Snacka om engagemang!

Heidi klum och hennes man Seal tar verkligen halloween på allvar och lägger säkerligen ut mycket pengar på det (men så är de ju också väldigt täta om man säger så).

Det är roligt att se någon som verkligen går in för det och tar steget fullt ut, att man som vuxen kan få vara lite barnslig en gång om året, haha :)

Kolla in, man måste ju ge henne creed, hon är ju verkligen inte feg!

                     
                                             Wow vilken cool utstyrsel!
                      
                       Haha, den här är ju den bästa! det måste vara varmt inne i äpplet? Undrar 
                      hur hon övertalade Seal att vara "Eva". Fast han ser ju ut att trivas :) haha
                       
                       På bilden ovan var hon i och för sig väldigt ful och det trodde jag aldrig var möjligt(!)
                        men man behöver ju faktiskt  inte vara snygg jämt. Jag tror att hon var gravid här...
                      
                                Heidi Klum och P!nk. Undrar vilka som är Heidis egna armar?
                      
                     Hon verkar gilla att ha huggtänder för hon har det på 4 av 5 bilder?

Hon är cool, Heidi Klum!

Kram hej!
                                                                                 (Bilder lånade från msn live)

All Hallows Eve...

Imorgon blir det party och idag har jag och Annika varit och handlat tilltugg och drickan är även den inhandlad. Tur, för systemet har stängt imorgon.

Nu ska jag hoppa in i en dusch, sen ska jag diska och sedan blir det att bänka sig framför idol. Det blir lite att styra med imorgon också, dammsuga kanske? Det kanske vore trevligt...

               Här rotade jag fram lite bilder ur min photoshop-mapp med halloweentema.
            

            

                          

            
Har ni sett skräckisen "Det"? Ursh, den är läskig! Jag har alltid varit lite rädd för clowner, de är obehagliga, ingen som är sådär glad hela tiden kan vara riktigt okej i huvudet! ;)


Visste ni att ordet "Halloween" kommer från "All hallows eve", allså Alla helgons dag(eller egentligen afton)? Inte så konstigt egentligen. Det är från början en keltisk tradition då man trodde att de dödas själar återvände till jorden natten den 31 oktober. Sen har det blandats med andra kristna traditioner och andra högtider som t.ex. "Guy fawkes night" (ni vet som filmen "V-för vendetta" är inspirerad av?)

Jag tycker att vi i sverige är lite tråkiga som inte har så många högtider, det är ju roligt! :) Sen är det många som säger att det bara är kommersiella intressen som styr firandet av högtider men det tycker jag att man kan strunta i, man behöver ju inte köpa massa grejer om man inte vill men man kan ju bjuda till lite, fira lite tillsammans och umgås, passa på att klä upp sig lite! :)

Puss!


Något att fundera på...

Någon som såg på "Kvällsöppet med Ekdahl" ikväll? De diskutterade ialla fall det uppmärksamade mordet på den 15-åriga Therese och att hennes mördare fick så lågt straff. Ni kan läsa lite kort om det här om ni har missat det totalt, vilket i och för sig inte är troligt så länge ni inte bor under en sten. http://www.dn.se/sthlm/mordet-pa-therese-johansson-rojo-1.933376

Hur som helst tänkte jag bara kommetera det kort eftersom jag blev så upprörd. Jag tycker att det är helt sjukt(!) att de som var ansvariga för hennes död bara fick 1 år och 8 månader sluten ungdomsvård. Maxstaffer var 4 år (p.g.a. deras låga ålder) och det tycker jag att man skulle ha yrkat på.

 Det talades i debatten om att man som 16-åring inte skulle vara fullt medveten om konsekvenserna av sitt handlande och det är bara totalt skit snack! Det var inte så fasligt många år sedan jag själv var 16 och visst fattade man att en misshandel kunde leda till döden! Man är väl inte totalt IQ-befriad bara för att man är 16 år gammal? Det resonemanget är absurt! Jag tycker att 16-åringar ska ha precis lika hårt staff som vuxna. De kan gott sitta där och ruttna i fängelset, för de är lika medvetna om deras handlingar som en vuxen är. Ett mord är ett mord oavsett mördarens ålder.

Hur kan man i ena studen anse att 16-åringar är barn som inte kan ansvara för sina egna handlingar och i nästa sekund ge en 15-åring tillståd att åka moped och ge sig ut i trafiken, är inte det ett väldigt stort ansvar för någon som inte "förstår konsekvenserna av sitt handlande"?

Så många tonårsmammor som det finns idag, menar man då också att de inte kan ansvara för sina barn? för hur ska de kunna göra det om de som det påstås "inte kan ansvara för sina handlingar"? Nej, vilken dubbelmoral.

När ska samhället inse att man inte är ett barn när man är 16 år? Man är en ung vuxen, man kanske inte har samma mognad och insikt som vuxen men man kan ju ändå ta ansvar för sig själv och skilja på rätt och fel. Jag flyttade hemifrån när jag var 14, det gick alldeles utmärkt, min mamma fick barn när hon var 17 och gifte sig också då, min pappa började arbeta när han var 14... herregud barn har ju alltid växt upp fort, varför tvinga utvecklingen i ett annat håll och frånskriva en ungdom allt personligt ansvar?

Vad blir det för medborgare om man växer upp och tror att man kan bete sig hur som helt tills man blir "vuxen", att ungdomen är något slags "get out of jail freecard"-period som man kan skylla på när det passar. Sedan när man fyllt 20, då ska man helt plötsligt bli vuxen? Så fungerar det ju inte. Vuxenhet är något som kommer sakta och gradvis, dels med ålder men enligt min mening mest utav erfarenhet och insikt, inte något man vaknar upp en dag och bestämmer sig för att inneha eller besitta.  


Slutsatts: 1 år och 8 månader för att ha tagit en annan människas liv? Nej det är på tok för lite, låst in dem på livstid säger jag, så kan de ju ta och fundera på vad de har gjort. Jag känner dock för båda familjer, både offrets (självklart) och mördarens, det kan ju inte vara lätt att älska ens barn om de har begått en så fruktansvärd handling.


                     
                         Bild lånad från www.dagbladet.no.


Lill-lördag...

Nu är det onsdagsmys! Jag är ledig imorgon, så skönt! Denna vecka har jag bara föreläsningar måndag, onsdag (idag) och på fredag. Lite lyxigt faktiskt.

Jag har ätit tacos och nu sitter jag och väntar på att Andreas ska komma hem så att vi kan se på det nya avsnittet av son of anarchy. Under tiden underhåller jag mig genom att kolla på "texas chainsaw masacre" som går på tv 400 och då kommer gamla kära minnen tillbaka. Det var den filmen som jag och Andreas såg på vår första dejt, det var på den tiden då Andreas låtsades att han gillade skräckfilmer för att få mig på fall. Gulligt! Nu för tiden får jag se på dem själv, haha :)

En inte ont anande potatisgubbe...
                                        
Och sedan ett förslag på hur det skulle se ut om han var med i "texas chainsaw masacre"!
                                      

Snart är det helg igen, veckorna går fort känns det som. På lördag ska vi förfesta lite hemma hos oss och sedan blir det utgång. Skojigt. Cornelia kommer ju också vilket är extra kul.

                                  
Cornelia och jag på min studentdag på palace, det blir troligen palace på lördag också, man har ju inte sådär jätte många val i norrk ;)

Nu kommer Andreas strax, puss hej!


Sunday bloody sunday...

Myssöndag! Jag har tagit det lugnt och bara slappat. Igår var jag ute på Otten med Emma (Andreas syster), det var helt oplanerat men en kul grej. Jag invigde mina nya skor som var oväntat sköna att gå i, men jag tror att jag var längst av alla på dansgolvet, luften är så tunn där uppe, haha :)

Så idag sov vi (Andreas & Jag) länge och åt pizza, typiskt sånt som man gör "dagen-efter". Jag hade ingen bakfylla dock och det är jag tacksam över.

Men jag har ändå varit lite produktiv idag, vi var faktiskt och handla på "city gross". Det känns så skönt att ha mat hemma. Och så fick jag blommor idag, vilken snäll pojkvän tänker ni? nej då, jag fick dem av hans pappa när vi var och handla. Det var väl en pik till Andreas, han tyckte väl att Andreas skulle ha köpt dem, haha. Så nu står det en vas med vita rosor här och det är ju faktiskt väldigt vackert, att man inte köper det oftare? Så fasligt dyrt är det ju inte.

Jag har faktiskt en väldigt snäll pojkvän också, han bjöd mig på pizza, och ni vet vad man säger "Vägen till en kvinnas hjärta går genom magen", elller var det inte så? ;)

Imorgon har jag föreläsning. Trist tycker jag. Jag skulle nog kunna vara hemma hela tiden, och bara fixa med hemmet, läsa en bra bok, kolla på tv och gå ut och gå. Vissa säger att det blir tråkigt i längden men jag tycker inte det. Längtar tills man blir pensionär, då ska jag ha en stor trädgård och en hund :) Andreas rymms också i bilden, han kan få ha en alldeles egen gungstol haha :)

Nu ska jag sova, Sweet dreams!
Reflektion över kvällens tv-kväll...

Varför åkte Nicklas ut ur idol? Det suger ju, han var ju asskön. Jag gillar hans stil, påminner lite om "nirvana" och dem gillar jag ju. Jag tyckte Erika skulle ha åkt ut, hon är så tråkig. Sjunger bra men inget man skulle ha köpt en cd av eller ens laddat ner om det vore grattis, inte ens om någon hade hotat mig med kniv och tvingat mig att lyssna så hade jag gjort det, sååå tråkig är hon.

Eller så skulle Calle åka ut tycker jag...även han tråkig, ingen som helst scen närvaro. Men det är tuff nu alla är ju så bra. Reza och Erik är mina favoriter ialla fall. Men jag röstar inte och det vill jag poängtera, det är en principsak. Aldrig lägga pengar på såna grejer. Tänk om man skulle ringa in och rösta vid varje tillfälle som getts- då skulle man bli urfattig. Så jag antar att man inte kan klaga på vem som åker ut om man inte röstar. Egentligen bryr jag inte mig så mycket, det är ju inte mitt liv.

Förresten, nu på måndag börjar skräckfilmsvecka på tv400, underbart! En vecka om året känns som den är tillägnad just min tv-smak, resten av året är förpestat med tramsiga highschool-komedier. Haha nej då, så bitter är jag inte. :)

Puss o kram


Mostly shoes... and some other stuff.

Idag har jag varit nere på stan med Annika och shoppat lite. Köpte bland annat dessa godingar...

Snygga eller hur? Och sköna att gå i också, tro det eller ej! :) Jag har lärt mig mitt misstag- aldrig köpa snygga skor som man inte kan gå i, väldigt onödigt eftersom de bara står i garderoben. Funderar på att lägga ut lite saker på tradera eller blocket men det känns som om det nästan inte är värt det, man får ju inte så mycket för kläder och skor och det är ju de jag har mycket av.

Jag köpte även en svartspetsklänning från cubus, sjukt billig- bara 199:- och en beige-glittrig tröja från Vila för 400:- (den tyckte jag däremot var dyr så det gick väl jämt ut) och så var det 3 produkter för 100 på hårvårdsbaren så då passade jag på att köpa leave-in-serum för torrt hår, shampoo för färgat hår och värmeskydd för håret när man plattar det. Annars unnar man ju sig inte sådant, inte jag iallafall för det känns så tråkigt att köpa- då är det roligare med ett par nya skor ;) å sen köpte jag nagellack (svart, mörklila och silverglittrigt) inte så intressant information kanske men nu vet du det, haha!

Sedan blev det även dessa stövlar.

Jag tycker dom är grymma på nått sätt, jag var ju ute efter ett par stövlar av mocka, men samtidigt stör jag mig på fransarna lite och frågar mig själv om jag kommer att använda dem? Jag har ju 14 dagar öppet köp så jag får väl suga på den karamelen lite... Jag kanske behöver pengarna, men samtidigt så kostade de bara 450 med rabatt så då känns det som om det kan kvitta? Är det värt att lämna tillbaka dem då? Hm... Jag har nämligen en briljant idé om en makeover på dessa stövlar om jag väljer att behålla dem som innefattar en sax och ett gäng nitar :) Ja ni förstår kanske min tanke, och då är det ju roligt för ingen kommer att ha likadanna stövlar som jag.

Egentligen vill jag ha ett par lårhögastövlar men jag börjar inse att det kanske inte är meningen att jag ska ha sånna, antingen finns de inte i min storlek eller så är de helt slut, eller så har jag för tjocka lår- eller nej förresten de gör för SMÅ skor (idioter som inte fattar att alla människor är olika), eller så är de snordyra! Jag vill inte betala 2000 kr för ett par skor, nej en tusenlapp kan jag sträcka mig till men inte mer, och även då skulle det kännas i plånboken.

Imogon kanske jag lägger upp bilder på klänninge och tröjan för nu ska jag kolla på idol-eftersnack med Katrin Zytomenska( eller hur faskien det stavas) hon är grym :) haha. Minst sagt speciall.

Love


Tenta- check!

Idag har jag skrivt tenta. oh va skönt att ha det gjort. Jag vågar inte uttala mig om hur det gick men jag hoppas av hela mitt hjärta att jag blir godkänd. Annars måste man göra omtenta och det suger ju,för då har man ju redan börjat en ny kurs och kanske glömt vissa saker.

Onsdagar är för mig lika med "seriedag", nya avsnitt av true blood och sons of anarchy kommer då. Mycket spännande!

Jag inte föreläsning förrens på måndag igen så nu har jag lite väl förtjänt ledighet. Imorgon så har jag tvättid och på fredag kommer pengarna så då ska jag shoppa. Vad jag har längtat efter det!

Tyvärr så är både Andreas och jag sjuka så vi tänkte väl bara kurera oss och kanske glo på någon film? Anderas är mer sjuk än vad jag är, vilket på ett konstigt sätt känns bra eftersom jag då inser att det finns dem som har det värre än mig och att jag ska vara tacksam att jag inte är sååå sjuk. Men vem vet det kanske kommer?

puss o kram!


Längtar...

Idag har jag fått hem sakerna från Buttericks som jag har beställt, bland annat vamyrtänder. Så himla roligt att det står på förpackningen att tänderna varken duger till att bita i mat eller människor, haha!

Jag hade beställt röda linser också med de var tydligen slut...dåligt. Så jag beställde ett par likadana från www.fargadelinser.com idag istället, det blev tyvärr lite dyrare, men men... det hade inte blivit samma sak utan dem.


My fangs.... :) (både produkter från www.buttericks.se ) hihi, jag kommer att se så läskig ut, jag kanske blir rädd för min egen spegelbild?

Oh, nu längtar jag till den 31 okt!

                        
                         Den här gjorde jag nyligen i photoshop, halloween till ära :) hihi

puss!

Helt otroligt!

Ikväll bestämde jag mig för att beställa en psykologibok som vi måste ha till nästa kurs. Jag har bara skjutit upp det hela tiden eftersom det känns så tråkigt att lägga ner pengar på en bok som man inte ens vill ha. Ursh!

Men man måste ju ha den så nu tänkte jag göra slag i saken och beställa de. Förrut så kostade den 500 kr, vilket redan är dyrt för en bok, men nu hade dom jävlarna höjt priset! Troligen p.g.a. efterfrågan. Nu kostar den 1224 kr! Jo, det är sant! Helt galet! Jag skulle aldrig och jag menar ALDRIG köpa en så dyr bok.


Och adlibris som ska vara så billigt?! Nä, jag tycker det verkar skumt! Är det verkligen lagligt att göra så? Det känns iallafall riktigt svinigt!

Jag ska försöka låna den istället, är andra personen i kö just nu.


IFK...

Nu har jag nyss kommit hem från IFK, stannade bara till andra halvlek, jag fick ångest när jag kollade på klockan och kände att jag var tvungen att gå hem och plugga, vilket är precis vad jag tänker göra strax. Men först tänkte jag lägga upp några bilder som jag knäppte.En otroligt fin höstdag idag. Vi blev bjudna på mat också, av Andreas pappa som jobbar på "stjärnkrogen",det är ju alltid trevligt.


Mor och son! Nils vinkar till kameran :)


På väg hem, södra promenaden kändes oändlig! Jag är ju van vid att cykla överallt och då går det ju liksom lite snabbare, haha.


Andreas tyckte att jag skulle visa mitt stöd till IFK :) haha

Nu ska jag lägga mig i sängen eller soffan(har inte bestämt mig än) med mina böcker och ett gäng understryckningspennor, nu nu jävlar ska det pluggas här! Jag ska läsa tills ögonen blöder, hjärnan överhettas och tills händerna har vuxit fast i boken!

Puss o Kram!


En uppsatts om en Ko

Ni måste verkligen se detta! Så otroligt roligt! Det var Andreas som tipsade mig om detta klipp och jag tyckte det förtjänade en plats på bloggen. Det är alltså enligt utsago en mellanstadie elev som har skrivit denna uppsatts, lyssna och förundras!Om det är sant, vilket jag har lite svårt att tro, så är det bland det roligaste jag har hört! :)

Kram!


Fredagkväll...

Canal + SF har kommit nu i våra valbara filmer så just nu underhåller jag mig själv genom att kolla på "Sunes sommar"! haha det är riktig nostalgi, och otroligt roligt också.

Idag har varit en lång dag, vi har haft eximinerande seminarium på vårt grupparbete och genomgång inför den kommande tentan. Den ser jag verkligen inte framemot! På onsdag nästa vecka är den så det blir till att plugga hela helgen. Jag har bestämt mig för att knappt lämna lägenheten, jag ska bara fokusera på att läsa kurslitteraturen som en galning. Alla andra är nervösa men jag känner att jag orkar inte lägga energi på att vara nervös, det tar så mycket kraft att gå och känna ångest inför något oundvikligt. Det är bättre att bara ta det som det kommer, att förbereda sig så gott det går och göra sitt bästa och sedan är det bara i guds händer. Det värsta som skulle kunna hända är väl att man får underkänt, men det är ju inte hela världen egentligen eftersom det finns omprovstillfällen.

Tidigare ikväll kollade jag på idol och jag måste säga att det är mycket bättre upplägg i år. I och med att det är två stycken som "hänger löst" och att räkneverken nollställs och att man sedan röstar på den av de två man tycker ska stanna så blir ju resultatet mycket mer tillförlitligt. Då är det ju säkrare att "rätt" person åker hem... och det tyckte jag verkligen ikväll var ett exempel på då Camilla åkte hem, helt rätt tycker jag. Jag har svårt för personer som är så "klämkäcka" och sen tycker jag även att standaren är så pass hög nu att hon inte plattsar. Mina "favoriter" är nog, Reza, Erik och Tove. Men det är svårt, det är många som är duktiga.

Nu är filmen slut så nu ska jag hoppa i säng. Kram hej!
Halloweenfest...

Nu börjar det närma sig Halloween och jag hade tänkt att ha lite fest hemma hos mig, några tjejkompisar bara och såklart kvällen till ära (lör. 31 okt)är kravet att man måste vara utklädd!. Min kompis Cornelia från sthlm kommer också ned och ska sova hos mig, kul! Det blir ju inte att man träffas så ofta.

Jag har precis beställt lite grejer från Buttericks (http://www.buttericks.se/) bl.a. färgade linser, tänder osv. Jag gjorde det lätt för mig och bestämde mig för att vara vampyr. Det kändes som ett självklart val då jag gillar vampyrer skarpt. Det blir super bra, nu är jag astaggad! Jag har dock inte bjudit några än, förutom Cornelia och Annika såklart. För det är typ jag och Annika som ska ha festen fast den är hemma hos mig. Eller hur Annika? Så fattade jag det iallafall, hhaha :) Det ska bli kul iallafall med bara tjejer, det blir alltid som roligast då tycker jag.

 
Här är en bild som jag gjorde förra året i photoshop på Andreas som vampyr :)
Och en som jag gjorde på mig som...ja, som vadå? Vem vet? Jag hade en period då jag tyckte om att göra läskiga bilder i photoshop. haha :)

Kram!

The Asylum-dödens salar...

Nu har jag sett på skräckfilm! Alldeles själv också, som om det inte redan är läskigt nog när man ser med någon annan måste jag gå och göra det själv och när det är mörkt, inte så smart kanske? Nu är jag rädd, haha. Den var riktigt obehaglig. Inte sådär att man hoppade till för att det var otäcka saker i filmen, nej det var mer en psykologisk terror. När filmen är slut och eftertexterna rullas så sitter man där i tv-soffan med en väldigt obehaglig känsla. Det var inga spöken och sånt iblandat, det handlade mer om hur människor kan gå över lik för att gynna sig själva, lite männsklig galenskap helt enkelt, vilket inte är att underskatta. Ja, jag kan inte säga mer utan att avslöja något väsentligt, ni får helt enkelt se den själva om ni vill stilla er nyfikenhet.

När jag nu sitter här i min ensamhet, så är det vissa saker som jag inte känner mig så manad att göra. T.ex. att tvätta bort sminket. Det kanske låter konstigt men ofta efter att jag har sett en skräckfilm så tycker jag att det är läskigt att böja sig över handfatet och skvätta vatten i ansiktet för då har man ju inte koll på läget. Det är ju ett typiskt skräckfilms scenario: när huvudpersonen börjer sig över handfatet så är det någon i spegeln men när han/hon kollar upp så är det ingen där. Huvudpersonen är då helt ovetande om vilken potentiell fara den är i. Ursh, läskigt! Nej jag vill ha koll på läget heeela tiden, så att inte nån smyger sig på mig bakifrån. Nojigt kanske? Mmm...möjligen men -better safe than sorry! Tänk bara hur många filmmord som sker i badrum, riktigt många!

Jag tycker badrum kan vara lite läskiga, dels för att de är så stela och kala och dels för det faktum att det är så lätt att dölja ett mord som skett i ett badrum, bara att spola av liksom? Ja nu tycker ni nog att jag är lite knasig men det är ju sant, ett badrum måste ju vara en idealisk plats för ett mord?

Nu kom jag lite av ämnet, haha... det jag egentligen skulle göra innan jag kryper till kojs var ju att betygsätta filmen. 3 utav fem får den!

                                      
                                               Den engelska titlen är "session 9".

Puss o Kram!

Kenny Starfighter...

Nu har pappa varit här, mycket trevligt. Han stannade bara över dagen för han skulle vidare upp till sthlm till min syster. 

Andreas nere hos syster sin nu och ska se på Sverige-matchen. Jag tänkte passa på att se en skräckfilm, Andreas tycker ju inte om sånna. Jobbigt att se själv bara, och nu när det redan är mörkt vid 7-tiden är det ju extra läskigt.

Igår såg jag på "Kenny Begins" och den var hur bra som helst! Jag kollade på Kenny Starfighter när jag var mindre så det är ju lite nostalgi som ligger bakom också.. Hursom helst så var den jätte rolig. Johan Rheborg är ju så klockren i rollen som Kenny, man bara skrattar hela tiden eftersom han är så tragisk. Och för att inte tala om alla konstiga uttryck såsom "woollie bollie" och "ischlo pischlo", haha! Det bästa med den är att den är rolig för både vuxna och barn, sånna filmer gillar jag. Den får 4 utav 5 av mig!

                                               

Kram!


Forever Young...

Nu är jag precis klar med en MONSTER-disk. Det var hemskt och nu luktar händerna så där konstig från diskhandskarna. Imorgon kommer min pappa på besök så man måste ju göra lite fint :)

Idag fick jag hem nya filmer från LOVE-film, "Kenny Begins" och en skräckfilm som heter " The Asylum- Dödens Salar". Jag tänkte se dem ikväll om jag hinner.

Imorgon blir en bra dag, dels så kommer pappa och dels så kommer ett nytt avsnitt av "True Blood" och ett av "Sons of Anarchy". Jippi! Onsdagar är bra dagar, iallafall TV-mässigt. Förresten TV 4+ ska snart börja sända "SoA", tips för er som är sugna på en riktigt bra serie.

Denna låt är med i "SoA" och den är så otroligt fin, hade jag haft barn skulle jag spela denna på dopet. I LIKE!


Det är en cover av Bob Dylans låt "Forever Young". Klipet i sig är ju inte speciellt roligt men det var det enda jag kunde hitta som hade med "SoA" att göra.

Förresten, visst är huvudrollsinnehavaren Charlie Hunnam (i serien Jax) skitsnygg? Han är nog världens NÄST snyggaste kille, efter min älskling- of course!


Fotot ovan från "SoA"
 
 Fotot från "Green street Hooligans"- en svin bra film.


Kram hej!


Nu är det fredagsmys!

Ja, igår alltså. Vid tre-tiden kom Andreas mormor och morfar och fikade. Mycket trevligt!


Vi åt massa onyttigheter och så fick vi en blomma, hoppas jag kan hålla den vid liv, det brukar ju inte gå så bra för mig, jag har verkligen inte gröna fingrar, önskar att jag hade det.

Lite senare så lagade jag och Andreas mat och hade myskväll. Det blev både förrätt och varmrätt., och vin...
                                    

                                     

                                    

                                    
          
Förrätten var inte alls genomtänkt, helt enkelt bara det som jag tycker om... Vitlöksbröd, räkor, avocado och min favorit cirondressing. Varmrätten var kanske inte så inspirerande men ack så gott! Det blev en klassiker; lövbiff, klyftpotatis och bearnaisesås!

Idag har jag i stort sett spenderat hela dagen framför datorn, jag har sett hela säsong 1 av "Sons of Anarchy". En riktigt bra serie som jag blev tipsad om av Andreas.

                          
Nu funderar jag på att beställa pizza? Vi har så mycket disk och jag orkar inte ställa mig och diska nu.

Kram hej!


Lite fler fynd...

Jga tänkte visa lite mer fynd som jag hittade på ullared... vår tv funkar inte pågrund av jävla Telia, så fort det är dåligt väder, ja då krånglar tv, helt otroligt! Hursom helst så kan man ju passa på att blogga lite.


Mysig mössa och vantar...


Ett par skinnhandskar, 120 kr betalade jag om jag minns rätt, riktigt billig för det är äkta också.

Ännu en väska till samlingen, ett ganska onödigt köp egentligen men man får verkligen shoppingfeber när man är på ullared och allt känns nödvändigt i det läget, det var ju sååå billigt, den här väskan kostade 119 kr. 

 
Två enkla linnen, ett vanligt svart och ett mörkrött och grå-randigt.
 
och så en vinterjacka var det tänkt, men det är snarare en höstjacka. Jag kommer att behöva en ännu tjockare jacka när snön kommer! Hoppas det är snart, min älskade snö! Jag är ju ett vinterbarn.

Ja det var väl det... Puss hej!


Det är INTE ok!

Jag kollade nyss på "Mammas Pojkar" ett nytt program på tv3 (inte helt nytt då det finns i usa), hur som helst är det ett riktigt skitprogram men ändå är det roligt att se på, låter det konstigt? Jag tycker iallafall att det är helt sjuk med killar som bor med sin mamma när de är i 30-års åldern, klipp navelsträngen för i helvete? Och vem skulle frivilligt vilja ha med sin mamma när man ska dejta? Det är ju faktiskt också väldigt konstigt, personligen skulle jag inte vilja att min mamma valde vem jag skulle dejta även om jag älskar henne till döds.

Nä, det är faktiskt bara knäppt! Mammorna har ju inte heller speciellt sund uppfattning om hur ett son-mor-förhållande bör vara. De refererar till sina söner som "mammas lilla gulleplutt" och "mammas lilla pojke". Hallå, din son är faktiskt vuxen. Att de tycker att sina söner är såååå snygga stör mig också, okej man kan väl tycka att man har en son som ser bra ut men att använda uttryck som "läcker" om sin son är ju äckligt! Nej det är inte ett sunt förhållande.

En annan sak som även den är oroväckande i sig är att mammorna vill att deras son ska hitta en tjej som är precis som dem! Ursh... va störda de är!

Och tjejerna som ska dejta killarna sen då? Förstår inte vad de ser i killarna... de är inga män de är små pojkar! Det finns inget attraktivt i det. Fasen vad tänker ni med tjejer? Inser ni att ni skulle få bädda hans säng varje morgon och skära hans kött vid middagsbordet? Sen har ju redan killen en kvinna i sitt liv- sin mamma, och då finns det inte plats för någon annan.


Ni har ju kanske vid det här laget förstått vad jag tycker men kolla in det själv och bilda er egen uppfattning.
http://www.gt.se/noje/tvsajten/1.1701235/hjalper-sonen-hitta-karleken-i-tv4-s-nya-dokusapa

Kram hej!

YEEES!

Vi har äntligen fått tillbaka vår tenta från förra kursen och jag klarade den! Det känns så himla skönt för först nu kan man lägga det bakom sig. Ovissheten om man har klarat sig eller inte gnager ju på en och precis innan tentan skulle delas ut var det  knäpptyst i salen och alla såg lite ängsliga ut.

Nu kan jag vara stolt över mig själv och slappna av. Jag har en lång helg att se fram emot, är nämligen ledig imorgon, fredag.

Imorgon eftermiddag så kommer Andreas morfar och mormor hit på fika, de har ju inte sett lägenheten sen vi gjort om. Det blir trevligt och då får man ju även en bra ursäkt att äta något onyttigt. Jag tänkte baka hallon-blåbärspaj och bjuda på. Jag är något av en pajfantast, speciellt efterrättspaj i alla dess former, rabarberpaj, äppelpaj, hallonpaj, blåbärspaj, ananaspaj... ja listan fortsätter! Men man måste ju ta sig i kragen och inte äta det allt för ofta, det är ju verkligen en sockerbomb!

                                                                          

Ikväll ska jag fira tentan för mig själv lite, Andreas jobbar... Jag tänkte ställa mig och göra tacopaj nu (Ja, jag vet...PAJ, vilken chock va?)och sen hoppas jag att det kommer nåt bra på tv ikväll.

Kram hej!
Hej då blekmedel, hallå pigment!

Nu har jag gjort det! Attans vad modig jag är! Har du hoppat fallskärm tänker ni? Nej, jag har gått och blivit brunett!


Nu är inte håret fixat och så men jag tror att det kommer bli superbra.

När jag såg mig i speglen efter att jag sköljt ur färgen tänkte jag: Shit, vad jag är lik min storasyster Katarina!

Puss hej!En rundtur i min (vår) lya...

Ja, jag tänkte att jag skulle läga upp lite bilder från lägenheten så att ni kan se hur jag bor. Nu börjar man ju få i ordning lite.. det är dock mycket som kvarstår.


Detta är en del av vardagsrummet, sovrummet som skymtar i bakgrunden ska målas ljusgrått inom en snar framtid.

Vardagsrum...


Min garderobs del...

Köket... där micron står ska vi ha en skänk, mamma kommer ner med den i slutet av månaden, längtar...

Toaletten...

Ja, det var väl allt för nu... Jag lovar att det blir fler bilder när vi fått iordning allt.

Puss o kram/


Myskväll...

Igår hade jag och Andreas myskväll, vi firade två år ihop. Vi hade först tänkt att gå ut och äta men efter närmare eftertanke ångarde vi oss och bestämde att vi skulle laga mat hemma istället. Det blev fläskfilé, klyftpotatis och sallad. Mums! Det var otroligt gott!


                                 
Det kanske inte ser så gott ut?(Mat gör ju sällan det på bild) Men jag lovar, det var det...
 
Sen gick vi på bio och såg "Flickan som lekte med elden", kanske lägger upp en liten recension sen, vem vet?

Det var en mycket lyckad kväll :)

Puss hej!


Inköp till hemmet...

Hej hej. I förrgår var jag på ullared, gud va galet det var! Det fanns ju hur mycket som helst och folk shoppade loss som galningar. Jag köpte för 2500, 500 kr mer än jag först hade tänkt men jag fick otroligt mycket. Min vagn var helt överfull, en gyllene regel borde verkligen vara: handla inte mer än du kan bära. Vilket inte var läget i mitt fall.

Efteråt var jag helt slutkörd, ont i huvudet och illamående efter att samanlagt suttit ca. 9 timmar i en buss. Plus att jag bara hade sovit 3-4 timmar föregående natt. Men lycklig över mina inköp.

              
 Ett nyckelskåp som ni tydligt kan räkna ut...        och en fin lampa..
            
...och ett "laptopskin"...         ...en smyckeshållare som var behövlig eftersom jag har så många armband..         
                      
...och välbehövliga förvaringslådor...                    ...gulliga salt- och pepparkar...
      
Ljusstakar av olika slag...
              
                      ..en te-låda!                         ...glasburkar för förvaring

Sen blev det även lite julpynt och kläder, fick bland annat tag på en höst/vinterjacka. Men det lägger jag upp bilder på nån annan dag...

Puss o Kram!

RSS 2.0