Spegel spegel på väggen där...

Nu är jag klar med hemtentan, puh! Vilken pärs. Ska åka och lämna in den imorgon, sen körlektion och lite senare jobb. Fullt upp! Jag har köpt färg till hallen nu, vit ska det bli. Vit, svart, grått och beiget, tråkigt tycker vissa, snyggt tycker jag! Man kan göra dt det roligt med matrial och former istället. :) Vilket för oss in på ämnet, jag har köpt en ny spegel till hallen som kommer att bli såå snygg mot det vita. Det är svartmålat trä, Ikea har en liknande men det är plast vilket inte är min melodi. Om ni gillar den så finns den på rusta för 299 kr.





Jag skulle önska att jag hade en sån här hall....

Vill ha! En vacker dag kanske... Spegeldörrarna har vi ju och snart även en vit hall, men detta ljusinsläpp och det fantastiska golvet! Underbart! Jag skulle nog kunna ge min lilltå för denna hall, eller kanske någon annans lilltå? Kom att tänka på att det skulle se lustigt i sandaler och ångrade mig.. haha :)

Ha det gött, kram!



Beiga toner...






Väska och cape från åhlens och jackan från Zara i London :)

Färgen på capen är dock lite missvisande den är mer beige...


Imorgon får vi vår hemtenta utlämnad så jag kommer nog inte skriva så mycket i bloggen förens den är klar. Wish me luck! Kram!


Vårförhoppningar...

Halloj! Idag har jag varit på stan med Annika och fyndat, ett par jeansshorts, två par tröjor och ett kakfat fick jag bland annat med mig hem. Jag shoppade ju även i London (såklart) och det har jag inte visat än, har glömt att ta kort men jag får köra ett bild regn med nyshoppat imorgon :) Under tiden så drömmer jag mig tillbaka till London :) Men nu verkar det faktiskt som om våren kommer till Sverige också, hoppas!






Ett hus i London som jag tyckte var ascoolt men som Andreas tyckte var jättefult, haha




Ikväll ska jag nog hem till Annika för att äta äkta vietnamesiskt :) Man har ett grillbord och så grillar man kyckling och något kött (t.ex fläskfilé) tillsammans med grönsaker som lök och champinjoner. Till det har man glasnudlar och goda vietnamesiska såser. Sen lägger man allt i en risplatta (tänk dig som tacos) och så dippar man i såserna, gött! Åt det för första gången här om dagen med Annika och Mary, som kommer från vietnam, så hon är expert ;)

Eftersom det tar lite tid att käka så kan man sitta och prata och ha trevligt :) Kram kram!



London in my heart

Hello, nu börjar förskylningen ge med sig, puh. Idag har jag bara varit inne, man vill ju inte röra sig utanför dörren när det är sånt här väder, det hade kommit ca 15 cm snö under natten, usch. Jag tänkte att jag skulle fortsätta visa lite bilder från London :) Här får ni ett litet kollage med allt från mig framför Buckingham Palace till Andreas smaskiga Banana split sunday :)


Hoppas att vi snart får uppleva vår här i sverige också, vädret i London var underbart, lite mulet vissa dagar men fortfarande runt 15 grader, härligt!




Ett besök på The British Museum...

Här kommer lite bilder från när vi var på The British Museum i London. Riktigt kul tyckte vi båda och det fanns mycket att se.




En mumie som hade både tänder och hår kvar, coolt och en smula äckligt



Kleopatra låg på british museum, men om hon var vacker som det sägs, det vet jag ej.

Mumifierad katt


Det kända "svävande" glastaket



Totempåle som engelskmännen har varit och snott någonstans :)


Vi hade tur med vädret, det var 15 grader och sol denna dag. Längtar tills våren kommer till Sverige.


Kram hej!


Hemma igen

Nu är vi hemma igen. Vi har haft en underbar tid i London men det är skönt att komma hem igen. Detta blir ett kort litet inlägg för jag är så trött och ska strax hoppa i säng, berättar mer imorgon :)




Vad jag har köpt får ni se nån annan dag :)

Zara Home, love it!



Gillar Hyde Park skarpt!





Jag har så många bilder jag vill dela med mig av, men det får bli en annan dag. God natt på er!


Vårstädning

Jag håller just nu på och packar för fullt, usch så tråkigt! Det är så svårt att välja vad man ska ha med och jag vill ju som vanligt ta med mig typ hela garderoben. Det är som att välja mellan sina barn vem man älskar mest, det går ju inte! Men nu har jag iallafall lyckats begränsa mig till två jackor, tre par skor, ett par jeans, en klänning och några blusar och tröjor.

Så himla kul att vi åker till London imorgonbitti, tjoho! Kommer ju inte kunna sova inatt för att jag kommer vara så spänd. Igår så körde jag en riktig storstädning här hemma, jag tänkte att det är skönt att komma hem till en ren lägenhet sen.














Så ser det alltså ut här hemma just nu. :) Syns om några dagar när jag kommer hem från London, förhoppningsvis många foton rikare :) Kram!

Förresten så fick jag vg i vår förra kurs om lärande i organisationer, en liten parantes bara :)


Nytt i köket...


Jag har tagit saken i egna händer fixat och skruvat lite i köket... hängaren är ny bland annat. :)



Vad tycks? Mycket vitt är det...





Potatissoppa...

Hallå bloggen! Idag så har jag lagat potatissoppa och hembakat bröd, smaskigt värre.



Så här gör jag potatissoppa, enligt vad jag har lärt mig av min mor.

Skala potatis
Fräs en gul lök i  smör i en stor kastrull, när den fått lite färg, lägg i potatisen (ca 10 st) och slå på vatten så att det täcker. Lägg i två buljongtärningar (jag använder ekologisk grönsaksbuljong). Så kokar du allt kraftigt tills potatisen är klar (bäst att använda mjölig potatis tål att tilläggas). Sen tillsätter du salt och mjölk efter smak. Ganska mkt salt...  Och tillslut mixar du allt med en stavmixer! Kryddor varierar jag från gång till gång men denna gången hade jag i färsk timjan och lite vitvinsvinäger, det blev gott :)

Nu ska jag strax gå och jobba, hejsvejs!


Cravings...

Just nu gillar jag...




Och så här vill jag se ut i vår :) Men jag måste hålla mig, får INTE beställa Anna, måste vänta till London...Åh svårt! Måste bara ha byxdressen, jag dör så snygg! och den beiga skinnjackan, ge mig! :)



(Skor: Nelly.se Potfölj: Asos.com Clutch: Asos.com Beige väska: Nelly.se, Alla outfits: Asos.com)


Apelsinkyssar

Vilket underbart väder vi har idag här i Norrköping :) Så fort min nattarbetande sambo vaknar ska jag vårstäda lite :) En dag som denna går jag alltid utan smink, ska träna och sola sen också så då är det mest praktiskt, men jag tänkte ändå visa mitt nya läppstift från Make-up store, Citrus heter det :)




Måste försvara mig med att jag inte är så här blek, det är blixten som gör det, haha :)


Så här ser jag faktiskt mer ut :) De andra bilderna återger läppstiftets färg bättre tyckte jag. Jag ska ligga i lite nu och sola, så att man är brun till sommaren :)

Kramis!




Buddah

Nu är nästan allt klart inför London-resan, har varit på biblioteket och skrivit ut våra boarding pass till flyget. Det ända som är kvar nu är att växla pengar och packa... Om en vecka den här tiden är vi i London, skojigt!

Ikväll ska jag jobba och just nu sitter jag och slappar i soffan med lite 80 procentig choklad, jag gillar när den är mörk :) Men nu ska jag slänga ihop en sallad!

Här är några close-ups på min fina buddah som kommer från Tropical Islands i Berlin :) Hoppas att jag hittar någon rolig inredningsgrej från London att ta med mig hem också så att Andreas och jag kan börja fylla vårt hem med gemensamma minnen :)



Orange

Jag var på stan här om dagen och då fick jag med mig lite grejer hem som jag tänkte visa nu. Bland annat ett supersnyggt läppstift från make-up store (ni får se det på någon annan dag) och fyra nagellack, ett gult, orange, rött och beiget blev det. (Det gula är dock inte med på bilden)


Parfymen fick jag av Andreas, den luktar underbart av mango, perfekt till sommaren. Jag gillar verkligen orange just nu, det är en verklig energifärg och dessutom ser man brun ut :)


Dessutom köpte jag två kavajer på myrorna, en ljusbeige som jag bara älskar och en mörkblå, lite kortare, som blir snygg till klänning. Vilka kap jag gjorde! :) Sedan blev det även en mörkbeige blus från Vila, den visar jag någon annan dag. Jag känner mig väldigt nöjd med mina nyförvärv till vårgarderobe. Just nu gillar jag mycket beiget och vit, ganska monokrom färgskala..men med inslag av marinblått eller rött, färg har jag helst på läppar och naglar och just nu är det orange som är favvisen.  Jag älskar att blanda olika material och spets är en favorit, men också skira genomskinliga tyger, blanda på bara! om man håller sig till liknande färger kan det vara kul om det händer något :)
 

Sommarens alla färgglada klänningar får vänta lite till, jag håller stilen lite avskalad och stilren så länge :)

Ett tips är att rensa bort allt som du inte använder, oftast så använder man bara 20 % av sin garerob. Jag har bara det framme som jag använder ofta, resten ligger i diverse förvaringslådor, då hittar man lättare och det blir inte lika svårt att hålla ordning och redan i garderoben :) Sen kan man också dela upp kläderna efter olika system, allt hänga i färg ger ett lugnt intryck. Jag har tillexempel en garderob (till Andreas stora förtvivlan) med bara klänningar, då vet jag var jag ska titta när jag ska på fest :)

Kram!





Lite vardag...

Hejsan, idag har jag hunnit med mycket. Jag har varit på körskolan, tränat & solat, och tvättat. Sen har jag lagat mat också, fast det kanske inte är sådär jättespeciellt eftersom det gör man ju varje dag haha. Idag blev det iallafall lite hederlig svensk husmans kost, som jag generellt inte tycker om så mycket, men biffar med hemmagjord gräddsås och rårörda lingon, det är underbart.


Mums! :)




Jag var på myrorna härrom dagen och fick bland annat två ljusstakar med mig hem, 30 kr st. Det är de små..
Sen har jag även köpt lite andra grejer... som jag visar imorgon? :)

Kram Hej!


While in London...

Nu har jag börjat en ny kurs i Ledarskap, verkar jätteintressant och kan förhoppningsvis hjälpa mig att bli en bra chef någon dag ;) Annars är det mycket förbredelser inför London-resan just nu. Det är mycket som ska fixas, pass är fixat, eller rättare sagt, Andreas har fixat och jag hade redan, men jag har kollat med brittiska ambasaden att det är giltigt. Sen har vi gjort en liten to-do list i huvudet över saker som man eventuellt kan checka in när vi är i London.

Som t.ex:
*Ett besök på British Museum (Männsklighetens historia, såsom mumier, the rosetta stone m.m)

*Kolla in National Gallery (massa kända konstverk av da vinci, botticelli m.fl)

*Besöka Natrual History Museum (dinosaurier och sånt) Gillar ju att gå på museum alltså :)

* Köpa mat och sätta oss i parken utanför hotellet (Hyde Park)

*Strossa runt på massa mysiga gator och göra precis det som faller in

*Supa oss fulla på en riktig Engelsk pub, gärna med ett namn som "the old king's head" hhaha :)

* Shoppa lite kanske...i de fina varuhusen som Harrolds ;)

*Kolla in diverse marknader

*Gå på musikal i West End

Som ni ser så har vi några idéer men vi tar det lite som det kommer, ingen idé att överplannera för så ser ju min vardag ut just nu och det är ju det jag flyr från!

Härom dagen gjorde jag gooda piroger, mums!


Ska börja laga mer mat, mycket godare och billigare i längden. :)

Förresten, är så stolt över min syster som åkte 9 mil i söndags (Vasaloppet, öppet spår) och på en bra tid dessutom. Kolla in hennes blogg här.

Nej nu ska jag kolla på tv, kram hej!


RSS 2.0