känns det som. Inte har jag hunnit träna heller...inte lika mycket som jag skulle ha velat iallafall. Fast jag har ändå gått ner i vikt, konstigt det där...Om inte..ve och fasa! Det kanske är muskler jag tappat?! Nä, nu får det bli ordning på det, har bara tränat två gånger denna vecka! Men först, lite fredagsmys i soffan med min älskling och lite chips och dip? Hm...

Så här mysigt har vi det hemma just nu, älskar verkligen julen och allt pynt som det innebär, jag har köpt nya kvistar (åhlens) och en ljusslinga (indiska) som gjorde sig bra i vardagsrummet.







Ha en bra kväll allihopa! Kram /

RSS 2.0