Nytt i vardagsrummet

Jag har lite nya grejer här hemma som jag tänkte visa, mycket nöjd faktiskt. Hade presentkort på HM men då jag inte hittade några kläder så blev det lite saker från HM HOME. Här är det som är nytt i vardagsrummet, ny duk som jag velat ha länge men nu var den på rea och ny kuddfordral och kudde i soffan (den vita med silvrigt mönster).  Måste köpa nya batterier till min kamera, just nu använder jag iphonen till allt men det blir inte så snygga bilder ;) Hoppas att det är okej ändå :)

                  
Jag älskar tulpaner, så vårigt och fräscht! Hoppas att ni har en bra kväll, hos oss bjuds det på vin och räkor eftesom vi båda är lediga imorgon. Kram!





Muffinsfrossa

Hejsan, hur har er helg varit? Jag har mest pluggat men också bakat tre sorters muffins och varit på 19-års kalas. Jag köpte en muffinsform i fredags och det var liksom svårt att låta bli att baka när de blev så fina :). Dock kan jag inte ha sånna gosaker hemma, då säger det bara mums och så är det borta, hehe. Därför fick de följa med på kalaset. Det var Andreas bror som fyllde.



Sen bakade jag ytterligare en sort, en chockladvariant med marabou i, fast utan kakao alltså. Gött! Frågar ni mig så är muffins klart godare än "cupcakes", jäkla överreklamerat med frostingen och all dekoration, är nog jätteroligt att göra men personligen tycker jag inte att det är gott. Typiskt amerikanskt, att det måste vara så mycket av allt.

Här får ni en bild också från Andreas mammas kök, jättefint med tegelvägg, det vill jag också ha :)


Kram!

 


Livingrooms

Idag tänkte jag bjuda på lite vardagsrums inspiration. Alla bilder är lånade från Alvhem mäkleri & Interiör.

Jag har valt de bilder som jag finner mest tilltalande, de är lite olika stilar men ljusheten har de gemensamt, det ligger ju lite i tiden nu, minst sagt.

 
Mina absoluta favoriter och de bilder som jag tycker speglar min stil bäst är bild ett och två. Jag älskar sekelskift, svart och vit, lyxiga detaljer såsom takkroner...de påminner liksom om svunna tider... mot råa detaljer som betongbordet på bilden, ursnyggt! Det som jag hade gjort annorlunda är att jag hade valt en annan kulör i vardagsrummet, kanske ljust ljust grå eller ljusmullvad, någon jordnära färg men fortfarande ljus och fräsch... och andra fåtöljer, för de ser inte så bekväma ut, och det är ju minst lika viktigt som utseendet. Sen hade jag kanske lagt till lite fler detaljer såsom någon marrokansk sittpuff och någon snygg kudde från By nord i en av fåtöljerna. Annars är det en fullträff enligt mig. Vilken stil gillar du bäst?


Nästan men inte riktigt...





Nytt år vilket även innebär ett nytt inredningsår :) Spännande, jag har lite planer för vårt hem som jag hoppas på att förverkliga detta år, bland annat fixa lite med badrummet och sovrummet :) På bilderna ovan ser ni vårt vardagsrum just nu, den fina ittala skålen fick jag i födelsedagspresent av mamma och zinkhuset har jag köpt till mig själv i present ;) /Anna


Ett nytt år och 22 år gammal

Hejsan! Hoppas att ni har haft en trevlig julhelg och nyårshelg! Nu är alla helger över och det är lite deprimerande men ändå skönt. Jag har haft fullt upp med min kandidatuppsats så alla min tid har gått åt till den, det är ett monster som suger all min kraft. Idag är dock en bra dag, för idag fyller jag 22 år. Snart ska jag och min älskling ut och äta och sedan bio, "Simon och ekarna" blir det. I födelsedagspresent har jag fått en ny laptop av min älskling och det var inte dumt det...verkligen välbehövt. Det är den jag skriver ifrån nu :).

Här kommer lite bilder från jul och nyår, kolla in mina dukningar ;)


Julafton firades hos min syster i Dalarna.






Nyår firades hemma hos oss med besök av min syster och hennes kille.




Nyårsmenyn var följande:
Förrätt: Chili-koriander & lime marinerade scampi på spett med fräsch melonsalsa och hemmagjord chiliaioli
Varmrätt: Helstekt oxfilé med potatis & jordärtkocksduchess med beaneisås
Efterrätt: Vitchoklad semifreddo med pistagenötskross och färska jordgubbar

En lyckad kväll helt enkelt :) Nu måste jag kila, kram!


RSS 2.0