Tisdagsfika

Igår bjöds det på fika här hemma, det var mysigt. Nu kan man börja tända ljus igen och det gillas skarpt!









Hemleverans

I måndagskväll fick vi hem Linas matkasse! Hittills måste jag säga att det har varit över förväntan, fräscht och man fick ju jättemycket mat.


Vad som var lite extra roligt var att varubudet verkade helt utmattad efter våra trappor (fjärde vånningen och ingen hiss) hehe, där fick han lite motion minsann.

Vi har hunnit laga två rätter, den ena var varmrökt lax med dill och senapdressad pärlcouscous och den andra rätten var mozzarellafylld lövbiff med ruccoladressing och pasta. Lövbiffen är min favorit än sålänge.

Om ni vill testa Linas matkasse så får ni jättegärna ange min kod när ni beställer: K899534
Då får jag poäng för att jag har tipsat någon och NI får en extra fruktpåse (värde 109 kr) utöver den vanliga mat påsen. Första gången kostar den 499 för 5 middagar för 4 personer. Maten som vi har lagat än så länge har varit jättegod, jag håller er uppdaterade under veckan ;)




Idag så ska vi testa att laga kryddiga färsbiffar, potatissallad och indisk raijta, och sen ska jag hämta ut min nya iphone också. Det var på tiden för min gamla mobil är väldigt opålitlig. Vad har ni för planner? Kram





Update

Idag har jag haft en himla trevlig dag ute hos svärmor med vad som säkerligen var sommarens sista grillning. Vädret har varit underbart hela dagen också. Men imorgon hoppas jag faktiskt på regn för då ska jag städa och så tycker jag att det är så mysigt när det smattrar mot rutan.

Det blev Brasseriet i knäppingsborg i fredags när vi var ute och åt. Underbart gott som vanligt. Svårt att fota mat alltså hehe...



Ett hett tips om ni bor i norrköping! :) Kram!


Shoppingkoma...

....Ja, jag hamnade nästan i det när jag jag var på stan igår... men nu är iallafall höstgarderoben klar... det enda som fattas är en militärgrön parkas och en mysig stickad tröja men det får bli nästa månad för än har vi ju lite värme kvar att njuta av.


Från vänster: kilklackar vagabond 800:-, prickig klänning Lindex 350:-, Hunter Wellis 1300:-, Strumpbyxor H&M
79 :- st, Levis Curve ID 1000:-, röd klänning Vila 500:-, och tillsist mörkgrön klänning Monki 350:-

Den mörkgröna klänningen köpte jag härom veckan men den fick vara med för att den kommer användas flitigt i höst med ett par stickade strumpor till. Och juste smink från make up store blev det också, mineral puder som kan användas som foundation, mascara, läppglans och giftigt gröna ögonskuggor!

Något som jag kan tipsa om när du sätter ihop din garderob är att göra som en "moodboard" av saker som inspirerar dig. Då är det lättare att hitta rätt saker när du sedan är på stan så att du inte kommer hem med massa fina saker men som inte passar ihop. Fundera på vilken stil du vill uppnå och kolla i tidningar ochäven  bloggar kanske? Så gjorde jag och beväpnade mig med sax och tejp och ett gäng tidningar sen tejpade jag upp det på INSIDAN av min garderob, där är det bara jag som ser det och förhoppningsvis så kan det inspirera under dagar då man öppnar garderoben på morgonen och hopplöst känner att man inte har något att ta på sig.



Kram!



Fredagkväll

Hejsan! Idag har jag varit ledig och det är dagen efter lön så det innebar såklart lite shopping. Nu har jag uppdaterat min höstgarderob med bland annat ett par levis curve ID jeans, hunterstövlar ( till regniga dagar), några klänningar och ett gäng med strumpbyxor.

Så här ser jag ut ikväll med mitt nya smink på från make up store...



Nu ska jag och min älskling ut och äta, jag ska bjuda honom på något riktigt smarrigt, förhoppningsvis Brasseriet men vi har inte bokat bord så vi får se. Kram!


Rosor

En bukett rosor köpte jag hem här om dagen för att piffa upp för lite levande blommor gör ju alltid susen tänkte jag. I vardagsrummet fick de stå och där lär de stå i ytterligare några dagar innan de vissnar.


Annars då? Här i Norrköping pågår just nu augustifestivalen, för er som inte vet vad det är så innebär det 4 dagar med marknad, tivoli, musik och tonåringar på stan. Ingen hit för de över 18 alltså... Just nu är det Rix FM i parken utanför oss och det hörs väldigt väl. Tur att det bara är två dagar kvar... så jag antar att jag kan stå ut.

Jag har haft några lediga dagar nu som innehållit massa trevligheter som middag med Andreas på urmysiga brasseriet, lunch med vänner, tränning och så lite shopping inför höstgarderoben (som jag tänkte visa snart), men imorgon så är det dax att jobba igen. Vad har ni för er så här i slutet på sommaren? Suger ni i er den sista värmen och går i shorts eller har ni som jag lagt undan de mest somriga tillfördel för lite mer höstiga kläder?

Kram!




I Love Autum

Snart är det höst och då blir jag alltid lite sugen på att fylla på höstgarderoden. Här är några höstlookar som jag har satt ihop för mig själv i höst och som jag tänkte kanske kunde inspirera. Allt är från H&M! De har en jättesmidig tjänst på deras hemsida där man själv kan sätta ihop sina "outfits", lite som en virtuell klippdocka, vilket möjliggör för att lättare se vad som passar ihop och kanske inte passar ihop också :) Ibland är det ju kontrasterna som är intressanta. Så här skulle alltså jag vilja se ut i höst och vissa saker har jag tänkt klicka hem.



LOOK 1- TILL VARDAGS
Den första looken som jag har satt ihop är precis som jag har namngett den- en vardagslook, den stora väskan är perfekt för föreläsningar på universitetet då den rymmer många böcker. Färgskalan är återhållsam, mestadels monokrom. Det som jag anser ändå gör det intressant är en oversize poncho och stoooor väska till den annars smala siluetten. Klänningen är perfekt för oss med smal midja och bredare höfter, för den sitter åt på rätt ställe :) Strumpor i klackar med öppentå tycker jag kan vara riktigt snyggt om man har en mörk eller färgglad strumpa till, inte hudfärgade nylon tack! Vad tycker ni? Glasögonen tycker jag är jättetuffa som detalj men det är såklart en smaksak och passar inte på alla. Modellen behöver ju nästan dom för att inte bli för vacker haha.

LOOK 2- FÖR EN SVÄNG PÅ STAN

Look nummer 2 tycker jag att jag lyckades riktigt bra med om jag får säga det själv. Jag tycker att den passar väldigt bra för en dag på stan för klackarna är breda och troligtvis bekväma att springa runt på stan med men den går även lätt att göra om till en festlook om man adderar lite smycken, en sexig sotning på ögonen och lämnar halsduken hemma. Halsduken älskar jag förövrigt så den ska jag definitivt beställa. Senapsgult hör ju hösten till och har tillsammans med rött gått och blivit min favoritkombo. Rött och senapsgult alltså... det är min melodi inför hösten :)

LOOK 3- INFÖR FESTEN
Den tredje och sista looken tycker jag skriker PARTY! Snygg kortklänning, grymma klackar matchat med stora smycken. Ni kanske tycker att det är konstigt med de olika nyanserna av rött men det är liksom meningen för jag tycker att det är snyggt att missmatcha lite. Det gör det hela lite mer intressant enligt mig. Kappan är fantastisk och något som jag tror kan vara gångbart i många år för visst är den elegant?

I höst måste jag ju göra mitt bästa för att bära upp min nya lugg och då fungerar det inte med gamla mjukisar och en tofs. Nej, det här ska bli min bästa modehöst och jag ska anstränga mig lite mer än jag brukar. För visst är det kul att känna sig fin? Det gör ju så mycket för humöret.

Kram!


Nyttigheter...

Igår så började jag med en matdagbok online. Jag har haft det förr och jag vet att det är jätteeffektivt av egen erfarenhet. Jag tänkte att jag skulle bli lite nyttig nu till hösten. Egentligen så är jag väldigt nöjd just nu men lite fintrimning skadar ju inte ;) Och sen när tränningen kommer igång igen kommer det att bli super! Jag riktigt längtar efter att träna men just nu jobbar jag så mycket att det inte finns tid. Det enda jag gör just nu är att jobba och sova.

Hur som helst, det som är bra med just denna tjänst är att den är gratis, vilket aldrig är dumt. Man skriver helt enkelt in sin vikt, längd och aktivitetsnivå och sedan räknas det ut vad du har för energibehov. Jag hade tillexempel ett dagligt energibehov av 2200 kalorier. Om man sedan vill gå ner lite så ska man dra bort ca 500 kalorier. Jag drog bort 600 och hamnade då på 1600 kalorier om dagen. Så det håller jag alltså på med just nu. Jag kan tilläga att man kan äta gott på 1600 kalorier om dagen. Idag har jag till och med fikat lite på jobbet, allt inom ramen för mitt dagliga behov :) Om ni vill prova så är det matdagboken.se som jag syftar på.


Min smarriga frukost imorse, färskpressad apelsinjuice, 1/2 grapefrukt och det enda brödet som jag gillar- rågruta med rökt kalkon och gurka. Kram!




Bedroom...

Vi fortsätter rundvandringen i lägenheten... Jag fick ju ett städryck då jag tog det mesta så nu är det fint och prydligt och då tänkte jag visa runt i vår lägenhet, som jag faktiskt är stolt över även om det fortfarande behövs lite fix här och där. Men det är sånt som man kanske inte vill lägga pengar på då vi tyvärr inte äger lägenheten.




I sovrummet så har jag mycket svart och vitt med inslag av lite brunt . Tapeterna ska i framtiden bytas ut, gärna mot någon ljusgrå-randig variant. Under golvet misstänker jag att det finns ett snyggt gammalt trägolv... Det skulle jag gärna ta fram och måla högblankt vitt. Jag gillar att sovrummet är så stort och luftigt men att det ändå känns mysigt. Det är detaljerna som gör att det känns hemtrevligt, våra kort från vår resa till london har fått en hedersplats över sekretären som vi har fått av Andreas mormor och morfar. Jag gillar möbler med minnen! Att blanda gammalt och nytt är min melodi. Jag tycker att det är härligt med en lite lyxig känsla och det tycker jag att de många kuddarna och takkronan bidrar till. Tavlorna som hänger över sängen har jag gjort själv, inga mästerverk kanske men jag älskar dem. De känna moderna och blir en snygg kontrast till de gamla möblerna. Inspirationen fick jag från ett gammalt program med inredarna Simon & Thomas. Det var allt för nuläget! Kram!


Safari by night

Här kommer lite bilder från gårdagen och Safarifesten som jag och min vän hade. Det var trevligt men det gick alldeles för fort, som vanligt, och sen var det dags för utgång. Vi gick till ett ställe i Norrköping som heter Puls och för att sammanfatta det hela kan jag bara säga "usch så tråkigt!". Dit går jag aldrig mer... Någonsin..punkt. Man brukar ju alltid ha roligast hemma, så varför gå ut?



Jag kände mig väldigt "Safari" i min leopardtopp, vita shorts och afrikanska smycken. Vi hade även ordnat med lite plockmat, dadlar i bacon, parmaskinka med chevré, frukt, bröd och dipp... Och sen en fördrink så klart. Den fick jag tyvärr inget kort på för den slank ner fort ;) En apple-moijito skulle väl man kunna kalla den för, jag hade mynta, lime, fruktsoda, apple bacardi och limedrinkmix i och smarrig blev den.
 
Idag blir det en slappardag, med soffhäng, film och lite skräpmat på det! Passande nog så regnar det även... Kram!


BBQ

Visst är det härligt med sommar och värme men just nu ser jag mest fram emot hösten. För mig så innebär sommaren mycket jobb och inte många lediga dagar. Till hösten däremot, då kan jag ta lite ledigt och kommer in i mina vanliga rutiner igen med tränning och allt... Och det gillar jag!

Sen är det ju inte så roligt att sitta i en varm lägenhet hela sommaren heller... det kan nog vara en bidragande faktor till mina svala känslor inför sommaren, men så har jag alltid varit ett vinterbarn också.

Höstens planer är förutom att börja skriva på min C-uppsats på universitetet även en vecka med min älskling till Azorerna eller grekland, och en helgtur till London. Underbara London... Hur är det möjligt att efter ett besök i staden vara helt förälskad? Hade man pengar så hade man kanske tagit sitt pick och pack och flyttat... Men jag är ju kräsen när det gäller lägenheter så det är ju inte så troligt att vi hittar något som passar både smak och budget :) Det är ändå skönt att tänka att OM vi skulle vilja så finns det inte mycket som håller oss kvar. Inga barn, hund eller avbetalning på någon lägenhet. Alla ting som hör framtiden till... Idag njuter jag i alla fall av något så ovanligt som en ledig dag!

Ska jag säga något positivt om sommaren så är det grillkvällar med nära och kära som förgyller tillvaron...




Baksugen?

Hello. Allt bra med er där ute i cyberrymden? Här hemma har jag det riktgt bra. Jag har precis bakat empanadas- latinamerikanska piroger. Jag såg det på Sommar med Ernst igår och man kan ju inte låta bli att inspireras av den mannen.. hehe vilken karaktär. De blev jättesmarriga... jag hade en het köttfärsfyllning i mina men man kan ju ta det man tycker om... som kyckling, skinka eller svamp :) Så här blev mina och receptet på degen.



Imorgon så ska jag och min vän Annika ha en liten tjejfest med Safaritema. Vad är det tänker ni kanske?  Det blir lite plockmat och drinkar och dresscoden är Safari, det är lite fri tolkning på den :) Det kommer nog bli roligt. Ha en bra helg! Kram!



RSS 2.0